Tres Peons - EDAMI i Vila Olímpica equips matemàtics de Divisió d'Honor

Barcelona i Colon Sabadell finalistes de Divisió d'Honor

Es va acostant el final de la Lliga Catalana on encara hi ha molta emoció, tant per quedar campió com per les places del descens.

Al grup pel títol, els dos finalistes per quedar campió de Lliga són el Colon Sabadell Chessy, un clàssic en les finals on els últims 10 anys ha arribat 7 cops i d'aquestes 7 ha guanyat 6 finals. Va guanyar al Barberà per la mínima en un matx no apte per cardíacs on es va decidir tot a l'última partida. L'altre finalista ha estat el Club d'Escacs Barcelona, donant la sorpresa guanyant al Valls per 4,5-5,5, un dels favorits a guanyar el títol, però els matxos s'han de jugar i el Barcelona és un equip molt jove amb molta empenta, recordem que fins fa poc van estar al campionat d'Espanya de Divisió d'Honor lluitant contra els millors equips d'Espanya i donant molts ensurts. Com a dada, l'últim cop que el Barcelona va arribar a una final de Catalunya va ser l'any 89, amb victòria davant al Club d'Escacs Vulcà. Aquests dos equips es tornaran a enfrontar en una final que pinta ser molt emocionant, ja que fa poc s'han enfrontat a la fase regular guanyant al Vallesans per 4 a 6. Els altres dos matxos van acabar amb victòria de l'Ateneu Colon contra el Platja d'Aro i del Figueres contra el Foment.

                                                                          Yannick Gozzoli vs Pedro Antonio GinesAl grup del descens també hi ha molta emoció, a més que a l'última ronda hi ha enfrontaments directes per evitar el descens. Els enfrontaments de la ronda 10 van ser molt decisius, l'Olot va obtenir la victòria i la permanència matemàtica davant l'Andorra per 3,5-6,5, aquest últimpodríem dir que per desempat i els altres resultats que s'han donat, també han aconseguit la permanència. Sant Andreu i Cerdanyola Vallès han obtingut victòries importants amb rivals directes, guanyant a la Lira Vendrellenca i Cor de Marina respectivament, aquest últim ja ha descendit matemàticament a la Divisió de Plata i Cerdanyola Vallès amb aquesta victòria se la jugarà contra Lira Vendrellenca per assolir la permanència. Sant Cugat també va aconseguir una victòria crucial contra el Mollet que encara poden obtenir la permanència però no depenen d'ells, han de guanyar a l'Olot i tenen que haver moltes caramboles.

Pel que fa a la Primera Divisió, hi ha moltes places decidides, tant per pujar com per baixar de categoria.

Al grup I, el Tres Peons - EDAMI ha quedat campió matemàtic del seu grup amb molta autoritat, amb ple de victòries han certificat la seva tornada a Divisió d'Honor i el Llinars HGCRenting com a subcampió, jugarà el matx a doble volta per lluitar per la tercera plaça de la màxima categoria. Pel que fa els descensos, Moià Moianes, Tordera i Colon Sabadell Chessy B seran equips de Segona Divisió l'any vinent, Catalunya i Tarragona s'estan disputant l'última plaça d'ascens directe i depèn com el Centre d'Esports Agustí pot anar a jugar la promoció peròés bastant difícil.

Al grup II, com a data històrica, el Vila Olímpica ha quedat també campió matemàtic amb molta autoritat i ha assolit per primer cop l'ascens a Divisió d'Honor, certificant el seu ascens amb la seva victòria davant el Comtal i l'empat del Terrassa contra el Montmeló han fet que aquest equip amb molt de jovent on molts jugadors han sortit de la seva pedrera han fet que assoleixin aquest ascens, la segona plaça se l'estan disputant el Terrassa que guanyant al Sant Martí jugarà contra el Llinars HGCRenting. Salauris i la Lira també poden optar a la plaça però no depenen d'ells mateixos. Sant Adria, Barcelona B i Gran Penya seran equips de Segona Divisió l'any vinent, Montmeló i Sant Martí es disputaran qui baixa directament o qui promociona.

Recordem que el dissabte 15 d'abril es disputarà l'última ronda de Divisió d'honor, on el local de joc serà l'Institut Martí Pous al recinte Fabra i Coats.