CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Retransmissió en directe de la Lliga Catalana 2024

Cada dissabte, a partir de les 16:30 hores, es retransmetran dues partides de divisió d'Honor. Aquesta setmana:

R11 Grup Títol - Final: Colon Sabadell Ionehipotecas.com - Platja d'Aro

R11 Descens: Andorra - Olot

Chess.com

Telèfon resultats (només Divisió Honor): 689.625.046

Lliga Catalana d'Escacs 2024

Final a Manresa

Dissabte, 13 d'abril de 2024

Dijous 26 de juny, inici del Campionat d’Espanya Sub8 a Salobreña.

grup sub8

Aquest dijous s’han disputat dues rondes, una a les 16.00 h. i la segona a les 18.30 h., de moment molt bon paper per part dels representants catalans, ja que tots han puntuat, finalitzant la tarda amb tres jugadors amb 2 punts de 2 possibles i dos jugadors amb 1 punt de 2 possibles.

Foix Torrents amb dos punts, la primera partida ha estat una partida treballada guanyant material i imposant-se en el final, la segona partida, algo més complicada sacrifica un àlfil a l’enroc del rival aconseguint la victòria.

Jordi Camprubí amb dos punts, imposant-se molt ràpidament en la primera partida, en canvi a la segona li acorralen la dama, la qual acaba entregant per una peça i a partir d’aquí comença una lluita per part del jugador català que acaba amb una posició de recuperar la dama però quedant amb peça i peó de menys, la jugadora rival de la comunitat de Murcia decideix abandonar degut a no suportar la pressió de tenir una partida totalment guanyada i poc a poc li anaven igualant, realment molta sort pel jugador català, ja que en aquell moment estava amb molta desavantatge. En aquesta categoria de sub8 els nervis i pressió a vegades gasten aquest tipus de males passades.

El tercer jugador amb 2 punts és Mihael Shneyderis, que ha guanyat les dues partides imposant-se amb tranquil·litat, i poc a poc guanyant material. Jugador defensiu però amb molt temple per l’edat que té ja que encara és sub7.

Amb un punt tenim a Aitor Funes, que la primera partida la qual ha perdut, els jugadors s’han enrocat al costat oposat i era una lluita de qui arriba abans, Aitor que ha muntat molt bon atac, ha caigut després de que el rival en una sèrie de combinacions li sacrifiqués dues peces per tal de desmuntar l’enroc i amb dama i torre fer-li el mat abans.

L’altre jugador amb un punt és Iliya Sheneyderis, que la primera partida ha perdut sense massa opcions, però curiosament la segona ha fet dos cops escac i mat. El primer cop que fa escac i mat, mentre els dos nens parlen de si és mat o no i si pot anar aquí o allà la seva rival mou el rei dos quadres salvant-se del mat, (sense cap intenció de fer trampes, simplement dins els típics comentaris d’una partida de dos sub8) el segon cop que fa escacs i mat, també han iniciat els seus comentaris però era tant evident que tots dos han vist clar que era escac i mat.

analisi

Pel que fa als nens de l’expedició, s’ho passen molt bé, al matí han fet els entrenaments en un parc davant de l’hotel on han gaudit dels escacs amb un entorn natural, a la tarda sortim cada dia a passejar pel passeig marítim, al qual hi ha uns gronxadors mentre fem una mica de temps per anar a sopar. Tant el dinar com el sopar és molt variat i molt bo.

Ara farem una pinzellada a l’organització, i que dir? Doncs gairebé podríem agafar cròniques d’anys anteriors i fer un copia i enganxa.

Com sempre la sala de joc és immillorable, amb aire condicionat i totalment insonoritzada, però com sempre arribem a la mancança de la part humana.

A la reunió de delegats el delegat federatiu ha informat de que hi hauria 20 taulells de retransmissió i que posarien lletres i números al voltant del taulell per facilitar l’anotació dels jugadors tant joves, però un cop hem arribat a la sala de joc un any més no hi havia aquestes lletres i números la qual cosa ha estat un inconvenient per tots els jugadors que jugaven a retransmissions, finalment al finalitzar la segona ronda començaven a arribar aquestes lletres i números, suposem que demà a la tercera ja estaran col·locats.

Pel que fa als emparellaments també ha estat sorprenent, ja que la primera ronda no hi havia cap emparellament de paper penjat i tothom anava traient el mòbil per tal de saber on anava el seu jugador, a la segona ronda això ha canviat per que, si que hi havia l’emparellament a paper però aquest cop no estava pujat a chessresults, realment són detalls que als segle XXI no s’expliquen massa, però passen.

Per últim i gairebé el més inexplicable, es que al lloc on hi havia d’haver la sala d’anàlisi el que hi havia era l’espai d’anàlisi, ja que era una sala amb les taules plegades a un lateral, sense taulells ni peces, així que un cop han acabat els primers jugadors, els entrenadors s’organitzaven com podien, anant a demanar un taulell i peces a l’organització i tu mateix et muntaves la sala.

Sap greu tenir que dir cada any el mateix, però estem parlant d’un campionat d’Espanya, que la inscripció d’aquest torneig és una de les més cares de tot l’estat, doncs també esperes l’equivalència en qualitat.

Demà divendres ens toca dues rondes al matí una a les 9.00 h. i la segona a les 11.30 h., i tarda lliure.

Preguntes Freqüents

Botiga en línia

Cercador

Galeria Flickr