CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual

Hotel 4R Salou Park Resort

Bases

De l'11 al 18 de maig de 2024

XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans

Hotel 4R Salou Park Resort

De l'11 al 19 de maig de 2024

La tradicional Final a 8 de la Lliga de promoció Sub12 un any més s’ha celebrat amb tota normalitat de forma presencial i amb tots els clubs classificats presents puntualment a lloc. El torneig ha tingut lloc a les instal·lacions del Club Escacs Gerunda que tenen al Centre Cívic Pla de Palau. Els amfitrions gironins han rebut tots els clubs molt amablement fins i tot han preparat una taula de refrigeris i per fer un mos per tots els participants, a més d’habilitar una sala d’anàlisi per a repassar les partides.

La sala de joc espaiosa i còmode s’ha anat omplint dels esportistes quan a les 9:45 s’ha celebrat el sorteig dels aparellaments. Tot segui, de la mà de l’àrbitre Lluís Las Heras, ha arrencat el torneig. I quan encara no havia passat una hora de joc, salta la primera sorpresa quan el Palau Ausit empata a 2 davant d’un dels favorits com era el Peona i Peó, i pel desempat holandès passa al grup dels quatre millors l’equip vallesà. Mentre que Gerunda, Amposta i Figueres superen el matx amb comoditat davant del Vilafranca, Gran Penya i Martorell.

La segona roda té lloc havent dinat. Els dos matxos capdavanters han estat molt renyits, guanyats finalment pel Figueres per 2’5 a 1’5 davant l’equip revelació de la jornada el Palau Ausit, mentre l’Amposta derrotava als amfitrions el Gerunda pel mateix resultat. Pel grup del 5è al 8è lloc, Gran Penya Vilanova i Peona i Peó guanyen amb comoditat al Vilafranca i Martorell respectivament.

I arribem als matxs finals. Tercera i última ronda, on el cansament ja és un jugador més als taulers de joc. És així com el Figueres guanya amb comoditat a l’Amposta, equip que ha hagut de matinar més, per un contundent 3’5 a 0’5. D’aquesta manera, l’equip figuerenc format per en Quirze Pau, Zhen Jiang, Jing Jiang, Roger Lázaro i Jan Pol Osses, guanyen per primer cop aquest trofeu. Els ampostins s’han hagut de conformar el segon lloc per segon any consecutiu. La tercera plaça finalment l’ha aconseguida el Palau Ausit liderat per Ephrem Christa Pereira que gràcies al desempat holandès de nou relega l’equip gerundenc en quart lloc. Pels quatre darrers llocs, els matxs han estat molt igualats: Peona i peó derrota per 2’5 a 1’5 Gran Penya, i Martorell supera pel desempat holandès al Vilafranca després d’empatar a 2.

El torneig finalitza amb l’entrega de les medalles i copes per part del director Carles Vilà i el delegat Territorial de Barcelona Ivan Marina com a representants de la Federació Catalana d’Escacs. La gran copa de la Lliga Sub12 passa en mans del Club Escacs Figueres que la tindrà en custòdia fins a la pròxima edició que tindrà lloc a la capital alt-empordanesa.

Tots els resultats i classificació final ho podeu consultar aquí.

Preguntes Freqüents

Botiga en línia

Cercador

Galeria Flickr