Lluís Parals, La Bisbal de l'Empordà, i Ricardo Palacín, Cornellà, campions dels seus respectius grups de veterans

Ahir es va disputar la vuitena i última ronda del torneig de veterans de Catalunya i va haver-hi màxima emoció. Després d'una setmana de ronda diària a la tarda, aquesta darrera era al matí.

S'enfrontaven en Brusi (Sant Cugat) amb 5 punts contra Parals (La Bisbal d'Emporda) amb 6, on el jugador de blanques tenia l'oportunitat de quedar campió guanyant la seva partida. Si hagués passat, el nombre de victòries era el mateix entre els dos esportistes i el sorteig dels següents desempats hauria estat obert. Ho va intentar, fins i tot, en algun moment de la partida estava millor, però en Lluís Parals es va defensar molt bé, va aconseguir igualar la partida i emportar-se el campionat de veterans de 50 a 64 anys. En Ricardo Brusi (Sant Cugat) es va classificar segon i el tercer lloc estava per disputar també, ja que qui guanyés de la partida entre Josep Ràfols (Vilafranca) amb 4.5 contra Eugenio Romero (La Lira) amb 4, obtenia aquest premi. L'avantatge era de Ràfols que amb taules en tenia prou, però no va poder ser i Romero es va imposar.

L'Eugenio Romero i el Lluís Parals, tercer i campió del grup de 50 a 64 anys.

D'altra banda, la classificació final entre els jugadors de més de 65 també va estar molt disputada. En Juan Pedro Ayllón (Tordera) amb 4.5 punts contra Ricardo Palacin (Cornella) amb 5 punts es disputaven el premi gros per a ser campió. Finalment, la partida va acabar en taules i van haver d'esperar a saber la posició final, ja que de la partida Emili Simón (Terrassa) contra Santos Namay (Cerdanyola Mataró), tots dos amb 4.5 punts, podien enxampar en Palacín, amb 5.5 punts. Després d'una dura partida, va guanyar l'Emili Simón que, coincidien en el primer desempat, el nombre de victòries, però no en els següents, donant la primera posició al jugador del Cornellà. En tercer lloc, el Juan Pedro Ayllon amb 5 punts.

D'esquerra a dreta el podi dels més grans de 65 anys: Ayllón, Palacín i Simón.

Els premis de tram van ser el C per a Teodoro Borràs (Pineda), el B va ser per a Jose Luis Alfara (Cor de Marina) i l'A va ser per a Josep Ràfols del Vilafranca.

El campionat per equips va ser, amb 10 punts, el Sant Cugat amb els jugadors Brusi i de la Plaza, que no van poder recollir el trofeu. En segon lloc, va ser per al Terrassa amb els jugadors Simón i Melero i el tercer va ser per al Gran Penya de Vilanova amb Fernandez Vicente i Coll. Amb els mateixos punts, però amb pitjor desempat el Sant Andreu amb Bautista i Casas.

Enguany el jugador més veterà del torneig va ser per a Joan Bautista Sanchez, del Sant Andreu.

Tots aquests premis van ser repartits en el dinar de cloenda, amb pastís inclòs digne per a un gran torneig amb 13 mestres catalans i un mestre fide.

Finalment, destacar la bona rebuda del torneig a l'hotel Don Angel, de Santa Susanna, i la seva espectaular sala de joc. A més, també la gran labor arbitral, sense complicacions, pel bon comportament dels jugadors, de Manolo Navarro i el seu auxiliar Andres Camilo Navarro.

 

Jaume Bosch

Director del torneig

 

Classificació final

Galeria de fotografies de Roger Salvo

Fotografies