Criteris per a les seus de joc del Barcelona World E-chess Open - Ciutat de Barcelona

Durant les dates del 21 al 30 d’agost la Federació Catalana d’Escacs (FCE) organitza el BARCELONA WORLD E-CHESS OPEN - CIUTAT DE BARCELONA.

Hi haurà diferents seus de joc presencials, per jugar de manera online mitjançant la plataforma de joc online Chess.com, en diverses ciutats de tot el món. La seu de joc principal serà a Barcelona, concretament a l’Auditori del Centre Cívic de les Cotxeres de Sants, C. Sants 79, Barcelona i locals adjacents.

Es podran homologar d’altres seus de joc secundàries a diferents ciutats del món que vulguin tenir una seu oficial. Aquestes seus les podran gestionar un club o una Federació d’escacs.

Les seus de joc hauran de complir els següents requisits:

  1. Complir amb el protocol sanitari vigent del país, juntament amb l’obligació de tenir gels hidrològics a les entrades i sortides del local i obligar a omplir la declaració responsable a cada participant.
  2. Tenir espais molt amplis on poder ubicar les taules i cadires per jugar. Haurà de tenir espai per poder garantir les distàncies de seguretat mínimes per a un mínim de 25 esportistes.
  3. Garantir una taula per participant d’una mida de 70 cm d’amplada i 1 metre de llarg.
  4. Estar adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
  5. Garantir bona connexió a internet.
  6. Disposar de càmeres panoràmiques i distribuir-les per dins la sala de joc per poder gravar tota la sessió.
  7. Tenir aire condicionat i/o calefacció a la sala de joc.
  8. Servei de megafonia en la sala.
  9. Cobertura elèctrica suficient per la connexió d’ordinadors, tablets o mòbils dels participants, així com per càmeres, impressores i ordinadors per a l’organització i/o àrbitre.
  10. Crear un club a Chess.com per tal de facilitar la gestió amb chess.com i tenir algun mitjà de cobrament per tal de cobrar les inscripcions dels participants de les seves seus.

A més, els organitzadors oficials de les seus de joc licitants hauran de:

  1. Garantir un mínim de 25 participants presencials.
  2. Comptar amb un àrbitre presencial, que haurà de tenir la titulació mínima d'àrbitre FIDE, és a dir, AF o AI. La ràtio d’àrbitres serà d’un per cada 30 participants.
  3. Aportar endolls o lladres suficients per poder endollar els dispositius electrònics.
  4. Estar connectats durant les rondes amb l’àrbitre principal via Zoom.
  5. Disposar d’una càmera que gravi en directe una panoràmica de la seu amb els participants, i una pantalla per poder veure en directe la resta de sales de joc.

Les seus de joc homologades i acceptades per la FCE per ser seus secundàries oficials del torneig hauran de tenir en compte:

  1. El preu de les inscripcions al torneig dels participants el marcarà cada seu, sempre amb el vist i plau de la Federació Catalana d’Escacs, i el seu pagament serà efectuat a cada seu.
  2. Aquest preu d’inscripció sortirà a les bases del torneig. Cada seu de joc rebrà l’import íntegre de les seves inscripcions per tal de que puguin gestionar la seva comptabilitat.
  3. Les despeses derivades del torneig aniran a càrrec de l’organització de les seus designades.
  4. Les despeses de l’àrbitre o àrbitres de la seu aniran a càrrec de l’organització de les seus designades.
  5. Els premis de la general, que surten a les bases, els posa en la seva totalitat la FCE.

Els interessats hauran de contactar amb l’organització al següent correu: federacio@escacs.cat , no més tard del 10 d’agost del 2020.