Aquest dies hem rebut la invitació per part de Chesstech, un nou web online sobre els escacs i les noves tecnologies, https://www.chesstech.org/ , per participar en un matx amistós quadrangular, entre quatre ciutats que serien Berlin, Oslo, Lund i Barcelona.

 

 

Una selecció de jugadors de Barcelona s’enfrontaran en un cap de setmana, des de la sala gran de la FCE, a un combinat de jugadors de les esmentades ciutats. Jugaran amb taulers DGT, els de retransmissió, connectats a lichess. Seran dos encontres el dissabte i un tercer el diumenge.

Encara estem tancant la nòmina de jugadors, el cap de setmana en qüestió (el més complicat donada l’actual situació sanitària) i els temes tècnics. Us mantindrem informats.

 

34a. FESTA CATALANA DELS ESCACS

2 d’octubre de 2011

FESTA POPULAR DELS ESCACS A CORNELLÀ

 

 

NOTA: Atesa la situació actual de crisi econòmica, la nostra Federació ha cregut oportú organitzar una Festa Catalana amb preus populars perquè tothom tingui l’oportunitat de participar i no deixi de fer-ho per qüestions econòmiques. El tiquet del menú individual serà només de 12,50€ i el preu d’un equip de quatre jugadors amb inscripció i dinar inclòs serà només de 45€. També s’han hagut de suprimir totes les activitats que es feien en dissabte per tal d’estalviar en el pressupost total de la Festa. Esperem que els clubs entenguin aquest canvi de modalitat organitzativa i col·laborin amb la seva participació en el que és la principal trobada anual de tots el clubs, jugadors i jugadores federats a Catalunya.

 

 

 

DADES BÀSIQUES i PROGRAMA
DATA:
2 d’octubre de 2011

ORGANITZA:
La Federació Catalana d’Escacs i el Club d’Escacs Cornellà, amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà.

QUADRE D’ACTIVITATS
Diumenge 2 d’octubre de 2011
· De 10 a 13,30 h. Campionat de Catalunya de Ràpides per Equips.
. D'11,15 a 13,30 Visita guiada gratuïta en autocar per la Ciutat de Cornellà:
Inici en el pavelló de Sant Ildefons, lloc de l'esdeveniment

Primera parada a Torre de la Miranda, monument de la portada de la circular, amb bones vistes.

Segona parada al Palau de Ca Mercader.

Tercera parada, al Museu de les Aigües.

Tornada al punt de partida.

· De 11 a 13 Activitats per als acompanyants. A les 11:00 hores sortida des del Pavelló Poliesportiu Sant Ildefons amb un recorregut pel centre històric i monumental de la ciutat.
· De 14,30 a 17,30 h. Dinar de germanor i repartiment de premis.

PREUS
Preu tiquet individual del dinar: 12,50€
Preu subvencionat per als equips amb dinar inclòs per a 4 jugadors: 45€.
Preu inscripció per equip de ràpides (si només es queden a jugar sense dinar) : 30€.

TERMINI DE LES INSCRIPCIONS: Per escrit segons formulari adjunt, abans del 15/09/2011, a les 13 hores.

MOLT IMPORTANT: Les places estan limitades a causa de l’aforament del local a 85 equips i 400 persones per al dinar. Les places seran cobertes per ordre d’inscripció.

 

23è. Campionat de Catalunya de partides ràpides per equips

 

 

RITME DE JOC DEL CAMPIONAT DE RÀPIDES PER EQUIPS: Partides ràpides a 3 minuts per jugador, més un increment de 2 segons per jugada. Equips de 4 jugadors (Veure reglament Campionat Catalunya de ràpides per equips).

SISTEMA DE JOC: Olimpic a 9 rondes

SISTEMES DE DESEMPAT:
1. Punts (Punts de Partida)
2. Punts de Match (2 por victòria, 1 por empat, 0 per derrota)
3. Resultat Particular
4. Número de victòries
5. Bucholz total

PREMIS : Trofeu per al primer i segon classificat de cada categoria.

LLIURAMENT DE PREMIS : A continuació de la competició, el dia 2 d’octubre es farà un dinar de germanor, darrera del qual hi haurà el repartiment de premis de l'actual temporada, dels PREMIS DEL CIRCUIT i dels guardons especials.
Per poder recollir el premi del Circuit, sense participar al dinar, serà imprescindible avisar a la Federació abans del dia 23 de setembre conforme s’assistirà a la FESTA i també caldrà portar una fotocòpia del DNI o Passaport el dia de cobrament.
Un cop finalitzat el lliurament de premis de la temporada esportiva es realitzarà el sorteig de dos regals a la Festa Catalana dels escacs, adreçats a clubs, jugadors i acompanyants:

1. El primer sorteig serà un lot de 5 rellotges DGT 2010, per als clubs assistents al dinar (amb patrocini Federatiu).

2. El segon sorteig serà un viatge per als jugadors i acompanyants dels clubs assistents al dinar, amb patrocini de l’empresa Viatges Tarraco, consistent en:

Estada Romàntica que inclou una nit per a 2 persones amb esmorzar i un sopar gastronòmic inclòs, en hotels romàntics de fins a 5*. Podran escollir entre 160 hotels + Diversió amb familia es tracta d’una activitat divertida per a 2 adults + 2 nens, pot ser un parc temàtic, una visita al zoo, un passeig a caball o un circuit multi aventura. Hi ha fins a 210 activitats per a escollir.


TROFEUS : El lliurament de trofeus es portarà a terme aproximadament a partir de les 15 hores en el local on s’efectuarà el dinar. Els clubs i jugadors que no participin a la Festa i vulguin recollir el trofeu hauran de comunicar-ho a la Federació abans del dia 23 de setembre. En cas de no recollir el trofeu el dia de la festa hi haurà un mes de termini per recollir-lo a la Federació.