Dotze representants catalans estan competint al Campionat d'Espanya Sub 16. Després de dues rondes, l'inici ha estat positiu per la nostra del·legació. Un total de 6 jugadors porten 2 partides guanyades, entre el grup de líders.

Xavier Povill. La primera partida va ser la més llarga i una de les més disputades de la ronda. Després d'una obertura molt igualada, el mig joc hi va haver moltes alternatives; i finalment el Xavier es va imposar en un interessant final. La segona partida va aconseguir un mínim avantatge a la fase de mig joc, i va saber rematar l'avantatge durant el final. Adrian Jiménez. Va saber aconseguir un mínim avantatge d'obertura que li va suposar a la fase de mig joc aconseguir una peça que resultaria decisiva. La segona partida va tenir moments tàctics molt interessants; després de frenar un contrajoc del rival, va aprofitar molt bé una posició d'avantatge material però complicada. Guillem Salagran. Positives victòries del Guillem durant aquestes primeres rondes. Consistent joc d'obertura i notable quan comencen les complicacions. Manuel Pulido. Va puntuar la primera partida sense masses ensurts. Durant la segona el rival tenia avantatge posicional important, i quan semblava que el Manuel perdia el punt va saber concretar un tema tàctic per sumar el segon punt. Oriol Serra. Després d'una primera partida sense masses entrebancs; la segona partida s'enfrontava al català Oriol Panadès; sens dubte una de les més llargues i interessants de la jornada, finalment va aconseguir el segon punt. Xavier Martínez. Les dues partides el Xavier ha aconseguit un mínim avantatge d'obertura que poc a poc ha anat consolidant. De moment ha sumat també dos punts. Carlos Martínez. De moment està aprofitant molt bé les posicions tàctiques i complicades que se li presenten. També ha totalitzat els dos punts jugats.

Altres 6 jugadors catalans han cedit algun punt, però de moment han lluitat fort les dues partides jugades. Alex Ventura. Porta 1 punt amb dues taules. La primera va intentar progressar, després d'un domini central, però no va aconseguir trencar la defensa del contricant. La segona partida va ser una interessant lluita de dames i cavalls amb alternatives tàctiques. Guillem Porta. Clara victòria a ronda 1, després d'un avantatge d'obertura notori. A ronda 2 va començar més defensiu i el rival ho va aprofitar durant les complicacions de la partida. Oriol Panadès. Clara victòria durant la primera partida jugada. La segona va ser un llarg enfrontament contra Oriol Serra on finalment aquest es va imposar en el final de torres. Jaume Ros. Va iniciar bé l'obertura de la primera partida, però després d'una imprecisió, el rival es va emportar el punt. La segona ronda victòria contra Eric Alves després d'un interessant final de torre i cavall. Eric Alves. De moment li han tocat dos jugadors catalans les dues rondes disputades. No ha tingut sort a l'aparellament, però ha lluitat fort les dues rondes amb possibilitats reals d'aconseguir-lo. Segur que a properes rondes jugant així aviat estrenarà el marcador.