Finalitzada la ronda 5, l'expedició catalana segueix amb moral per afrontar la darrera part del torneig.  Hi ha varis jugadors amb 3'5 o 3 punts que encara poden optar a les primeres posicions, i segur afrontaran el que queda amb moral i confiança.

Oriol Serra. 3'5 punts. Va començar molt bé el torneig amb dues victòries i unes meritòries taules contra el número 2 del ranking. La quarta partida no va quedar molt bé d'obertura contra un difícil rival, va intentar lluitar i va estar a punt d'entaular però finalment va perdre. La cinquena ronda va guanyar gràcies a un cop tàctic, tornant a col·locar-se en millor classificació.

Guillem Porta. 3'5 punts. Després de la punxada a la ronda 2 ha sabut reaccionar guanyant dues partides consecutives de forma clara. A ronda 5 va fer taules en una disputada partida contra Xavier Povill.

Adrian Jiménez. 3'5 punts. Després d'un excel·lent inici, la tercera ronda va perdre contra un dels favorits. A ronda 4 va fer taules després d'una partida amb moltes alternatives i quan semblava que perdia. A ronda 5 va guanyar després d'un atac pel flanc de rei.

Xavier Povill. 3'5 punts. Després d'un inici amb 2 de 2, va punxar a ronda 3 després d'una partida posicional. Va reaccionar guanyant la ronda 4 gràcies a un atac contra el rei. Ronda 5 taules contra Guillem Porta en un clàssic català.

Guillem Salagran. 3'5 punts. Guillem va fer taules a ronda 3 en una igualada partida. A ronda 4 va punxar perdent per un cop tàctic. Ha reaccionat molt bé guanyant la cinquena partida.

Jaume Ros. 3'5 punts. Després d'un inici irregular s'ha recuperat guanyant de forma clara les dues darreres rondes. Afrontarà el que queda segur amb molta moral.

Manuel Pulido. 3 punts. Va iniciar molt bé el torneig amb 2 punts; la tercera va perdre després d'una interessant partida d'alternatives. Molt bona partida 4 guanyant; la darrera ronda 5 ha perdut quedant-se amb 3 punts.

Alex Ventura. 3 punts. Jugador que porta moltes taules en aquest campionat. Totes les partides han estat disputades i amb alternatives, però el resultat ha estat taules; menys la ronda 4 que va guanyar amb un interessant atac.

Carlos Martínez. 3 punts. Va començar el torneig realitzant un joc molt sòlid i contundent a la vegada. Després d'una derrota a ronda 3, porta dues taules consecutives; a partir de ronda 6 està mentalitzat per millorar la puntuació.

Xavier Martínez Pla. 3 punts. Va perdre a ronda 3; però la 4ªva realitzar una excel·lent partida forçant una posició que semblaven taules. A ronda 5 tenia un difícil rival, va lluitar força però va acabar perdent. Esta jugant valent i pot reaccionar.

Oriol Panadès. 2'5 punts. També està realitzant un sòlid torneig amb moltes taules. Es manté a zona mitja del campionat, però té experiència per millorar i reaccionar a properes rondes.

Eric Alves. 2 punts. No va tenir sort a l'inici enfrontant-se a dos catalans i perdent. Però el seu joc i puntuació ha anat a més, realitzant 2 punts les darreres 3 rondes. Seguint en aquesta línia remuntarà posicions el que queda de torneig.