Finalitza el Campionat d'Espanya Sub 16 per a l'expedició catalana. En conjunt, , malgrat no s'ha aconseguit cap podi, ha hagut dos jugadors col·locats entre els deu primers classificats, més altres que han lluitat també per la zona mitja - alta de la classificació. Les ganes de treballar i superació no han faltat en el grup representant de la nostra Federació. Farem un repàs dels 12 participants catalans.

 

Oriol Serra. 6'5 punts. 7è classificat. Ha mantingut la zona alta de la classificació durant la major part del torneig. Va iniciar amb 2'5 de tres molt consistent. Després va punxar en una partida complicada contra el posterior campió Iñigo López. Després va reaccionar puntuant força i sempre amb opcions de posicionar-se amb els de davant. Ha realitzat un excel·lent torneig.

Xavier Povill. 6'5 punts. 9è classificat. Va començar amb 2 punts; després va perdre a ronda 3 una partida força igualada. Després va anar remuntant fins col·locar-se a falta de 3 rondes en el grup capdavanter. A ronda 7 va guanyar una meritòria partida contra un MF, es situava a falta de dues rondes per la lluita per les medalles. La ronda 8 jugava contra Héctor Laíz, campió de la categoria la temporada anterior; després de dominar tota la partida el jugador de Castella- Lleó es va defensar molt bé i va forçar unes taules. La darrera ronda va jugar contra Juan Plazuelo, un dels favorits; va ser semblant a la ronda anterior, el Xavier tenia la victòria a tocar, però una defensa eficaç del jugador de Madrid va forçar unes taules que posaven al Xavier fora de les cinc primeres posicions. Excel·lent torneig del Xavier Povill, que va mostrar per moments un joc que auguren un futur d'èxits.

Guillem Salagran. 6 punts. Consistent torneig del Guillem. Malgrat fer moltes taules, va lluitar moltes partides amb vàries alternatives, i acabant en algunes d'elles a darrera hora. Ha mantingut sempre la zona mitjà - alta del torneig, jugant contra alguns adversaris de nivell. S'ha mostrat molt eficaç en posicions d'atac i tàctiques. Notable torneig del Guillem.

Alex Ventura. 6 punts. Durant l'inici li costava rematar el punt a algunes partides, aconseguint vàries taules. Després ha anat trobant-se més confiat en el seu joc, i jugant bé les posicions tàctiques. Ha anat de menys a més durant el torneig. També notable la seva valoració.

Xavier Martínez Pla. 6 punts. A l'anterior crònica ja vem comentar que estava mostrant un joc consistent i després de ronda 5 mereixia portar més punts. Efectivament la darrera part del torneig s'ha mostrat eficaç a les puntuacions, realitzant 3 punts les darreres 4 partides. Notable campionat d'Espanya el seu.

Adrian Jiménez. 5'5 punts. Ha mantingut tot el torneig la zona mitja - alta de la classificació, jugant contra gent de nivell. Vàries partides ha jugat posicions amb alternatives tàctiques variades. Destacar també la 7ªposició al Campionat d'Espanya de Ràpides sub 16. Valoració de notable en aquest campionat.

Guillem Porta. 5'5 punts. Després 4 rondes anava posicionat de forma òptima amb 3 punts; però dos enfrontaments amb catalans el van perjudicar. A les darreres rondes ha mostrat un rendiment correcte però per la zona mitja de la classificació. La victòria a la darrera ronda l'ha posicionat amb 5'5 punts finals.

Jaume Ros. 5 punts. La ronda 1 va caure derrotat, però després va reaccionar puntuant força entre les rondes 2 i 5. La darrera part del torneig va tornar a decaure el seu rendiment, però guanyant la darrera ronda aconsegueix uns dignes 5 punts per un jugador de primer any a la categoria.

Oriol Panadès. 5 punts. Sòlid torneig el seu mantenint la zona mitja de la taula, i vàries taules contra gent de nivell. Algunes victòries a la part final l'han deixat amb 5 punts.

Manuel Pulido. 4'5 punts. Va mostrat un bon inici durant les primeres rondes portant per exemple 3 punts de 4 partides; o 4 punts de 6. Després ha encadenat partides contra jugadors forts i han baixat les seves puntuacions, però bon torneig el seu.

Carlos Martínez. 4'5 punts. Després d'un inici amb bones victòries i òptim joc tàctic; va encadenar algunes punxades que l'han deixat a la zona mitja de la classificació.

Eric Alves. Era el seu primer Campionat d'Espanya, i li ha servit com a bona experiència d'aprenentatge.

Finalment felicitar als premiats d'aquest torneig, especialment al jugador primer classificat Iñigo López de la Comunitat d'Extremadura, merescut campió del campionat.