El dia 31 d'octubre, dilluns, va finalitzar el Campionat de Catalunya d'edats per equips que es va disputar des del dia 29 d'octubre de 2016 a l’Hotel Guitart Gold Central Park Resort & Spa de Lloret de Mar.

Després d'un final de campionat molt emocionant, es van decidir els equips campions de les categories de sub-8 a sub-18.

A la categoria sub-8, el Tres Peons va començar el darrer dia, per tant les dues darreres rondes, sent líder. A la 6a ronda, l'equip del barri de Gràcia de Barcelona havia de lluitar contra el Montornès del Vallès, a qui va guanyar per 2 a 1 i ampliant la diferència de punts amb el segon classificat, el Cerdanyola del Vallès. A la darrera ronda, el matx del Joviat contra el Tres Peons i el del Colon Chessy Sabadell contra el Montornès va tenir el mateix resultat, 0 a 3, mentre que el Cerdanyola del Vallès només va poder guanyar 1 a 2 a l'Ateneu Colon, fent que el Montornès passés davant del Cerdanyola i aconseguint la segona plaça del campionat.

Equip del Tres Peons recollint el premi de campió. El segon classificat, el Montornès, i tercer el Cerdanyola del Vallès. Fotografia de Mavi Climent.

A la categoria sub-10, l'altre equip del Tres Peons anava líder, tot i que aquest no va tenir tants bons resultats com els més petits. A la 6a ronda, La Lira va guanyar 2.5 a 1.5 al Tres Peons, mentre que l'Alt Empordà va guanyar 3 a 1 al Vilafranca i la Paretana 2.5 a 1.5 al Santa Eugènia. Amb aquests resultats, la Lira passava a ser líder a mig punt del Tres Peons, a la segona plaça. Els resultats de la darrera ronda van fer que l'Alt Empordà, després de guanyar per 4 a 0 al Ripollet es proclamés campió de la categoria. La Lira va fer 0.5 punt contra el Llinars i el Tres Peons va perdre 1 a 3 contra el Gerunda. amb aquests resultats el Llinars aconseguia la segona plaça i el Gerunda la tercera, respectivament.

 

Podi de la categoria sub-10, d'esquerra a dreta i de campió a tercer classificat, Alt Empordà, Llinars i Gerunda.

Una situació semblant li va passar al Sant Andreu a la categoria sub-12. Durant tot el campionat, el Sant Andreu va anar líder, però a la 6a ronda el Peona i Peó A els va guanyar per 2.5 a 1.5 relegant-los a la segona posició a mig punt del Peona i Peó A. Per la seva banda, el Colon Chessy Sabadell va guanyar pel mateix resultat al Vall del Tenes. Per tant, la darrera ronda es preveia emocionant per saber el campió, ja que estaven tots els equips a poca distància. Els resultats de la 7a ronda va fer que el Colon Chessy Sabadell fos el campió després de guanyar 3 a 1 a l'Alt Empordà. El Llinars, que va guanyar 3 a 1 al Peona i Peó A, i el Vall del Tenes A, que va guanyar per 4 a 0 al Sant Andreu, van aconseguir la 2a i 3a plaça de la classificació respectivament.

 

El campió, el Colon Chessy Sabadell de verd, al costat del Peona i Peó i del Vall del Tenes A, de taronja, segon i tercer classificat.

A la categoria sub-14, el Mataró va començar líder la jornada i la va finalitzar igual. Després de fer dos resultats iguals a les dues rondes, el 2 a 2 contra el Colon Sabadell Chessy i el Ripollet a la darrera ronda, va mantenir la seva posició ja que havia guanyat 4 matxs i empatat dos. El segon classificat, el Colon Sabadell Chessy, va fer 3 victòries i 3 victòries, mentre que el tercer, l'Ateneu Colon, va fer 3 victòries, 2 empats i 1 matx perdut.

El podi de sub-14: El Mataró, de negre, campió, el Colon Chessy Sabadell al mig i l'Ateneu Colon, tercer classificat.

Pel que fa a la categoria sub-16, el Peona i Peó A començava el dia sent líder i després de vèncer a La Lira es refermava a la primera posició a l'espera de la darrera ronda, que va tornar a guanyar el matx i aconseguint el primer lloc amb comoditat, ja que va fer 6 victòries de 6 possibles. El podi el va completar La Lira, amb 4 victòries 1 derrota i 1 empat, i el Lleida, únic representant de la territorial de ponent, amb 4 victòries i 2 derrotes.

D'esquerra a dreta: El Peona i Peó, campió de la categoria, La Lira i el Lleida.

A la categoria més gran, la sub-18, i amb equips de 3 integrants, el Peona i Peó A anava líder, seguit de l'Ateneu Colon i del Cerdanyola del Vallès. A la ronda del matí, el Peona i Peó A i el Cerdanyola del Vallès van empatar, mentre que l'Ateneu Colon guanyava el matx contra el Peona i Peó B. A l'inici de la darrera ronda, l'equip del Guinardó, seguia líder, però la seva ensopegada contra el Llinars i la victòria de l'Ateneu Colon contra el Figueres, va fer que els del Poblenou fossin campions de la categoria amb 5 victòries i 1 derrota, mentre que els segons van ser la Vila Olímpica amb 4 victòries, 1 empat i 1 derrota. El Llinars va completar el podi amb el mateix resultat que l'anterior, però amb mig punt menys de desempat.

Els més grans, els sub-18, l'Ateneu Colon com a campió, el Vila Olímpica i el Llinars com a segon i tercer respectivament.

 

Hi havia un premi per tauler de cada categoria, que també es van entregar a la cloenda de premis. MILLORS TAULERS

 

Es poden trobar moltes fotografies del campionat i de la cloenda a la galeria fotogràfica.

 

Classificació final