Avui dijous, només 1 Ronda matinal. Ronda dura per als nostres representants catalans. A les primeres taules duel de dos catalans amb dos ucraïnesos nacionalitzats espanyols. Molt bones partides del Daniel Salinas i del Màxim Ànguera. En Daniel ha disputat una partida estratègicament perfecta però no ha pogut consumar l'atac final del peons del seu enroc curt a l'enroc contrari. Per contra en Màxim amb una millor posició no ha pogut entrar a la fortalesa que ha plantejat el seu contrari i s'ha hagut de conformar amb unes taules.

Victòries de l'Àlex Villa, el Pau Manel Prada i el James Lambert que tornen a guanyar posicions a la capçalera de la classificació. Per contra, hem patit la derrota del Xavier Mompel, que encara que no ha pogut sumar, ha fet una grandíssima partida i està fent un excel·lent torneig.

La sorpresa agradable de la jornada ens l'ha donat l'Ariadna Carrasco, la partida ha sigut d'infart. Partida tensa, combinació boníssima per guanyar material, pèrdua neta de torre en els destrets de temps, ha deixat de banda unes taules per xec continu perquè volia guanyar… i quan s'estava complicant en un final on no hi havia més que un alfil per banda .. i 4 peons .., ens ha sorprés amb un mate d'alfil …, que no donàvem crèdit a la sala. L' Ariadna amb aquest resultat es posa en 2a posició virtual de fèmines i amb una moral molt positiva per aquestes darreres rondes.

Victòries també del Bernat Moya, Biel Piñol, el Marc Tarragó, l'Oriol Pelegrín, el Daniel Aguilar, Edgar Vázquez i el Daniel Martos.

Quatre taules amb el Martí Ripolll, l'Arnau Vives, el Yuri Harutyunyan, el Pol Jordana i derrotes del Pol Torres, els germans Jurcà, la Martina Lázaro i el Noah Molina. La derrota de Noah ha sigut molt injusta, amb 2 peces de més en el tauler se li ha escapat un mat en 4 del seu rival. Aquestes derrotes són dures, però fan més forts als esportistes. Ánims Noah !! que estàs sent unes de dels grans sorpreses de la nostra delegació.

La tarda, era Jornada de descans, i els nens s'ho han passat pipa .., primer reptant al GM David Anton i al GM Pepe Cuenca a ràpides de 3 minuts, amb l'organització de la Plataforma Chess24 i coordinació del David Martínez, més conegut com Divis, un bon amic del cronista on vam coincidir fa 26 anys en una Olimpiada Infantil, bons records de la meva infantesa.

I per acabar la tarda, hem tornat a cel·lebrar un aniversari, en aquest cas, del Xavier Mompel que ha fet 9 anys. Moltísssimes felicitats novament Xavier !! La veritat, que ja som com una família la Delegació Catalana Sub-10, bons llaços s'estan fent.

I no penseu que tota la tarda hem estat de festa …, s'ha continuat amb les preparacions dels nostres jugadors per la ronda de demà i novament felicitar als entrenadors per la tasca que no es pot veure, però que s'està fent de manera extraordinària.

Roberto Villa.

 

Partides en directe

Campionat d'Espanya sub-10

Galeria de fotos sub-10