El Colon Sabadell Chessy campió de la categoria absoluta

El passat diumenge 25 de setembre es va celebrar a la localitat lleidatana d’Almenar la Final de Copa Catalana que recollia els millors classificats de les fases prèvies d’aquest torneig, competides per províncies durant el mes de gener. Seixanta equips d’arreu del nostre territori es van disputar el títol de millor club en cada una de les sis categories que componen la Federació Catalana d’Escacs, unint en la categoria Absoluta les de Divisió d’Honor i Primera Catalana.

Dels 288 esportistes participants cal destacar la presència dels GM Viktor Moskalenko, Daniel Alsina, Jaime Alexander Cuartas, Aramis Álvarez, Arthur Kogan, Michael Oratovsky i Miguel Muñoz, acompanyats per 8 MI, i 16 MF en els seus respectius equips de la categoria Absoluta, amb petites aparicions d’MI i d’MF en les dues categories immediatament inferiors.

La competició es va dur a terme en les instal·lacions municipals d’Almenar, concretament en el Local Social i la Sala 1 d’Octubre, adjacent al primer. És aquesta última la que va allotjar la categoria Absoluta, ja que en estar dotada de grades i tenir un espai més reduït que el Local Social va permetre mantenir un clima de competició idoni, allunyat del soroll inherent provinent de la presència de 230 jugadors més, alhora que permetia a espectadors i curiosos admirar el torneig de més alt nivell organitzat mai en aquest poble.

Sala de la categoria absoluta

De la mateixa forma es va cuidar la disposició de les categories al Local Social, que va reservar el lloc de privilegi per la categoria Segona Catalana, que va jugar al nivell superior de la sala, deixant la resta de categories repartides en quatre blocs separats entre ells a nivell de pista.

Després de nou rondes, disputades cinc al matí i quatre a la tarda, l’equip campió de la categoria Absoluta va ser el COLON SABADELL CHESSY, format per l’abans anomenat GM Viktor Moskalenko i els MI Carles Diaz, Daniel García i Lluis Maria Perpinyà; mentre que a la categoria Segona Catalana el guanyador va ser l’equip lleidatà TORÀ.

L'equip campió de la categoria absoluta, el Colon Sabadell Chessy.

La categoria Preferent, on jugava l’equip organitzador del torneig CE Escacs Almenar, va ser sens dubte la més competida, ja que no es va decidir el guanyador fins a l’última ronda, resultant ser finalment el club gironí OLOT-B, que deixava al seu competidor immediat CERDANYOLA-B a només mig punt per sota en la classificació final.

A la resta de categories els guanyadors van ser el club PRAT a Categoria Primera, SANT ANDREU a Segona i CERDANYOLA-D aTercera.

A l’entrega de trofeus que servia de cloenda van assistir-hi, a més dels representants de la Federació Catalana d’Escacs Jordi Magem (director del torneig) i Pere Reginaldo (cap de competicions), l’Excma. Alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, i l’Il·lm. Regidor d’Ensenyament i Salut, Eduard Mauri.

La informació detallada del torneig la podeu trobar al següent enllaç