La Gramenet, al Grup I; i el Lleida i el Tres Peons, al Grup II, sense marge d’error si volen evitar el descens 

 

El Valls esgarrapa un empat contra el Colon Sabadell i no renuncia al play-off pel títol / Armand Reig

Només tres rondes per arribar al final de la primera fase de la Divisió d’Honor i, com era d’esperar, tot continua obert. Un dels enfrontaments de la jornada va ser el que va enfrontar el Colon Sabadell Chessy amb el Valls al Grup II. Els vallesans van portar una alineació potent per mantenir el ple de victòries, però es van trobar amb un oponent amb ganes de lluita. Duels extraordinaris als primers taulers, com les partides que enfrontaven el Gran Mestre Romain Edouard amb el també Gran Mestre Fernando Peralta. També es va produir un matx molt interessant al darrer tauler, en un duel de promeses dels escacs catalans. Daniel Salinas i Eric Iborra van signar taules després de força brega. Sabadell i Valls també van acabar empatant.

L’ensopegada del Sabadell la va aprofitar el Barberà, que després de sis rondes es col·loca com a principal perseguidor del líder. Bona victòria dels homes de Víctor Pont davant una de les revelacions de la categoria, l’Ateneu Colon, que s’havia mantingut invicte fins aquesta jornada. Victòria clara del Barberà per 7 a 3, que va portar un dels millors equips de la temporada. Amb aquest triomf, es col·loquen amb cinc punts i mig, els mateixos que el Sabadell, que es manté en primer lloc gràcies a un millor desempat.

A la part baixa de la classificació, victòria balsàmica del Cerdanyola del Vallès davant el Lleida que deixa els del Segrià molt tocats. Havent sumat el seu primer punt, el Cerdanyola evitaria el descens directe i hauria de passar pel play-off per evitar el descens. Amb zero punts es manté el Lleida i també el Tres Peons, que va caure davant el Platja d’Aro per 6,5 a 3,5. Els baix-empordanesos estan un punt i mig per sobre del play-off per evitar el descens. Amb un punt i mig, el Salauris també hauria de jugar una eliminatòria per no baixar, després de no poder puntuar contra un Figueres que a hores d’ara és tercer en la classificació general havent sumat cinc victòries en sis enfrontaments. No només té la permanència assegurada, sinó que es pot permetre somiar per objectius més ambiciosos.

Resultats del Grup II

I al Grup I, tres victòries per al trio de líders. El Barcelona va superar el cuer de la categoria, la Gramenet, que continua sense puntuar i que té peu i mig a la Primera Divisió. Els de Santa Coloma han de guanyar, com a mínim, dos dels tres enfrontaments restants. Per la seva banda, el Foment Martinenc va superar per 6,5 a 3,5 el Cor de Marina, i es manté en la segona posició del grup. Els badalonins, amb dos punts, no poden badar gens si volen salvar-se; estan a mig punt de sortir del play-off per no baixar, però tenen els mateixos punts que el Sant Cugat, novè, que baixaria automàticament. De fet, Sant Cugat, Terrassa i Cor de Marina, amb dos punts tots tres, tindran una lluita aferrissada fins a final de temporada per evitar el descens.

Finalment, el Sant Andreu va superar precisament el Sant Cugat, però ho va fer per la mínima, patint fins al final per imposar-se a un grup que es manté extremadament igualat. Els barcelonins continuen dins del grup de líders, però per desempat quedarien fora de la semifinal del títol. El Mollet va superar el Gerunda i continuen amb opcions d’entrar al grup de lluitadors pel títol. Per contra, el Gerunda es manté fora del descens, però només mig punt per sobre dels equips que marquen la zona vermella de la classificació.

Resultats Grup I

L’Olot supera el Granollers Canovelles i fa un pas de gegant per pujar a Divisió d’Honor / Club d’Escacs Olot

I pocs canvis a Primera Divisió. Al Grup I, La Lira Vendrellenca i La Lira continuen amb ple de punts al capdavant de la classificació. El descens estarà molt ajustat. Tret del Jake, que encara no ha puntuat, el Castelldefels i el Mataró lluitaran per sortir de les últimes places. El Colon Sabadell B i el Sant Martí no poden badar. Pel que fa al Grup II, l’Olot se situa com a claríssim candidat a recuperar la Divisió d’Honor. Una nova victòria dels garrotxins i la derrota del Sant Boi els deixa com a líders en solitari un punt per damunt dels seus perseguidors. A la part baixa, Congrés, Foment B i Maragall, amb un punt, tenen complicada la salvació, però encara tenen cinc rondes per refer-se. L’altre equip que baixaria seria el Granollers Canovelles, que té els mateixos punts que el Tarragona i només mig menys que el Comtal. Amb cinc rondes restants, però, encara pot passar de tot.

Classificacions 1a Divisió Grup I

Classificacions 1a Divisió Grup II