Més de 3500 esportistes jugant el cap de setmana arreu de Catalunya

El passat dissabte, 21 de gener de 2023, es va iniciar el Campionat per equips més important de la Federació Catalana d'Escacs, la Lliga Catalana. El dissabte a la tarda, a partir de les 16:30, es van jugar els matxos de la Divisió d'Honor, mentre que el diumenge al matí, a patir de les 9:30, es juguen la resta de categories.

En el grup I de la màxima categoria, el Valls i el Barberà són els màxims favorits, però la resta d'equips no els hi posarà fàcil. El Valls va guanyar per la mínima al sempre present Foment, semifinalista de l'any anterior. El Barberà, campió de l'edició del 2022, també va guanyar per la mínima a l'Andorra, equip pujat de l'any anterior. L'altre equip que va pujar l'any anterior, la Lira Vendrellenca, va guanyar 6,5 a 3,5 al Sant Cugat, mentre que l'Ateneu Colon va guanyar a casa 7 a 3 al Cor de Marina, matx que es va retransmetre per la pàgina de la Federació (Matx 1). 

Vista de la sala del matx Ateneu Colon vs Cor de Marina.

En el grup II el màxim favorit és el Scc Sabadell, tot i que en aquesta ronda va patir contra el campió de 1a Divisió de l'any passat, l'Olot. L'altre candidat a quedar campió del grup és el Barcelona, amb un equip semblant a l’any passat i molt jove. Aquests van guanyar 7,5 a 2,5 al Sant Andreu. El Platja d'Aro va guanyar per la mínima al Figueres, mentre que el Mollet va imposar-se 6,5 a 3,5 al Cerdanyola del Vallès. Aquest últim va ser el segon matx que es va retransmetre (Matx 2).

Cada setmana es poden seguir a través de la pàgina de retransmissió de la Federació dos matxos, un de cada grup. I així mateix, a partir d'aquesta setmana, també es podran seguir per altres plataformes.

A la Primera Divisió Grup I, l'Agustí va ser l'únic equip que va fer una àmplia victòria, mentre que la resta, a excepció del Gerunda contra el Tordera, on van guanyar els gironins per 6,5 a 3,5, van ser resultats de 5,5 a 4,5.

En el grup II de la mateixa categoria, el Vila Olímpica va guanyar 7,5 a 2,5 al Salauris i el Sant Martí va guanyar pel mateix resultat al Barcelona B. La Lira i el Terrassa van imposar-se en els seus matxos per 6,5 a 3,5 contra el Gran Penya i el Comtal respectivament. El Sant Adrià i el Sant Boi van guanyar per la mínima en els seus matxos, contra el Montmeló i el Lleida.

La resta de categories, tant la de Segona Divisió com les territorials, es van poder dur a terme i la majoria d'actes es van poder consultar al web de la Lliga Catalana el mateix diumenge.

Per les xarxes socials també es poden veure els resultats que posen els mateixos clubs als seus comptes i als hastags #LligaCatalanaEscacs i #LligaEscacs. En aquest cas, destacar el tuit del Club Escacs Olot on van organitzar el matx Olot H- Olot G a l'Hospital d'Olot perquè així pogués jugar un dels seus esportistes hospitalitzats. Des d'aquí esperem una ràpida millora d'aquest jugador i una menció especial al club i integrants dels dos equips per aquesta esportivitat i empatia.

Captura de pantalla del tuit del C.E.Olot.

Aquest cap de setmana més partides, més actes i més emoció.