Criteris per a les seus de joc del Barcelona World E-chess Open - Ciutat de Barcelona

Durant les dates del 21 al 30 d’agost la Federació Catalana d’Escacs (FCE) organitza el BARCELONA WORLD E-CHESS OPEN - CIUTAT DE BARCELONA.

Hi haurà diferents seus de joc presencials, per jugar de manera online mitjançant la plataforma de joc online Chess.com, en diverses ciutats de tot el món. La seu de joc principal serà a Barcelona, concretament a l’Auditori del Centre Cívic de les Cotxeres de Sants, C. Sants 79, Barcelona i locals adjacents.

Es podran homologar d’altres seus de joc secundàries a diferents ciutats del món que vulguin tenir una seu oficial. Aquestes seus les podran gestionar un club o una Federació d’escacs.

Les seus de joc hauran de complir els següents requisits:

 1. Complir amb el protocol sanitari vigent del país, juntament amb l’obligació de tenir gels hidrològics a les entrades i sortides del local i obligar a omplir la declaració responsable a cada participant.
 2. Tenir espais molt amplis on poder ubicar les taules i cadires per jugar. Haurà de tenir espai per poder garantir les distàncies de seguretat mínimes per a un mínim de 25 esportistes.
 3. Garantir una taula per participant d’una mida de 70 cm d’amplada i 1 metre de llarg.
 4. Estar adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
 5. Garantir bona connexió a internet.
 6. Disposar de càmeres panoràmiques i distribuir-les per dins la sala de joc per poder gravar tota la sessió.
 7. Tenir aire condicionat i/o calefacció a la sala de joc.
 8. Servei de megafonia en la sala.
 9. Cobertura elèctrica suficient per la connexió d’ordinadors, tablets o mòbils dels participants, així com per càmeres, impressores i ordinadors per a l’organització i/o àrbitre.
 10. Crear un club a Chess.com per tal de facilitar la gestió amb chess.com i tenir algun mitjà de cobrament per tal de cobrar les inscripcions dels participants de les seves seus.

A més, els organitzadors oficials de les seus de joc licitants hauran de:

 1. Garantir un mínim de 25 participants presencials.
 2. Comptar amb un àrbitre presencial, que haurà de tenir la titulació mínima d'àrbitre FIDE, és a dir, AF o AI. La ràtio d’àrbitres serà d’un per cada 30 participants.
 3. Aportar endolls o lladres suficients per poder endollar els dispositius electrònics.
 4. Estar connectats durant les rondes amb l’àrbitre principal via Zoom.
 5. Disposar d’una càmera que gravi en directe una panoràmica de la seu amb els participants, i una pantalla per poder veure en directe la resta de sales de joc.

Les seus de joc homologades i acceptades per la FCE per ser seus secundàries oficials del torneig hauran de tenir en compte:

 1. El preu de les inscripcions al torneig dels participants el marcarà cada seu, sempre amb el vist i plau de la Federació Catalana d’Escacs, i el seu pagament serà efectuat a cada seu.
 2. Aquest preu d’inscripció sortirà a les bases del torneig. Cada seu de joc rebrà l’import íntegre de les seves inscripcions per tal de que puguin gestionar la seva comptabilitat.
 3. Les despeses derivades del torneig aniran a càrrec de l’organització de les seus designades.
 4. Les despeses de l’àrbitre o àrbitres de la seu aniran a càrrec de l’organització de les seus designades.
 5. Els premis de la general, que surten a les bases, els posa en la seva totalitat la FCE.

Els interessats hauran de contactar amb l’organització al següent correu: federacio@escacs.cat , no més tard del 10 d’agost del 2020.

Nota alta a la participació de la delegació catalana a Salobreña, al campionat estatal sub8. El Pau Mulet, després de guanyar les dues partides de la darrera jornada, l'última contra el seu company de federació, en Guillem Torres, ha aconseguit la medalla de bronze del campionat, amb 6 punts de 8. El jugador del Mollet ha sabut gestionar a la perfecció el seu temps al llarg de tot el torneig i només ha perdut contra els dos primers classificats. Estem davant un jugador de llarg recorregut. La seva maduresa és sorprenent en un nen de 8 anys. La nostra més sincera enhorabona al jugador, a la seva familia i al Mollet club d'escacs.

Pau Mulet, bronze

Per altra banda, a vegades, els desempats son injustos, i el Jordi Linares, que s'ha mantingut com el primer jugador català a la classificació general fins la darrera jornada, també amb 6 de 8, s'ha hagut de conformar amb la quarta posició. El Jordi, però, ha fet un campionat excepcional i es mereixia tant com el Pau la medalla de bronze. El més just hagués estat una medalla compartida. El Jordi s'ha quedat a les portes de la medalla per segon any consecutiu (l'any passat també es va quedar a un pas de la medalla en la categoria sub7), i això ha fet que el jugador hagi acabat força decebut. De totes maneres, els escacs catalans tenen en el Jordi una autèntica joia. Les medalles arribaran, segur. Endavant campió!

L'última jornada ha deparat dos enfronaments directes entre jugadors catalans, al top-10. 4 jugadors començaven l'últim matx amb 5 punts i amb ganes d'acabar dels 5 primers. La fortuna ha somrigut al Pau i al Jordi, que han trobat en el Guillem Torres i el Joan Villa, uns digníssims rivals. La partida final entre el Pau i el Guillem ha estat especialment emocionant, amb alternatives pels dos jugadors. El Guillem, després de 5 victòries consecutives ha cedit la seva tercera derrota i ha acabat el campionat amb un bon 5 de 8. Tots estem convençuts que el Guillem ens donarà moltes alegries en un futur.

Un atre jugador amb una projecció bestial és el Joan Villa. Finalment, ha quedat tercer classificat en la categoria sub7, en un final molt desafortunat. Tota la delegació estava pendent d'una partida en la qual, si el rival directe del Joan perdia, ell guanyava la medalla de plata. El rival del Joan tenia la partida perduda però, a última hora, el seu oponent s'ha deixat la dama i a nosaltres ens ha deixat sense medalla. El Joan ha quedat 13è de la general, amb 5 de 8 i la sensació que l'any vinent serà un seriós aspirant al títol absolut de la categoria.

També ha deixat bones sensacions l'Adrià Pérez, un jugador molt tàctic i amb molta projecció que les dues últimes jornades ha aconseguit gestionar millor el seu temps. Això s'ha traduit en una millora substancial del seu joc. Avui ha fet una primera partida molt seriosa, guanyant un bon oponent. La segona, però, l'ha perduda i ha acabat en la posició 28 amb un digne 4 de 8. 

També molt contents amb l'Adrià Colon, que ha anat de menys a més i ha aconseguit superar la frustració de les primeres jornades, sumant tres victòries. En total, 3 de 8 i 45è de la general. L'Adrià va arribar al torneig una mica desentrenat, però per poc que s'hi posi, segur que anirà amunt. Avui, ens ha deleitat amb un brillant sacrifici d'alfil i cavall per coronar dama a la seva primera partida.

I la nostra benjamina, la Nuria Linares, ha acabat amb 1 de 8, en la posició 58. La Nuria ens ha robat el cor a tots els components de la delegació per la seva energia i simpatia. Amb el mestre del seu germà al costat, no tenim cap dubte que d'aquí poc temps en sentirem a parlar.

I fins aquí les cròniques de la categoria sub8. Molta sort a tots els jugadors de les categories superiors. Les properes setmanes tenim emocions fortes assegurades.

 

Monitors amb llicència per la FCE per a la temporada 2020

MONITOR
BOSCH PORTA, CRISTINA
COMAS FABREGAS, LLUIS
DURAN NADAL, PERE
ESPAU ALAVEDRA, IVO
GARCIA GIL, JOSE ANTONIO
GOMEZ-PARDO GORDILLO, VICTOR
GONZALEZ GARCIA, JOSE
GUERRA MENDEZ, JOSE ANGEL
LEIRO GIRALT, DANIEL
LOPEZ COROMINAS, ALBERT
MAGEM BADALS, JORDI
MOSKALENKO, VIKTOR
OMS PALLISE, JOSEP
RAHAL, MICHAEL
VIDAL PALOU, JORDI

 

CAMPIONATS 2020 DATA INICI DATA FINAL Lloc Observ. Ritme de joc
Torneig Llampec per parelles mixtes 11/gener/2020 11/gener/2020     Llampec
Lliga Catalana Divisió d'Honor  18/gener/2020 28/març/2020     Tradicional
Lliga Catalana resta de Categories 19/gener/2020 15/març/2020     Tradicional
Lliga Catalana - Fases Finals i eliminatòries 22/març/2020 17/maig/2020     Tradicional
Campionat de Catalunya Individual d'Edats - Sub-8 4/abril/2020 6/abril/2020     Tradicional
Campionat de Catalunya Individual d'Edats resta de categories 4/abril/2020 9/abril/2020     Tradicional
Campionat Absolut i Femení 9/abril/2020 13/abril/2020     Tradicional
Lliga Catalana -Tercera Categoria Sub-12  - Final 18/abril/2020 19/abril/2020     Tradicional
Circuit Català d'Oberts Internacionals 19/abril/2020 20/setembre/2020      
Final Copa Catalana 26/abril/2020 26/abril/2020     Actiu
Intergeneracional Matx Fèmines-Veterans 1/maig/2020 1/maig/2020     Tradicional
Campionat de Catalunya de Veterans 16/maig/2020 24/maig/2020     Tradicional
Torneig Magistral Ciutat de Barcelona 21/agost/2020 30/agost/2020   PENDENT CONFIRMACIÓ Tradicional
Festa Catalana i Campionat de Catalunya Llampec per Equips 27/setembre/2020 27/setembre/2020     Llampec
Campionat de Catalunya per equips d'edats 10/octubre/2020 12/octubre/2020     Tradicional
Memorial Arturo Pomar 23/octubre/2020 25/octubre/2020     Tradicional
Obert Memorial Garcia Ilundain 8/desembre/2020 8/desembre/2020     Actius
Campionat de Catalunya Actius d'Edats - Memorial Garcia Ilundain 12/desembre/2020 12/desembre/2020     Actius

 

Competicions a Barcelona 2020

Competicions a Girona 2020

Competicions a Lleida 2020

Competicions a Tarragona 2020

Nova mostra de la labor social que poden tenir els escacs. Aquest cop diversos mitjans catalans, com LaVanguardia i Esport3, a través del New York Times, es fan ressò del campionat estatal de Nova York guanyat per un nen que viu en un refugi amb els seus pares, després de fugir de Nigèria l'any 2017 per por als atacs del grup terrorista Boko Haram contra la comunitat cristiana. Podeu trobar la notícia als següents enllaços: https://bit.ly/2HBokXk i https://bit.ly/2TSGAlx 

En aquest apartat trobareu tota la informació relacionada amb els campionats d'edats i altres activitats de l'any 2019.

 • Fases prèvies d'edats classificatori per al Campionat de Catalunya d'edats 2018.
 • Campionat de Catalunya d'edats 2018. Convocatòria.
 • Campionat de Catalunya d'edats 2018. Bases.
 • Classificacions i aparellaments (totes les categories)
 • Activitats paral·leles

CAMPIONATS

DATA

INICI

DATA

FINAL

Lloc Observ.

Ritme

de joc

Torneig Llampec per parelles mixtes 12-gen-19 12-gen-19 Barcelona (Federació) Dissabte matí Llampec
Lliga Catalana Divisió d'Honor 19-gen-19 30-març-19   Dissabte tarda Tradicional
Lliga Catalana Resta de Categories 20-gen-19 17-març-19   Diumenge mati Tradicional
Lliga Catalana - Fases Finals i eliminatòries 31-març-19 19-maig-19   Diumenge mati Tradicional
Campionat de Catalunya Individual d'Edats - Sub-8 13-abr-19 15-abr-19 La Pineda    Tradicional
Campionat de Catalunya Individual d'Edats - Sub-10 a Sub-18 13-abr-19 18-abr-19 La Pineda    Tradicional
Campionat de Catalunya Individual Femení i Absolut 18-abr-19 22-abr-19 La Pineda   Tradicional
Final Copa Catalana 05-maig-19 05-maig-19 Vilobi d'Onyar Diumenge tot Actiu
Lliga Catalana -Tercera Categoria Sub-12  - Final 11-12-maig-19 28-abr-19
o 12-maig-19
Parets del Vallès Cap de setmana Tradicional
Circuit Català d'Oberts Internacionals 01-maig-19 22-set-19  Diferents indrets   Tradicional / Actiu
Intergeneracional Matx Fèmines-Veterans 01-maig-19 01-maig-19  Barcelona Festiu matí Tradicional
Campionat de Catalunya de Veterans 18-maig-19 26-maig-19 Santa Susanna  Setmana Tradicional
Torneig Internacional Ciutat de Barcelona 27-set-19 05-oct-19 Barcelona   Tradicional
Festa Catalana i Campionat de Catalunya Llampec per Equips 06-oct-19 06-oct-19 Balaguer  Diumenge Llampec
Memorial Arturo Pomar 11-oct-19 13-oct-19 Barcelona   Tradicional
Campionat de Catalunya per equips d'edats 01-nov-19 03-nov-19 Lloret de Mar   Tradicional
Obert Memorial Garcia Ilundain 06-des-19 06-des-19 a decidir Divendres festiu Actiu
Campionat de Catalunya Actius d'Edats - Memorial Garcia Ilundain 07-des-19 07-des-19 Licitació Dissabte Actiu

 

BARCELONA

GIRONA

LLEIDA

TARRAGONA

 

Roger Bernadó i López

Data i lloc de naixement: 25 de gener de 2006, a Sabadell

Club d’Escacs: Colon Sabadell Chessy

Escola en la que estudia: Escopla Pia de Sabadell

Elo català: 2020                Elo fide: 1850

 

Resultats esportius més destacats:

 

2016:

4rt classificat al Campionat de Catalunya per edats Sub-10

Campió Memorial Arturo Pomar Sub-10

Campions de Catalunya per Equips d’Edats Sub-12

4t classificat Campionat de Catalunya Actius Edats (Memorial Garcia Ilundain) Sub-10

 

2017: 

9è classificat Campionat de Catalunya per Edats Sub-10

Subcampions de Catalunya per Equips d’Edats Sub-12

Millor Performance Sub-2 Circuit Català

4t classificat Campionat de Catalunya Actius Edats (Memorial Garcia Ilundain) Sub-10

 

2018:

Campió de Campionat de Catalunya per Edats Sub-12

 

Peça favorita: Peó

Aficions: El bàsquet, jugar a la play i la lectura.

 

Víctor Moreno i Oller

Data i lloc de naixement: 23 de novembre de 2006, a Barcelona

Club d’Escacs: C.E. Tres Peons

Escola en la que estudia: Sant Medir

Elo català: 1993                Elo fide: 1852

 

Resultats esportius més destacats:

 

2017:

3r a les fases prèvies d'edats de Barcelona Sub-12

 

2018:

Campió a les fases prèvies d'edats de Barcelona Sub-12

3r al Campionat de Catalunya d'Edats Sub-12

7è al Campionat d'Espanya d'edats Sub-12

Campió al Campionat d'Espanya Individual Sub12 Ràpid

 

Peça favorita: Alfil

Aficions: Vídeo-jocs

   Juan Alber Garcia Caro
 

Data i lloc de naixement: 18 de març de 2006, a Figueres

Club d’Escacs: C.E. Alt Empordà

Escola en la que estudia: IES Ramon Muntaner

Elo català: 1958                Elo fide: 1750

 

Resultats esportius més destacats:

 

2016:

Campió de Catalunya per Equips d’Edats (milor 2n tauler) Sub-10

 

2017: 

Campions de la final a 8 de la lliga Sub-12

Campió de Catalunya per Equips d’Edats (milor 2n tauler) Sub-12

 

2018: 

4rt classificat al Campionat de Catalunya d’Edats Sub-12

Millor Sub-12 i primer classificat Tram F al II Obert Internacional Vilanova:

XIX Obert Internacional de Figueres “Miquel Mas”: Primer Sub-12

 

Peça favorita: Cavall

Aficions: Escacs i escoltar música.

 

 Joan Moles i Benalí
 

Data i lloc de naixement: 4 de gener de 2007, a Girona

Club d’Escacs: Santa Eugènia

Escola en la que estudia: Vilagran

Elo català: 1890                Elo fide: 1680

 

Resultats esportius més destacats:

 

2016:

Campió de Catalunya d’Escacs actius Sub-10

 

2017:

Campió al Campionat de Girona Sub-10

2n al Campionat de Catalunya d'edats Sub-10

 

2018: 

5è classificat al Campionat de Catalunya d’Edats Sub-12

 

Peça favorita: Dama

Aficions: els escacs i el fútbol.

   Pol Creixans i Comerma
 

Data i lloc de naixement: 13 de maig de 2006, a Barcelona

Club d’Escacs: C.E. La Lira

Escola en la que estudia: Pare Manyanet

Elo català: 1885                Elo fide: 1627

 

Resultats esportius més destacats:

 

2017:

2n classificat Fases prèvies de Barcelona Sub-12

6è classificat campionat de Catalunya d’Edats Sub-12

3r classificat grup B torneig Foment Martinenc 2018

3r classificat grup B torneig de La Pobla de Lillet 2018

 

Peça favorita: Rei

Aficions: Els escacs

   Gerard Añó i Pla

Data i lloc de naixement: Tortosa

Club d’Escacs: C.E. Peó Vuit

Escola en la que estudia: Cinta Curto (Ferreries-Tortosa)

Elo català: 2052                Elo fide: 1916

 

Resultats esportius més destacats:

 

2016: 
Campió de Catalunya per edats Sub-8
Campió de Catalunya d’escacs actius Sub-8

2017: 

Campió de Catalunya per edats Sub-10

2n al Campionat d’Espanya d'edats Sub-10

Campió al Memorial Arturo Pomar Sub-10

Campió al Memorial David Garcia Ilundain Escacs Base Sub-10

 

2018: 

 2n al Campionat d'Espanya d'edats Sub-12

 

Peça favorita: Cavall


Aficions: Ordinadors i Hàndbol

Daniel Salinas Tomàs

Data i lloc de naixement: 8 de febrer de 2009, a Sabadell

Club: Colon Sabadell Chessy

Escola: Joanot Alisanda de Sabadell

Elo català: 1951     Elo fide: 1744

Resultats esportius més destacats:

 

2016:

Campió d’Escacs Actius Sub-8 (Memorial Garcia Ilundain)

2017:

3r classificat al Campionat de Catalunya d’Edats Sub-8

9è classificat al Campionat d’Espanya d’Edats Sub-8

2n al Campionat de Catalunya per Equips SUB-12 (millor 4rt tauler)

Campió d’Escacs Actius Sub-8 (Memorial Garcia Ilundain)

2018:

Campió al Campionat de Catalunya d’Edats Sub-10

2n Campionat d’Espanya d’Edats Sub-10 i Campió Sub-9

 

Peça favorita: Cavall

Aficions: Futbol, videojocs i piscina.

 

   Júlia Pinyol i Llorà

Data i lloc de naixement: maig de 2008, a Barcelona

Club: Peona i Peó C.E. (Barcelona)

Escola: La Maquinista

Elo català: 1776                Elo fide: 1508

 

Resultats esportius més destacats:

 

2018:

2a a les fases prèvies d’Edats del Barcelonès Sub-10

2a (i 1a noia) al Campionat de Catalunya d’Edats Sub-10

1a noia classificada al Campionat d’Espanya d’Edats Sub-10

 

Peça favorita: Cavall

Aficions: Escacs, tocar el violí, anar en bicicleta i la robòtica.

 

   Pol Ortiz i Padró
 

Data i lloc de naixement: 4 de febrer de 2008, a Barcelona

Club: C.E. Tres Peons (Barcelona)

Escola: Els Pins

Elo català: 1858     Elo fide: 1522

 

Resultats esportius més destacats:

 

2016: 

16è al Campionat d’Espanya d’Edats Sub-8

1er classificat al circuit català Sub-10

1er Campionat de Catalunya per equips d’edats (millor 1er tauler).

 

2017:

1er Campionat de Catalunya per equips d’edats Sub-10

4art. Campionat de Catalunya d'escacs actius d'edats Sub-10

 

2018:

3r classificat al Campionat de Catalunya d’Edats Sub-10

9è Campionat d’Espanya d’Edats Sub-10

 

Peça favorita: Dama

Aficions: Escacs, videojocs, el Barça i fútbol en general.

 

   Dan Clotet i Mas
 

Data i lloc de naixement: 3 de gener de 2008, a Castellgalí

Club: Fundació Joviat

Escola: Escola Joviat

Elo català: 1817                Elo fide: 1441

 

Resultats esportius més destacats:

 

2016: 

1r classificat a la fase prèvia del Bages, Berguedà i Anoia Sub-8

17è al Campionat d’Espanya d’Edats Sub-8

Campió del Torneig “Nuevas Generaciones” Hotel Bali (Benidorm) Sub-8

 

2017:

1r classificat a la fase prèvia del Bages, Berguedà i Anoia Sub-10

10è al Campionat de Catalunya d’Edats Sub-10

2n Escolar de Catalunya Sub-10

Millor Sub10 a l’Obert de La Pobla de Lillet.

 

2018: 

1r. Classificat de la “3a. Qualifikationsturnier” del Campionat de Suïssa d’Edats Sub-10

4t. al Campionat de Catalunya d’Edats Sub-10

11è al Campionat de Suïssa d’Edats Sub-10

Millor Sub10 a l’Obert de La Pobla de Lillet

Millor Sub10 a l’Obert de l’Estartit

 

Peça preferida: el rei.

Aficions: videojocs, bàsquet i escacs.

 

  Alexander Domene Mulyukov

Data i lloc de naixement: 12 de gener de 2008, a Cambrils

Club: Escola d’Escacs Salou

Escola: Cambrils

Elo català: 1926                Elo fide: 1723

 

Resultats esportius més destacats:

 

2016:

Campió del Baix Camp Sub-8

2n de Tarragona Sub-8

 

2017:

Campió de Tarragona Sub-10

3r al Campionat de Catalunya Sub-10

50è al Campionat d’Espanya Sub-10

 

2018:

Campió de Tarragona Sub-10

5è classificat al Campionat de Catalunya d’Edats Sub-10

3r del Grup B del Memorial Calbet Sub-10

Campió de les ràpides de Tarragona Sub-10

 

Peça favorita: Torre i Cavall

Aficions: Els escacs, la robòtica, matemàtiques, videojocs (minecraft, clash of clans), natació.

 

   

David Teply Koutsky

 

Data i lloc de naixement: 21 de febrer de 2008, a Vinaròs

Club: C.E. Riu Sènia (Benicarló)

Escola: Nuestar Sra. De la Consolación

Elo català: 1659                Elo fide: 1345

 

Resultats esportius més destacats:

 

2018:

6è classificat al Campionat de Catalunya d’Edats Sub-10

 

Peça favorita: Cavall i Alfil

Aficions: Jugar als escacs, fútbol, tennis i tennis taula.