Barcelona, 19 de novembre de 2011

Al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants després d'haver estat legalment convocada d'acord amb els actuals estatuts de la Federació Catalana d’Escacs, en segona convocatòria, s'ha celebrat la sessió corresponent a l'Assemblea General de Clubs, amb el contingut de la qual s'aixeca la següent acta.

Hora                :           16 hores

Lloc                 :           Cotxeres de Sants de Barcelona, carrer de Sants, 79.

Membres assistents:  Jaume Grau (Cerdanyola Vallés), Jordi Morcillo (Catalunya), Jordi Chalmeta (Sant Boi), Patricia Llaneza (Foment), Josep Garcia (La Lira),   Oscar Companys (Barberà), Arturo Vidarte (Montcada),  Jordi Capellades (Peona i Peó), Félix Romero (Sant Andreu), Miguel Angel Murillo (Sant Joan Despí), Ricard Llerins (Sant Martí), Pere Casajuana (UGA),  Francesc Fernández Muixí (Reus Deportiu), Abel Segura (Escola d’Escacs Barcelona), Jaume Parramón (Vallfogona), Marta Amigó (Espluga de Francolí),  Joan Antoni Pérez (Llinars), Francisco Fernández (Mollet), Juan Quero (Prat), Pruden Ramírez (Vilafranca), Pere Reginaldo (SCC Sabadell), Josep Monedero (Aragonés), Eloy Moreira (Barcelonès-Sud), Frederic Andreu (Congrés), Josep M. Bondia (Duesaigües), Alejandro Melchor  (Esplugues Avenç), Josep Lloveras (Gran Penya), Joan Barnet (Olesa), Jordi Cases (Escacs Reus), Xavier Vilasaró (Ripollet), Manel Triquell (Sant Josep de Badalona), Jesús Fosch (Masdenverge) Joan Amigó (Sarral), Francesc Blasco (Torredembarra), Joan Cabello (Tres Peons). 

Assistents membres de Junta Directiva de la FCE:  Antoni Ayza, Jordi Parayre, Josep C. Viñas, Josep M. Camell, Marta Amigó, Joan Antoni Pérez, Jordi Capellades, Francisco Fernández, Francesc Blasco, Imma Montoliu  i Antoni López com a Gerent.

O R D R E    D E L   D I A

INFORME DEL PRESIDENT 

Primer.- Nomenament de dos interventors per a l’aprovació de l’acta de l’assemblea. 

1.      Aprovació, si s’escau,  del calendari esportiu corresponent al 2012.   

2.      Aprovació, si s’escau, del projecte de pressupost corresponent al 2012.  

3.      Propostes de la Junta Directiva i dels clubs.  

4.      Ratificació membres de Junta Directiva.

5.      Torn obert de paraules.  

INFORME DEL PRESIDENT

Benvinguts/des a l’assemblea de la Federació Catalana d’Escacs.

Deixeu-me, en primer lloc, mostrar l’agraïment de la Junta directiva als clubs, per la confiança que ens heu fet d’encomanar-nos dirigir la Federació durant aquest nou mandat. Volem felicitar a alguns esportistes i clubs que han aconseguit èxits rellevants en aquests darrers mesos. Àlvar Alonso va aconseguir el Campionat d’Espanya Absolut amb només 19 anys, el van acompanyar al podi Miquel Illescas, que va estar a punt d’ampliar el seu record de victòries  i d’Olga Alexandrova que ha fet la millor actuació d’una dona a la història en un Campionat d’Espanya. El Foment es va proclamar campió de Primera Divisió i juntament amb l’UGA han aconseguit l’ascens a la Divisió d’Honor espanyola, en un campionat que va estar organitzat pel Barberà i la SCC Sabadell amb el suport de la Federacio Catalana d’Escacs. Als Campionats d’Espanya d’Edats les noies catalanes van tenir una destacada actuació que es va traduir en sis de les  7 medalles que van guanyar els nostres esportistes. L’ equip sub-14 va aconseguir el títol de Campió de Espanya i el sub-16 la medalla de bronze. A la passada Assemblea del mes de maig ja vam avançar que la situació econòmica ens afectaria amb retallades de les subvencions que rebíem del Govern. Malgrat estar davant d’unes eleccions a la Federació, vam presentar un pla d’ajust a l’Assemblea que preveia una retallada del 18% en aquestes ajudes. El pla preveia mantenir l’estructura de competicions de la Federació i garantir les ajudes al Circuit i a la participació dels clubs a les competicions estatals. Finalment la retallada al conjunt de les federacions ha estat del 18 %. La nostra federació no ha sortit malparada, ja que ens han retallat el 16’40 %. Però on més s’han notat les retallades ha estat a les ajudes a clubs, quant la previsió a l’estiu era que no rebrien res, finalment han arribat ajudes a alguns tornejos internacionals del Circuit, però molt menys del que era habitual. La situació econòmica del país, com tots sabeu, no sols no ha millorat, si no que, en tot cas, hem anat enrere i és per això que al confeccionar els pressupostos del 2012 que presentarem a aquesta assemblea per la seva consideració, hem volgut ser realistes.

La informació que tenim en aquests moments de com evolucionaran les ajudes de la Generalitat, és que quedaran com han estat en el 2011, així ho hem reflectit en el pressupost. Si la situació anés a pitjor, que pot ser, farem com vam fer l’any passat, un ajust que presentaríem a l’Assemblea de maig. Sabem que els clubs també passen per moltes dificultats i per això proposem  en aquest pressupost baixar la pressió de les quotes per sota de la inflació. Aquí ens hem trobat en un problema afegit i és que la FEDA ha deixat de donar la llicència sub-16 de manera gratuïta i ha posat un preu de 1’80€ per llicència. He de dir que aquesta mesura es va aprovar amb el vot en contra de quasi tots els representants catalans que estàvem presents a l’Assemblea de la FEDA, ja que considerem que és una mesura que perjudica a les federacions que estan creixent com la nostra. La nostra proposta és crear un preu especial de 2 euros per als sub-10 incorporant el dret a tenir serveis d’Internet, imputar només una part de l’augment de sub-12 a sub-16 i aplicar l’IPC a la resta de llicències. Les quotes de participació al Campionat per Equips només pujaran un 2%, més d’un punt per sota de l’ IPC i farem una proposta de supressió de la quota obligatòria del Butlletí que es compensa amb un lleuger augment de la quota de club. Si tenim en compte els dos conceptes, aquesta mesura representarà un estalvi per als clubs. Un dels canvis més importants que presentem per  a la temporada 2012 és la compactació de l’antic Campionat Juvenil sub-20 amb els Campionats d’Edats, afegint la  categoria sub-18. El que proposem és seguir  l’esquema dels campionats estatals i europeus que ja tenen aquest format. També presentarem a l’Assemblea una proposta de modificació del Campionat per Equips que obeeix a la intenció d’homogeneïtzar el Campionat a tot Catalunya, fent que a totes les categories juguin el mateix nombre de jugadors. Això ara passa. També s’intenta anivellar la força dels equips a la mateixa categoria de les diferents delegacions territorials.

La disminució de les subvencions també ens ha portat a prendre decisions, algunes molt doloroses, com la supressió de la nostra participació al Campionat d’Europa de veterans i reduir substancialment les beques per a joves jugadors. És el nostre desig recuperar la nostra participació a Europa de la selecció de veterans en quant la situació econòmica ho permeti. Les obres de la nova seu s’estan fent al ritme previst i esperem poder traslladar la Federació al primer trimestre del 2012. El proper any algunes competicions ja podran utilitzar la seu de Fabra i Coats. Fa unes setmanes es va realitzar el congrés de la FIDE on es presentaven tota una sèrie de mesures que si s’haguessin aprovat, haurien canviat el sistema de competicions d’escacs tal com el coneixem. Finalment, la pressió dels països de l’Europa occidental van poder parar la seva aprovació. No descarto que la FIDE ho torni a intentar i haurem d’estar atents als moviments que faci per intentar exprimir més les arques de les grans federacions europees. El concurs per l’adjudicació del portal de joc per Internet l’ha guanyat una altra vegada ICC. La nova oferta no ve limitada a un nombre d’usuaris, per la qual cosa la FCE farà una campanya per intentar incrementar el nombre de federats que fan ús del servei , que en aquests moments està rondant els 2.000, del que uns 1400 en fan un ús regular. Demanem la col·laboració dels clubs per donar a conèixer aquest servei a tots els federats.

La Festa Catalana d’enguany va canviar el format del dinar, fent-lo molt més econòmic,  per facilitar la participació de clubs i els clubs van respondre amb un record de participació. Vull agrair al Club Cornellà el suport que ens van donar. El Circuit Català ha mantingut quasi tots els tornejos i això sabem que ha representat un gran esforç per als organitzadors, ja que aconseguir patrocinis en l’actual situació no es fàcil. Els jugadors participants els han premiat batent el record de participants en molts del tornejos. Cal destacar que hem pogut mantenir el patrocini, tant institucional, com del Casino de Barcelona, per fer que Catalunya tingui un gran magistral. Vull informar a l’Assemblea  que la Federació organitzarà el proper Campionat d’Espanya d’escacs actius que se celebrarà en el marc del festival David García Ilundaín. Volem agrair finalment la col·laboració dels clubs que malgrat la crisi han mantingut una excel·lent oferta de tornejos a Catalunya, que és el motor junt amb els Campionats d’ edats del nostre creixement. Gracies per la vostra atenció

NOMENAMENT DE DOS INTERVENTORS PER A L’APROVACIÓ DE L’ACTA DE L’ASSEMBLEA

Van ser nomenats com a interventors per a l’aprovació i signatura de l’acta de l’assemblea, els senyors: Joan Emili Cabello Llopis i Josep Garcia i Riera.

APROVACIÓ DEL CALENDARI ESPORTIU DEL 2012 

El president de la FCE, Sr. Toni Ayza, va  explicar el Calendari Esportiu per a l’any 2012. La fase regular del Campionat de Catalunya per Equips acabarà abans de Setmana Santa, llevat de la Divisió d’Honor. El Campionat Juvenil canvia de format, serà la categoria sub-18 i estarà integrat amb la resta de Campionat per Edats. Aquest Campionat  s’allargarà un dia per donar descans als esportistes i organitzar altres activitats.

El calendari esportiu de la FCE corresponent al 2012 es va aprovar per unanimitat.

APROVACIÓ DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER AL 2012 

El tresorer de la FCE, Sr. Josep Maria Camell, va presentar el projecte de pressupost 2012 en el qual va explicar els nous preus de les llicències: Sub-10, que costaran 2€ (amb dret a connexió al portal ICC).

Les subvencions de la Generalitat, s’han retallat de 314.041 € a 262.349 €. Les subvencions que rebien els clubs organitzadors del Circuit de torneigs d’estiu ha passat de 45.000 € a  22.000 € (encara no confirmats). El butlletí d’escacs passa de 4 a 2 exemplars anuals en paper i el digital serà de periodicitat mensual aproximadament. La quota del Butlletí queda integrada en la quota de clubs que, per al 2012 serà 180€, això suposa un estalvi per als clubs, que abans pagaven 165€ més 32€. Es mantindran els ajuts als clubs classificats al Campionat d’Espanya per Equips. Les Delegacions Territorials han baixat els seus pressupostos en termes globals en un 10,5%. El Departament d’escacs base es divideix en dos: Formació, i Competicions. La partida econòmica per entrenadors, que fins ara estaven juntes es repartiran entre els dos departaments. Els sous del personal de la FCE pujaran globalment un 1,7 % .El pressupost presentat és de 816.749 € amb una baixada d’un 8,75 %.

Els senyors Felix Romero i Josep Monedero van intervenir per demanar que no es descartés  la participació de Catalunya al Campionat d’Europa de Veterans. El president de la Federació, Toni Ayza va contestar que havia estat un decisió molt difícil, però que la despesa era molt alta i que tampoc havia rebut el suport de les Institucions Públiques. El president del Congrés Sr. Frederic Andreu va dir que es podia fer una subscripció pública per demanar diners als clubs per pagar el que costa portar un equip de veterans al Campionat d’Europa. El Sr. Josep Garcia va dir, que en el reglament de la competició de veterans no posa que  classifiqui per al Campionat d’Europa de Veterans, sinó que diu que els tres primers es classifiquen per una possible competició de la selecció catalana de veterans, per la qual cosa s’havien perdut unes expectatives de classificació, però no uns drets adquirits.

El Sr. Cabello ha preguntat si no seria possible fer desaparèixer el butlletí en paper atès que molts jugadors ja rebien el digital als seus correus, o fer els Butlletíns en disc compacte que serien més barats que el paper. El president li ha respost que el butlletí en paper tenia una llarga història i que hi ha gent, que encara no té Internet. A més la Federació rep una subvenció de la Generalitat, que d’altra forma perdria.

El pressupost va ser aprovat per 33 vots a favor i 1 abstenció.

PROPOSTES DE LA FEDERACIÓ I DELS CLUBS

CAMPIONAT DE CATALUNYA PER EQUIPS

MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA PER EQUIPS

ARTICLE 5. COMPOSICIÓ I ALINEACIÓ DELS EQUIPS

5.1   El nombre de jugadors que composen un equip estarà en funció de la seva categoria.

a) Divisió d’Honor, Primera i Segona Divisió i categoria Preferent: deu jugadors.

b) A Barcelona, Primera i Segona categoria: vuit jugadors.

c) A Barcelona, Tercera: quatre jugadors.

5.2  Les Representacions Territorials de Girona, Lleida i Tarragona poden determinar el nombre de jugadors de les seves categories, però en les finals del Campionat de Catalunya d’Equips hauran de jugar amb el nombre d’escaquers més alt a les representacions territorials i a Barcelona.

MODIFICACIÓ DE L’ARTICLE 5

5. COMPOSICIÓ I ALINEACIÓ DELS EQUIPS

5.1   El nombre de jugadors que composen un equip estarà en funció de la seva categoria.

a) Divisió d’Honor, Primera i Segona Divisió i categoria Preferent: deu jugadors.

b) A Primera Categoria: vuit jugadors.

c) A Segona Categoria: sis jugadors.

c) A Tercera Categoria: quatre jugadors.

Supressió de l’article 5.2.

Art. 6.4   Les Representacions Territorials de Girona, Lleida i Tarragona podrà distribuir les seves categories de la forma que considerin més convenient però respectant, tant com sigui possible, l’estructura del punt 6.1

Supressió de l’article 6.4

ARTICLE 10

10 ASCENSOS I DESCENSOS DE CATEGORIES

10.1 Pujaran a Divisió d’Honor el primer classificat de cadascun dels grups de la Primera Divisió i el guanyador del play-offs entre els dos segons classificats de cada grup, llevat de qualsevol equip filial que no ocuparà plaça (veure article 6.5).

10.2  Pujaran a Primera Divisió els tres campions dels grups de segona divisió, llevat del que diu l'article 6.5, i els tres primers classificats del play-off d’ascens a aquesta categoria.  

10.3  Pujaran a Segona Divisió el campió de cadascun dels quatre grups de Categoria Preferent de Barcelona, el campió dels dos grups de Categoria Preferent de Tarragona, el campió de Categoría Preferent de Girona, el campió de la Preferent de Lleida i el campió del play-off d’ascens a Segona Divisió

10.4  Baixen a Primera Divisió els tres últims classificats de Divisió d’Honor.

10.5  Baixen a Segona Divisió els tres últims classificats de cadascun dels grups de Primera Divisió.

10.6  Baixen a Categoría Preferent els tres últims classificats de cadascun dels grups de Segona Divisió.

10.7 La resta de d'ascensos i descensos seran indicats a la circular corresponent del emparellament del Campionat d'Equips de cada temporada.

10.8 Les Representacions Territorials de Girona, Lleida i Tarragona podran reglamentar la forma que considerin mes adient per determinar els ascensos i descensos de categoria a les seves respectives demarcacions.  

MODIFICACIÓ ARTICLE 10 (d’aplicació al 2013)

10 ASCENSOS I DESCENSOS DE CATEGORIES

10.1 Pujaran a Divisió d’Honor el primer de cada grup de Primera Categoria i  els segons jugaran un play-off d’ascens, llevat dels equips filials que ja hi siguin.

10.2  Pujaran a Primera Divisió els campions dels grups de Segona Divisió.  

10.3  Pujaran a Segona Divisió el campió de cadascun dels grups de Categoria Preferent. La plaça restant s'assignarà a un dels grups de les territorials de Lleida, Girona o Tarragona, concretament a la delegació que participi amb més jugadors alineats cada setmana en aquesta competició. No comptaran els equips retirats o eliminats, només els que acabin la competició.

Taula per calcular-ho:

  • Equips a DH x 10
  • Equips a 1a Divisió x 10
  • Equips a 2a Divisió x 10
  • Equips a Preferent x 10
  • Equips a 1a territorial x 8
  • Equips a 2a territorial x 6
  • Equips a 3a territorial x 4

10.4  Baixen a Primera Divisió els tres últims classificats de Divisió d’Honor.

10.5  Baixen a Segona Divisió els dos últims classificats de cadascun dels grups de Primera Divisió.

10.6  Baixen a Categoria Preferent els dos últims classificats de cadascun dels grups de Segona Divisió.

10.7 La resta d'ascensos i descensos seran indicats a la circular corresponent de l’aparellament del Campionat d'Equips de cada temporada.

10.8 Les Representacions Territorials de Girona, Lleida i Tarragona podran reglamentar la forma que considerin més adient el nombre d’equips dintre de cada grup.

11. FASES FINALS DEL CAMPIONAT D’EQUIPS DE CATALUNYA

11.5 Tots els encontres de les finals d’equips de Catalunya es jugaran amb el nombre d’escaquers més ampli que hi hagi aquella temporada a cada Representació Territorial i a Barcelona en aquella categoria.  

SUPRESIÓ ARTICLE 11.5 

Article 12. FASES ELIMINATÒRIES

12.1 Fase eliminatòria d’ascens a Divisió d’Honor 

Els dos segons classificats de Primera Divisió jugaran un matx a doble volta per decidir l’equip que puja a Divisió d’Honor. 

12.2  Fase Eliminatòria d’ascens a Primera Divisió

Els segons i tercers classificats de cada grup de la Segona Divisió jugaran un partit únic  per determinar els 3 equips que pugen a Primera Divisió.

Els equips classificats se’ls assignarà un número d’ordre, de l’1 al 6, que determinarà l’aparellament, segons els següents criteris:

1) El segon de cada grup tindran els números 1,2 i 3. Els tres tercers tindran el 4, 5 i 6.

2) L’assignació dels números 1,2 i 3 ( ó els 4,5, i 6) vindrà determinada per:

a)  El punts de cada equip en el seu grup.

b) Sonnenborn Berger de cada equip en el seu grup.

c) Sorteig.

Tenint en compte que no podran enfrontar-se equips que ja hagin jugat en el mateix grup en la fase regular, els enfrontaments seran 1-6 (1-5), 2-5 (2-6) (2-4) i 3-4 (3-5).

En cas de vacants s’estableix el següent ordre: Els equips vuitens de la Primera Divisió, els quarts de la Segona Divisió, els novens de la Primera Divisió i els cinquens de la Segona Divisió (sempre de millor a pitjor puntuació a la fase regular). A partir d’aquí les renúncies no seran cobertes.

Els equips segons de la fase regular o sigui amb els números 1, 2 i 3 jugaran com equips locals.

12.3 Fase d’Ascens a Segona Divisió

Es classifiquen per jugar la fase eliminatòria d’ascens a la 2a divisió els equips classificats en 2n lloc de cada grup de la preferent de Barcelona (4), 2 equips dels dos grups de preferent de Tarragona (2) i un equip de la preferent de Girona (1) i Lleida (1) per disputar 1 plaça d’ascens a la 2a divisió.  Si es produeixen vacants es cobriran amb el següent classificat del mateix grup i així successivament fins arribar al límit dels equips que mantenen la categoria. Si persisteix la vacant es cobrirà a criteri de la Comissió Esportiva de la FCE

Els enfrontaments d’aquesta fase es faran per sorteig.

SUPRESIÓ ARTICLE 12.2 (Aplicació al 2013)

SUPRESIÓ DE L’ARTICLE 12.3

3. INSCRIPCIONS I RENÚNCIES

3.1   La inscripció de tots els equips de 3a categoria i superiors a Barcelona i de 2a i superiors a les Representacions Territorials és obligatòria. Malgrat ser obligatòria la inscripció aquesta s’haurà de fer per escrit en els terminis i forma que indiqui la Federació. Les inscripcions han de ser dirigides a la FCE o a les Representacions Territorials depenent qui sigui l’organitzador de cada grup en què participi l’equip en qüestió.

MODIFICACIÓ ARTICLE 3.1

3.1  En cas de renúncia d’un equip de categoria superior a Tercera  s’ha  de comunicar a la Federació mitjançant correu electrònic abans del termini de la inscripció dels equips. És  obligatòria la inscripció de tots els equips presentats per cada club, aquesta s’haurà de fer a través de la web de la Federació (gestió administrativa) en els terminis i forma que indiqui la Federació.

Abans de fer la votació es va aclarir que les modificacions del Reglament del Campionat d’Equips entrarien en vigor a partir del 2013, i que el 2012 seria un any de transició on només es veurien afectats els ascensos i descensos de categories.

La proposta de modificació del Campionat d’Equips va ser votada per separat, d’una banda el tema del 6 jugadors a Segona, aprovat per i 1 abstenció, 6 vots en contra i 27 vots a favor i d’altra banda la resta d’articles de la reforma, que es va aprovar per 2 abstencions, 1 vot en contra i 31 vots a favor.

Reglament dels Campionats de Catalunya d’edats de Sub8 a SUB-18

PREÀMBUL

D’acord amb la resolució PRE/544/2006, de 22 de febrer (DOGC núm. 4590  10-03-2006) del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya que decideix encomanar el desenvolupament del programa dels Campionats de Catalunya en Edat Escolar a les Federacions Esportives, la Federació Catalana d’Escacs estableix el següent reglament.

 1. FASES PRÈVIES

1.1 Les fases prèvies es jugaran en les dates que indiqui el calendari oficial de proves.

1.2 Els esportistes es dividiran en grups d’edats i per proximitat geogràfica, i aquesta distribució es publicarà per circular.

1.3 Les fases prèvies es jugaran per sistema suís, preferentment, i el número de rondes es determinarà en funció dels esportistes inscrits a cada categoria, podent-se utilitzar altres sistemes de competició.

2. FASE FINAL

2.1 Es jugarà en les dates que indiqui el calendari oficial de proves.

2.2 Es jugarà per sistema suís preferentment, i el número de rondes serà en funció dels esportistes inscrits, podent-ne utilitzar altres sistemes de competició.

2.3 Es determinarà cada any per circular els esportistes que tenen dret a jugar aquesta Fase Final i quines despeses van a càrrec de la FCE.

2.4 Els esportistes no classificats podran participar a la Fase Final amb les despeses a càrrec del propi esportista, determinant-se aquest criteri per circular i la FCE podrà establir un nombre màxim de esportistes participants.

CAPÍTOL I. PARTICIPACIÓ.

Article 1.-  En aquests campionats poden participar-hi esportistes amb llicència FCE en vigor:

Categoria SUB-8: que no hagin fet els vuit anys abans del primer de Gener de l’any en curs i que compleixen les condicions establertes en el present reglament.

Categoria SUB-10: que no hagin fet els deu anys abans del primer de Gener de l’any en curs i que compleixen les condicions establertes en el present reglament.

Categoria SUB-12: que no hagin fet els dotze anys abans del primer de Gener de l’any en curs i que compleixen les condicions establertes en el present reglament.

Categoria SUB-14: que no hagin fet els catorze anys abans del primer de Gener de l’any en curs i que compleixen les condicions establertes en el present reglament.

Categoria SUB-16: que no hagin fet els setze anys abans del primer de Gener de l’any en curs i que compleixen les condicions establertes en el present reglament.

Categoria SUB-18: que no hagin fet els divuit anys abans del primer de Gener de l’any en curs i que compleixen les condicions establertes en el present reglament.

Article 2.- Els esportistes amb dret a participar amb ajut a les despeses a la Final són els següents:

El Campió i la Campiona de Catalunya de l’any anterior de cada categoria, sempre que s’hagi classificat entre els deu primers de la classificació general. Si el Campió o la Campiona canvia de categoria, podran participar a la categoria superior, a excepció que pertanyin ja a la última categoria (SUB-18) d’aquests campionats.

b)   Els esportistes classificats a les Fases Prèvies homologades per la FCE de l’any en curs. Cada any la FCE publicarà una circular amb els criteris de distribució de places per a la Final que atorgaran aquestes Fases Prèvies.

Article 3.- Els esportistes amb dret a participar en cada categoria amb les despeses al seu càrrec són tots aquells que tinguin llicència federativa i que compleixin els criteris que es publicaran cada any per circular.

Article 4.- Tots els esportistes participants a la Final hauran de tenir assignada una persona delegada que serà el seu responsable durant tota la competició. 

CAPÍTOL II.  INSCRIPCIONS.

Article 5.- Les inscripcions de les Fases Prèvies s’hauran de formalitzar a cada seu i organitzador designat, i les de la Final a la FCE.

Article 6.- Es considerarà formalitzada la inscripció després del seu abonament i l’acceptació de la mateixa per part de l’organitzador, sigui una seu designada o la FCE.

Article 7 .- La FCE podrà determinar un nombre màxim de participants.

CAPÍTOL III. ORGANITZACIÓ

Article 8.- Correspon a la Federació Catalana d’Escacs.

Article 9.- La Federació Catalana d’Escacs haurà de designar l’organitzador i les seus de les Fases Prèvies, signant convenis de col·laboració quan aquestes Fases les organitzi algun club, associació o agrupació de clubs o través d’altres entitats vinculades a l’esport.

Article 10.- La Federació Catalana d’Escacs haurà de designar per a la Final un Director del Torneig i un Delegat Federatiu; així com l’equip arbitral del campionat.

CAPÍTOL IV. BASES TÈCNIQUES

Les bases tècniques es regularan a la circular corresponent de cada campionat. 

CAPÍTOL V. CRITERIS DE CLASSIFICACIÓ PER AL CAMPIONAT ESPANYA D’EDATS.

Article 11.- Els criteris de classificació per als esportistes amb dret a participar es publicarà a la circular corresponent al Campionat de Catalunya d’edats de cada categoria.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera.- L’accés a la sala de joc per als participants i per al públic, s’obrirà 15 minuts abans del començament de la ronda de joc.

Els esportistes s’hauran d’acreditar i els delegats, àrbitres i persones autoritzades de l’organització hauran de portar ben visible la credencial que l’organització li hagi proporcionat, sense la qual no podran accedir a la sala de joc. A les Fases Prèvies, l’acreditació mitjançant credencial visible no serà estrictament necessària, encara que sí recomanable.

Els participants que hagin d’abandonar la sala de joc durant la partida hauran de sol·licitar-ho a l’equip arbitral.

Els esportistes, un cop finalitzada la ronda, hauran d’abandonar  la sala de joc.

DISPOSICIÓ FINAL

El Reglament General de Competicions de la FCE serà aplicable als Campionats de Catalunya Sub-8 a Sub-18 en tot allò que no sigui contrari als articles del present Reglament.

La proposta de nou reglament dels Campionats d’Edats, explicat pel membre de Junta Directiva de la  FCE, Joan Ant. Pérez va ser aprovat per 32 vots a favor i una abstenció.

RATIFICACIONS CÀRRECS DE JUNTA DIRECTIVA

Van ser ratificats per unanimitat, com a nous membres de Junta Directiva, Jordi Parayre Soguero i  Francisco Fernández Lozano. El president de la Federació va explicar que el membre de Junta, Enric Chalmeta, havia dimitit del seu càrrec i que provisionalment continuava funcionant l’equip directiu del Comitè d’Àrbitres.

TORN OBERT DE PARAULA 

El president de l’Escola d’Escacs de Barcelona, Abel Segura,  es va queixar en relació a l’article del  25è aniversari de l’entitat que presideix, perquè va aparèixer en la versió del butlletí digital de la FCE, però no en la versió en paper i a més la redacció havia modificat paraules del seu escrit. També es va queixar que dos dels jugadors del seu club van anar a jugar un torneig a Mallorca, Cala Millor, organitzat per l’Organitzador Internacional Sr. Sebastià Nadal, amb una desastrosa organització. El president de la FCE es va comprometre que apareixerà l’article en el proper Butlletí en paper, també va dir que cal donar  marge als redactors del butlletí per escriure l’article corregint el que considerin que s’ha de corregir. Pel que fa al tema de la queixa del torneig de Mallorca se li va dir que no es competència de la Federació Catalana, però que ja traslladaria la queixa a la FEDA.  

El Sr. Ricard Llerins va preguntar sobre l’ordre i contingut de jugadors/es de les beques d’alt rendiment per al curs 2011-2012 de la FCE, ja que no considera lògic que apareixien pocs jugadors Sub-20 i Sub-18 i molts de edats inferiors que desprès poden deixar de jugar. El Sr. Joan Antoni Pérez va contestar que el llistat es feia segons diferents barems que es van revisant periòdicament i on es valoren força les medalles obtingudes als Campionats d’Espanya.

A continuació es va realitzar el sorteig públic dels grups de Divisió d’Honor i Primera Divisió, on es va explicar que els clubs Barcelona i UGA s’havien fusionat en un club anomenat Barcelona UGA.

Sense més temes a tractar s’aixecà la sessió a les 19 hores. 

DILIGÈNCIA D’APROVACIÓ DE L'ACTA CORRESPONENT A L'ASSEMBLEA GENERAL EXTRAODINÀRIA DE CLUBS CELEBRADA EL DIA 19 DE NOVEMBRE DE 2011

      En Josep Garcia i Riera i, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

      En Joan Emili Cabello Llopis major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

      Les persones esmentades, designades per l'Assemblea General Extraordinària de 19 de novembre de 2011 com a interventors d'acord amb l'article 37 dels Estatuts d'aquesta Federació i l'article 33, darrer paràgraf del D. 70/94, i actuant per expressa delegació d'aquesta, DECLAREN APROVADA LA PRESENT ACTA DE L'ASSEMBLEA GENERAL per la qual cosa signen la present, conjuntament amb el President i el Secretari.

Joan Emili Cabello Llopis                                           Josep Garcia i Riera

Antoni Ayza i Casamitjana                                                     Josep C. Viñas i  Racionero

PRESIDENT                                                                          SECRETARI

Barcelona, 22 de novembre de 2011