Membres assistents: Juan Miranda (Barberà),  Josep Garcia  (La Lira), José Peñarroya (Incresa), Josep Maria Melendres (Peona i Peó), Ricard Llerins, (Sant Martí), Joan Emili Cabello (Tres Peons), Juan Maria Santiago (Cervelló), Josep Chalmeta (Sant Boi), Félix Romero (Sant Andreu), Gerardo Gaona (Mollet), Joan Sanchez Cozar (Ateneu Barcelonès), Joan Barnet (Olesa), Jaume Parramon (Vallfogona), Joan Ràfols (Vilafranca), Enric Chalmeta (Colònia Guell), Pablo Castrillo (Cornellà), Elies Muratet (Banyoles), Fina Garcia (Ateneu Colón), Marta Amigó (L’Espluga de Francolí), Joan Antoni Pérez (Llinars), Francesc Liñán (Salou), Jordi Vidal (Sant Eugènia).

Assistents membres de Junta Directiva de la FCE:  Antoni Ayza, Victor Pont, Jordi Parayre, Josep C. Viñas, Josep Garcia, David Monell, Jordi Capellades, Enric Chalmeta, Imma Montoliu, Marta Amigó, Joan Anton Pérez, Elias Muratet i Antoni López com a Gerent.

Es convoca a la sessió d’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana d’Escacs, que se celebrarà al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants, carrer Sants, 79 de Barcelona dia 26 de març de 2011, a les 16:00 hores en primera convocatòria i a les 16:30 hores en segona convocatòria, amb el següent:  

O R D R E    D E L   D I A 

INFORME DEL PRESIDENT 

Nomenament de dos interventors per a l’aprovació de l’acta de l’assemblea.

1. Aprovació, si s’escau,  de la memòria esportiva corresponent al 2010. 

2. Aprovació, si s’escau, dels estats comptables del 2010.

3. Propostes de la Junta Directiva

4. Les propostes dels clubs

Es convoca la sessió d’Assemblea General Extraordinària de la Federació Catalana d’Escacs, que se celebrarà al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants, carrer Sants, 79 de Barcelona dia 26 de març de 2011, a les 17:00 hores en primera convocatòria i a les 17:30 hores en segona convocatòria (desprès de l’assemblea ordinària), amb el següent:  

INFORME DEL PRESIDENT

Bona tarda i benvinguts a l’Assemblea de la Federació Catalana d’Escacs

Avui tindrem dues assemblees l’ordinària i una extraordinària que convocarà noves eleccions a la Junta Directiva de la Federació.

Però abans de fer balanç del que ha estat la nostra gestió en aquest mandat, haig d’informar a l’Assemblea de les previsions que hem fet per aquest any, davant la perspectiva de què la Generalitat retalli les subvencions que rebem.

A dia d’avui no sabem res de cert. Vam demanar una entrevista amb el nou secretari  General de l’Esport, ja que en la seva convocatòria a tots els presidents de Federació, es van anunciar possibles retallades,  però sense concretar res.

L’entrevista no la tindrem fins al mes de maig. No podem  esperar a aquest mes per planificar la temporada, hem elaborat un pla d’ajustaments preveient una retallada d’aproximadament un 18% de les subvencions.

Malgrat estar davant d’unes eleccions i no saber qui dirigirà la Federació, a partir del mes de maig, per responsabilitat hem fet aquest pla que garanteix quasi tota l’estructura de competicions i quasi totes les ajudes que estàvem fent a les activitats dels clubs, això si, amb retallades més grans o més petites en funció de la viabilitat dels projectes.

La partida més afectada és el pla de formació de joves jugadors que es veurà reduït un 33%, s’han congelat els sous del personal, s’han rebaixat places a les seleccions catalanes i s’ha retallat les compensacions econòmiques dels jugadors un 10%. S’han ajustat premis de quasi totes les competicions començant pel Circuit català i continuant pel Campionat Absolut de Catalunya, S’han ajustat un 10% les ajudes als torneigs del Circuit català i en definitiva, totes les competicions i serveis de la FCE es veuran afectats.

L’ajust és d’uns 60.000 euros.

També estem molt preocupats per les ajudes de la Generalitat als clubs i és un dels punts que portarem a la reunió amb el Secretari General.

Hem d’entendre que davant la crisi econòmica i quant s’estan fent retallades en serveis bàsics com la sanitat o l’educació nosaltres no podíem ser una excepció, malgrat tenir signat un contracte que cobria el 2011.

El que no podíem fer per responsabilitat,  es tancar els ulls a la realitat i per oportunisme electoral no actuar i posar a la Federació en una difícil situació econòmica.

No tot són males noticies. Les xifres de federats de què disposem en aquest moment superen ja les 7.000, la qual cosa assegura que al 2011 tornarem a batre el record històric de federats que l’any passat es va situar per sobre dels 7200. La nostra previsió es tancar l’any per sobre de les 7400 llicències.

També podem anunciar que estem a punt de començar les obres de la nova seu a Sant Andreu. L’Ajuntament de Barcelona ja ha fet la seva part i ara ens toca a nosaltres entrar a treballar per adequar el local a les nostres necessitats. Vaig poder estar a la inauguració amb alguns companys de la Junta i us puc dir que la nova seu de la FCE farà goig i donarà resposta a la necessitat d’espai que tenim en aquets moments a l’antiga seu.

Vull fer ara un ràpid repàs a les accions més importants que hem realitzat en aquets darrers quatre anys.

Tant el Circuit Català com el torneig Ciutat de Barcelona, s’han consolidat i han augmentat la nostra projecció fora de Catalunya.

No ens cansarem de agrair als clubs que organitzen tornejos a Catalunya la seva feina,  perquè son l’autèntic motor del nostre creixement.

Els serveis de classes i retransmissions per Internet ha estat un èxit i avui més de 2000 jugadors els fan servir habitualment.

El Campionat d’edats de Catalunya amb el seu nou model que cada vegada més apropa la competició a tot Catalunya, també està sent un dels motors importants de creixement de la Federació i els estàndards de qualitat en la seva organització, un model de feina ben feta.

El nou model de l’Absolut de Catalunya amb la final a 16, també creiem que està funcionant molt bé i lliga les diverses competicions en una gran final, on estan participant quasi tots els millors jugadors catalans.

El nou model de Divisió d’Honor amb l’ampliació a 12 i les jornades del dissabte han permès que aquesta divisió prengui la presencia que es mereix, i ha permès a molts afeccionats que juguem el diumenge poder seguir la divisió on juguen la majoria dels millors jugadors catalans.

Hem implementat ajudes als clubs que ens representen a Espanya.

Els plans de formació estan donant fruits i mantenim un bon nivell de medalles a Espanya en les categories d’edats, Xavi Vila serà el primer GM sortit de la Blume, estem segurs que no serà l’únic.

La selecció catalana no sap el que es no guanyar el campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques i que duri.

En el pla econòmic ara toquen retallades, però el creixement de la Federació en aquets darrers anys ha estat molt important, després el tresorer us en farà un breu resum.

Però segur que no tot han estat encerts, i si ens hem equivocat en algunes qüestions demanem disculpes.

Avui em toca acomiadar-me.  Aquesta podria ser la darrera assemblea de la FCE que tingui l’honor de presidir.

Vull manifestar que ha estat un honor per a mi i per tota la  Junta Directiva , que ens hagueu donat la confiança de dirigir la Federació durant aquets vuit darrers anys.

Jo personalment vull donar les gracies a tot l’equip de la Junta Directiva, per la seva feina desinteressada durant aquets vuit anys.

Han estat moltes hores de reunions, moltes hores de discussions, fins i tot ens arribat a emprenyar, però avui puc dir que una de les millors coses que m’han donat els escacs és aquest grapat d’amics.

Vull agrair la feina dels treballadors de la Federació i de tots els que han col·laborat en els diferents Comitès de la Federació.

Finalment vull agrair la feina que feu tots els directius dels clubs. Catalunya és el que és gràcies a la feina de milers de ciutadans que donen desinteressadament el seu temps per treballar pels demès.

Vosaltres en sou un gran exemple.

Moltes gràcies.

NOMENAMENT DE DOS INTERVENTORS PER A L’APROVACIÓ DE L’ACTA DE L’ASSEMBLEA

Van ser nomenats com a interventors per a l’aprovació i signatura de l’acta de l’assemblea, els senyors: Francesc Liñan Serra i Joan Emili Cabello Llopis.

APROVACIÓ DE LA MEMÒRIA ESPORTIVA I DE GESTIÓ

El Vicepresident Primer de la FCE, Victor Pont, va explicar que el calendari esportiu havia estat modificat a causa dels retalls pressupostaris. La Festa Catalana passa a fer-se en un sol dia, el diumenge dos d’octubre. Per aquest motiu s’allibera la data del dia 1 d’octubre de 2011 per realitzar proves homologades per part dels clubs. El Campionat de Catalunya de ràpides individuals es licita i el juvenil de Catalunya també es disputarà en un dia menys per estalviar pressupost.

La Memòria esportiva i de gestió federativa va ser aprovada per 1 abstenció i 20 vots a favor.  

APROVACIÓ DE L’EXERCICI ECONÒMIC

El tresorer de la FCE, Sr. Josep Garcia i Riera va fer una breu exposició dels estats comptables, l’informe dels auditors i la distribució del resultat de l’exercici. També va fer un balanç dels últims dos mandats de l’actual Junta Directiva.

Els resultats del compliment del pressupost han estat els següents: la Federació central ha tingut un superàvit de 24.474,06 €, la Delegació de Girona 2.825,31 €, mentre que la Delegació de Lleida ha perdut 7.834,37 € i la de Tarragona 7.943,38 €. El resultat global ha estat de 11.521,62 € de superàvit durant l’any 2010.

L’exercici econòmic, i tots els estats comptables corresponents a l’any 2010 van ser aprovats per un vot en contra i 19 a favor..

El president del Club d’ Escacs Salou, Sr. Liñan ha explicat per què ha votat en contra de l’exercici comptable, recordant que la Federació li havia retirat la subvenció de l’Obert Internacional de Salou. El president li ha respost que ja li havia explicat diverses vegades, però que li tornava a explicar que el motiu havia estat diversos incompliments per part del Torneig.

Josep Garcia va aprofitar per acomiadar-se dels assembleistes, ja que no es tornarà a presentar a les properes eleccions i aquesta era la seva darrera intervenció com a directiu de la FCE.

PROPOSTES DE LA JUNTA DIRECTIVA I ELS CLUBS

NORMATIVA D'AVALUACIÓ CATALANA

MODIFICACIÓ PROPOSADA

1.1. Els torneigs homologats d’escacs actius podran demanar la seva

avaluació amb mitja K, si reuneixen els següents requisits:

a) Que cada jugador disposi d’un temps fix mínim de 15 minuts. El

jugador podrà tenir més temps comptant els increments, però no

menys de 15 minuts fixos.

b) Que el jugador disposi d’un màxim de temps de 60 minuts, que

poden ser fixos o que mitjançant la suma del temps assignat, més

l’increment, multiplicat per 60 jugades, siguin inferior a 60 minuts.

Aquesta proposta va ser aprovat per 2 abstencions i 19 vots a favor.

NORMATIVA PER A L'OBTENCIÓ DE NORMES I TÍTOLS DE

MESTRE CATALÀ

Creació de l’article 1. e)

1. e)Els torneigs d’escacs actius, i en general tots els que s’avaluïn amb mitja K, no valdran per a l’obtenció de norma de Mestre Català.

Creació Article 3

Es validaran les normes de Mestre Català, a petició del jugador interessat,

amb els següents condicionants:

a) En torneigs oficials i homologats de 9 o més rondes, si el jugador ha fet norma a la ronda 8, obtindrà la norma independentment del resultat de la novena o següents.

b) En torneigs oficials i homologats de 9 o més rondes, el jugador podrà demanar suprimir una partida que li permeti augmentar la mitjana de contrincants, sempre i quan aquesta partida l’hagi guanyat i li quedin 8 partides computables.

Aquestes propostes van ser aprovades per 3 abstencions i 17 vots a favor.

Reglament de TRAMITACIO DE DOCUMENTACIÓ

MODIFICACIÓ

2.7 Un jugador podrà canviar de club en el període que va entre el termini per tramitar les llicències sense recàrrec i el termini per a la presentació de les llistes d’ordre de forces del Campionat de Catalunya per equips, sempre i quan tingui per escrit l’autorització del club que té el dret de la seva llicència. Tanmateix, si un jugador ja ha participat en una competició oficial per equips en nom d’un club, dintre d’una mateixa temporada, no ho podrà fer per un altre club.

Aquesta proposta va ser aprovada per 1 abstenció i 19 a favor.

REGLAMENT DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D'EQUIPS

Annex 2

Per a la comptabilització de l’elo FIDE les partides jugades al play-off i fases

finals catalanes comptaran com un torneig diferent de la fase regular del

Campionat de Catalunya per Equips. Aquesta mesura és necessària perquè el

torneig no tingui una durada superior als 3 mesos, tal com exigeix la FIDE en

els seus reglaments.

En canvi per elo català comptaran com un sol torneig

Aquesta proposta va ser aprovada per 1 abstenció i 19 a favor.

La proposta de modificació del Reglament del Comitè d’Arbitres i la creació d’una nova categoria arbitral a Catalunya va tenir, com única esmena que l’àrbitre amb la nova titulació que vulgui treure’s el títol d’àrbitre català, no caldrà que faci les pràctiques de ràpides i semirràpides.

Tot el reglament amb l’esmena indicada es va aprovar per 18 vots a favor, 1 en contra i 1 abstenció.

TORN OBERT DE PARAULES

Joan Barnet del club Olesa demana que consti al reglament de Competicions de la FCE si el jugador que juga amb blanques al Campionat per Equips de Catalunya i no ha vingut el seu adversari ha de fer o no la seva jugada al tauler. Es farà una consulta al comitè d’àrbitres per veure si aquest tema s’ha de reglamentar.

Ricard Llerins del club Sant Martí demana informació sobre les quotes que han de pagar els torneigs per l’avaluació Catalana. Se l’informa que acabava de sortir un circular al respecte. També va preguntar sobre una Festa d’Escacs per nens organitzada per l’Ajuntament. Se li va explicar que la Federació no participava a l’organització i que per aquest motiu no informava als clubs.

Francesc Liñan del Club Salou va demanar que la Federació rectifiqués i li donés al C.E. Salou la subvenció de l’Obert, perquè aquest tema no arribés a la Generalitat. També ha demanat el suport dels clubs presents a l’Assemblea El president de la FCE, Toni Ayza li va tornar a explicar els motius pels qual se li havia retirat la subvenció i li va dir que el tema ja havia arribat a la Generalitat.

La representant de l’Ateneu Colon, Sra. Fina, va demanar que sigui regulada la coincidència de dos torneigs el mateix dia i la mateixa hora quan estiguin a la mateixa localitat. Se li contesta que és un tema difícil de regular i que la protecció només es fa per als torneigs internacionals. En aquest sentit el Delegat de Barcelona, Joan Anton Pérez considera que no s’ha de limitar la iniciativa dels clubs per fer oberts, encara que siguin de la mateixa població.

El Sr. Peñarroya del C.E. Incresa demana que sigui informat de les assemblees sense que tingui que utilitzar internet, ja que ell no disposa d’aquest servei. També diu que s’ha de regular el fet que molts clubs alineen jugadors tot i sabent que no es presentaran a jugar. El president de la FCE demana que es faci una excepció amb aquest club i que se li avisi per telèfon quan hagi una assemblea de clubs.

S’aixecà la sessió a les 17, 50 hores.

ASSEMBLEA EXTAORDINARIA DE CLUBS

O R D R E    D E L   D I A 

Nomenament de dos interventors per a l’aprovació de l’acta de l’assemblea.

1. Convocatòria d’eleccions a membres de la Junta Directiva de la FCE. Aprovació, si s’escau, del calendari electoral.

2. Aprovació, si s’escau, del Reglament i cens electoral.

3. Elecció de la Junta electoral

4. Torn obert de paraula.

Un cop finalitzada l’Assemblea Ordinària i sense cap descans va començar l’Assemblea Extraordinària.

Es va aprovar per unanimitat el calendari, el reglament i el cens electoral.

Van ser escollits com membres de la Junta Electoral:

Joan-Emili Cabello Llopis com a president, a més de Felix Romero i Joan Segura com a vocals. Com a suplents son escollits: Lluís Delgado, Jaume Bosch i Joan Dominguez.

Sense més temes a tractar s’aixecà la sessió a les 18,30 hores.

DILIGÈNCIA D'APROVACIÓ DE L'ACTA CORRESPONENT A L'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA DE CLUBS CELEBRADES EL DIA 26 DE MARÇ DE 2011

En Francesc Liñan Serra i, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

En Joan-Emili Cabello Llopis, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

Les persones esmentades, designades per l'Assemblea General Ordinària de 26 de març de 2011 com a interventors d'acord amb l'article 37 dels Estatuts d'aquesta Federació i l'article 33, darrer paràgraf del D. 70/94, i actuant per expressa delegació d'aquesta, DECLAREN APROVADA LA PRESENT ACTA DE L'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA per la qual cosa signen la present, conjuntament amb el President i el Secretari.

 Francesc Liñan i Serra                                         Joan-Emili Cabello Llopis 

Antonio Ayza i Casamitjana                               Josep C. Viñas i  Racionero

 

Barcelona, 26 de març de 2011