CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

Lliga catalana

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Retransmissió en directe de la Lliga Catalana

Cada dissabte, a partir de les 16:30 hores, es retransmetran dues partides de divisió d'Honor. Aquesta setmana:

Grup I: Foment - Barberà

Grup II: Figueres - Olot

Chess24

Telèfon resultats (només Divisió Honor): 689.625.046

Copa Catalana - Fases Territorials 2023

Barcelona - Equips inscrits

Girona - Equips inscrits

Tarragona - Equips inscrits

Lleida - Equips inscrits

Campionat de Catalunya individual d'edats 2023

Pàgina del torneig

Criteris de distribució i places classificatòries

Fases prèvies

 

Arribat el final, Aitor Funes 4t classificat d’Espanya. Aquest diumenge 29 de juny, ens queden dues rondes per finalitzar el campionat. La primera ronda del matí hem aconseguit 4 punts dels 5 possibles, només ha perdut Ilyia Shneyderis, que no ha tingut bona ratxa en aquest campionat, tot i lluitant totes les partides fins al final. A la segona ronda de la jornada i última del campionat teníem a dos catalans a la taula segona i tercera, Aitor Funes i Jordi Camprubí respectivament, però amb l’opció com a molt d’empatar als capdavanters i amb menys desempat, però bé també era un repte el poder guanyar als que gairebé estaven a pòdium i quedar imbatuts en aquesta jornada.

Leer más...

 

Dia 28 de juny, avui és un dels dies més durs del campionat, ja que es juguen 3 rondes el mateix dia. (9.00 h., 11.30 h. i 17.00 h.)

A la reunió de delegats es va acordar de que la ronda de la tarda seria a les 17.00 h. per tal de deixar més temps als joves escaquistes per descansar, ja que d’un principi a les bases estava indicat per jugar a les 16.00 h. la qual cosa, l’expedició catalana agraeix a l’organització aquest canvi.

Al migdia hem anat a dinar i encara ens ha quedat temps per preparar una mica als petits. Jordi Morcillo, consciència als jugadors de la importància de no córrer a l’hora de jugar, ja que s’estan fent molts errors, pel motiu de córrer a les partides, errors que a les preparacions i concentracions ja els tenim superats. També és molt important que s’ho passin bé jugant aquest esport i els resultats poc a poc arribaran.

preparacio

Finalitzada la tercera ronda de la tarda, els resultats no han estat del tot satisfactoris, però ens mantenen vius en la classificació a l’espera de les dues rondes que falten.

Aquestes dues rondes que falten són de molta importància puntuar.

Jordi Camprubí ha fet 2 punts dels 3 possibles, acumulant un total de 5 punts i jugant demà a la 3a taula.

Aitor Funes, al igual que el seu company, també ha fet 2 punts dels 3 possibles, acumulant un total de 5 punts i jugant demà a la 6a taula.

Foix Torrents, només ha pogut aconseguir 1 punt dels 3 possibles, tot i que l’última partida tenia moltes opcions de puntuar, però l’esgotament del dia, ha fet que li passes factura.

Per als dos germans Shneyderis, no ha estat una bona jornada, ja que Ilya només ha puntuat a la primera ronda del matí i Mihael unes taules a la segona ronda del matí, aquestes taules amb una mica de sort, ja que estava amb desavantatge però el seu contrincant no sabia com prosperar la posició.

Esperem que les dues últimes rondes siguin productives per l’expedició catalana, i un molt bon viatge de tornada, al igual que bon viatge d’arribada per l’expedició sub10, que arriben el mateix dia que marxen els sub8.

Dia 27 de juny, inici de la ronda 3a, la qual tenim tres catalans (Jordi Camprubí, Mihael Shneyderis i Foix Torrents) dins els 5 primers taulells, però ha estat una ronda on els tres catalans han caigut davant els seus contrincants.

Pel que fa als altres dos jugadors que havien quedat despenjats amb un punt guanyen la seva partida i per tant , (Ilya Sheneyderis i Aitor Funes), agafen als seus companys quedant tots els jugadors catalans amb 2 punts de  3 possibles.

La quarta ronda del matí, la qual s’ha jugat a les 11.30 h., ens ha situat els jugadors:

Jordi Camprubí (3/4): ha començat el dia amb derrota, en part per un joc massa ràpid, en una partida on ha oscil·lat l’avantatge posicional fins que el banyolí s’ha deixat material intentant atacar. Afortunadament, s’ha refet ràpid i ha guanyat còmodament la quarta ronda aprofitant una deixada de dama del rival.

jordi camprubi

Aitor Funes (3/4): el jugador més en forma de dia, l’únic que ha sumat els dos punts. El primer, en una partida on ha aprofitat detalls posicionals per entrar en la posició enemiga, després d’un canvi de dames. I el segon, guanyant la Foix Torrents fent valer dos peons de més en un final treballat.

Aitor Funes

Foix Torrents (2/4): les dues derrotes d’avui no l’han d’arrugar, perquè segueix mostrant un joc molt valent i en ocasions efectiu. En la primera partida, s’ha llançat a un sacrifici similar al d’ahir (alfil a h3), però aquesta vegada no ha encertat a passar les torres i a més el seu rei també havia quedat al descobert. I en la segona, el destí ha volgut que hagués de jugar contra l’Aitor.

Foix Torrents

Mihael Shneyderis (2/4): igual que la Foix, ha patit dues derrotes doloroses. La primera, contra un jugador canari molt més experimentat (que ja és molt dir en un sub8) i la segona, després d’una obertura impecable, agafant la iniciativa, però deixant-se el doble mortal de rei i dama. Cada partida que juga, pinta millor aquest noiet, tot i que la seva joventut i precipitació encara es fan notar massa.

mihael

Ilyia Shneyderis (2/4): ha enganxat el seu rival a l’obertura, en la primera partida, amb un mat amb alfil a f7. I en la segona, s’ha embolicat en una Escandinava on la dama no ha quedat en bona posició, comportant pèrdua de material i posterior mat. Li manca concepte defensiu, però transmet també bones sensacions.

Ilya

A la tarda ens ha tocat descans, el qual l’expedició catalana ha aprofitat per visitar el Castell de “San Miguel” d’Almuñecar i el museu arqueològic.

També ha sobrat temps per passejar una estona per la platja i fer un beure tots plegats.

Dijous 26 de juny, inici del Campionat d’Espanya Sub8 a Salobreña.

grup sub8

Aquest dijous s’han disputat dues rondes, una a les 16.00 h. i la segona a les 18.30 h., de moment molt bon paper per part dels representants catalans, ja que tots han puntuat, finalitzant la tarda amb tres jugadors amb 2 punts de 2 possibles i dos jugadors amb 1 punt de 2 possibles.

Foix Torrents amb dos punts, la primera partida ha estat una partida treballada guanyant material i imposant-se en el final, la segona partida, algo més complicada sacrifica un àlfil a l’enroc del rival aconseguint la victòria.

Jordi Camprubí amb dos punts, imposant-se molt ràpidament en la primera partida, en canvi a la segona li acorralen la dama, la qual acaba entregant per una peça i a partir d’aquí comença una lluita per part del jugador català que acaba amb una posició de recuperar la dama però quedant amb peça i peó de menys, la jugadora rival de la comunitat de Murcia decideix abandonar degut a no suportar la pressió de tenir una partida totalment guanyada i poc a poc li anaven igualant, realment molta sort pel jugador català, ja que en aquell moment estava amb molta desavantatge. En aquesta categoria de sub8 els nervis i pressió a vegades gasten aquest tipus de males passades.

El tercer jugador amb 2 punts és Mihael Shneyderis, que ha guanyat les dues partides imposant-se amb tranquil·litat, i poc a poc guanyant material. Jugador defensiu però amb molt temple per l’edat que té ja que encara és sub7.

Amb un punt tenim a Aitor Funes, que la primera partida la qual ha perdut, els jugadors s’han enrocat al costat oposat i era una lluita de qui arriba abans, Aitor que ha muntat molt bon atac, ha caigut després de que el rival en una sèrie de combinacions li sacrifiqués dues peces per tal de desmuntar l’enroc i amb dama i torre fer-li el mat abans.

L’altre jugador amb un punt és Iliya Sheneyderis, que la primera partida ha perdut sense massa opcions, però curiosament la segona ha fet dos cops escac i mat. El primer cop que fa escac i mat, mentre els dos nens parlen de si és mat o no i si pot anar aquí o allà la seva rival mou el rei dos quadres salvant-se del mat, (sense cap intenció de fer trampes, simplement dins els típics comentaris d’una partida de dos sub8) el segon cop que fa escacs i mat, també han iniciat els seus comentaris però era tant evident que tots dos han vist clar que era escac i mat.

analisi

Pel que fa als nens de l’expedició, s’ho passen molt bé, al matí han fet els entrenaments en un parc davant de l’hotel on han gaudit dels escacs amb un entorn natural, a la tarda sortim cada dia a passejar pel passeig marítim, al qual hi ha uns gronxadors mentre fem una mica de temps per anar a sopar. Tant el dinar com el sopar és molt variat i molt bo.

Ara farem una pinzellada a l’organització, i que dir? Doncs gairebé podríem agafar cròniques d’anys anteriors i fer un copia i enganxa.

Com sempre la sala de joc és immillorable, amb aire condicionat i totalment insonoritzada, però com sempre arribem a la mancança de la part humana.

A la reunió de delegats el delegat federatiu ha informat de que hi hauria 20 taulells de retransmissió i que posarien lletres i números al voltant del taulell per facilitar l’anotació dels jugadors tant joves, però un cop hem arribat a la sala de joc un any més no hi havia aquestes lletres i números la qual cosa ha estat un inconvenient per tots els jugadors que jugaven a retransmissions, finalment al finalitzar la segona ronda començaven a arribar aquestes lletres i números, suposem que demà a la tercera ja estaran col·locats.

Pel que fa als emparellaments també ha estat sorprenent, ja que la primera ronda no hi havia cap emparellament de paper penjat i tothom anava traient el mòbil per tal de saber on anava el seu jugador, a la segona ronda això ha canviat per que, si que hi havia l’emparellament a paper però aquest cop no estava pujat a chessresults, realment són detalls que als segle XXI no s’expliquen massa, però passen.

Per últim i gairebé el més inexplicable, es que al lloc on hi havia d’haver la sala d’anàlisi el que hi havia era l’espai d’anàlisi, ja que era una sala amb les taules plegades a un lateral, sense taulells ni peces, així que un cop han acabat els primers jugadors, els entrenadors s’organitzaven com podien, anant a demanar un taulell i peces a l’organització i tu mateix et muntaves la sala.

Sap greu tenir que dir cada any el mateix, però estem parlant d’un campionat d’Espanya, que la inscripció d’aquest torneig és una de les més cares de tot l’estat, doncs també esperes l’equivalència en qualitat.

Demà divendres ens toca dues rondes al matí una a les 9.00 h. i la segona a les 11.30 h., i tarda lliure.

Dia 25 de juny de 2014, dia abans de l’inici del Campionat d’Espanya Sub8, gairebé tota l’expedició catalana ha arribat a Almuñecar, els uns amb tren i uns altres amb cotxe.

Els primers d’arribar ens hem instal·lat a l’hotel, i hem sortit a inspeccionar la zona.

L’hotel és tot en una planta baixa, típic hotel de ciutat, net i correcte, hi ha wifi gratuït a tot l’hotel i molta tranquil·litat. Està situat a 100 metres de la platja, té zona de piscina bastant gran i pista de tennis.

Els restaurants de dinar i sopar, essent el primer dia hem anat a provar-ne un, el qual em menjat molt i molt bé, demà anirem a inspeccionar l’altre restaurant de l’hotel.

Com teníem temps i esperàvem que anessin arribant hem anat a passejar pel passeig marítim d’Almuñecar, tot i que feia un dia de vent, i així estiràvem les cames després de tantes hores de viatge, al mateix temps que contemplàvem les vistes del mar i els banyistes.

La primera classe de preparació avui anava d’estirament de braços i com veureu a la fotografia la jugadora Foix Torrents ha aconseguit superar amb èxit la prova.

futbolin3

Demà a les 16.00 h. comença el campionat.

Imma Montoliu

Preguntes Freqüents

Botiga en línia

Cercador

Galeria Flickr