CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Retransmissió en directe de la Lliga Catalana 2024

Cada dissabte, a partir de les 16:30 hores, es retransmetran dues partides de divisió d'Honor. Aquesta setmana:

R11 Grup Títol - Final: Colon Sabadell Ionehipotecas.com - Platja d'Aro

R11 Descens: Andorra - Olot

Chess.com

Telèfon resultats (només Divisió Honor): 689.625.046

Lliga Catalana d'Escacs 2024

Final a Manresa

Dissabte, 13 d'abril de 2024

Després de dues rondes de plena tensió a la zona capdavantera del campionat, comença la ronda final on els catalans Víctor Álvarez i Héctor Sama poden tenir opcions a alguna plaça de podi. En aquests moments, en els primers taulers trobem l’andalús Lance Henderson (6,5 punts) que juga contra l’aragonés Pablo Baquedano (7 punts, que ho pot tenir molt encarat per obtenir el campionat). En la segona taula tenim en 6,5 punts a David Villacorta i en Gabriel Quispe. Per últim tenim tres taules en què els 6 jugadors tenen 6 punts i és on es troben en Víctor i l’Héctor que juguen amb l’Iñogo Ortin i l’Óscar Torcal. Respecte al campionat femení la Joana Ros té opcions a una plaça de podi ja que en aquests moment es troba en segona posició i s’enfrontarà a en Víctor Arce. Cal dir que la primera jugadora es troba a només mig punt d’avantatge i que la resta de competidores es troben empatades amb la Joana amb 4,5 punts.

Després de dues rondes de plena tensió a la zona capdavantera del campionat, comença la ronda final on els catalans Víctor Álvarez i Héctor Sama poden tenir opcions a alguna plaça de podi. En aquests moments, en els primers taulers trobem l’andalús Lance Henderson (6,5 punts) que juga contra l’aragonés Pablo Baquedano (7 punts, que ho pot tenir molt encarat per obtenir el campionat). En la segona taula tenim en 6,5 punts a David Villacorta i en Gabriel Quispe. Per últim tenim tres taules en què els 6 jugadors tenen 6 punts i és on es troben en Víctor i l’Héctor que juguen amb l’Iñogo Ortin i l’Óscar Torcal. Respecte al campionat femení la Joana Ros té opcions a una plaça de podi ja que en aquests moment es troba en segona posició i s’enfrontarà a en Víctor Arce. Cal dir que la primera jugadora es troba a només mig punt d’avantatge i que la resta de competidores es troben empatades amb la Joana amb 4,5 punts. També en aquesta ronda trobem tres derbis molt igualats en què enfrontaran en Sergi López i l’Aleix Mallol, en Guillem Masdemont i en Sergio Martínez i en Gabriel Vacas i en Marc Garcia.

La ronda ja ha començat i es produeixen els primers resultats, la Joana ha guanyat al seu rival i es troba a l’expectativa del que facin els seus rivals. A la zona capdavantera, en Gabriel Quispe s’ha imposat al seu rival i posa més tensió a la primera taula, ja que una victòria d’en Lance desbancaria a l’aragonès del podi. A continuació, en la tercera taula es produeix unes taules que afavoreixen a les expectatives dels catalans per tal de pujar en el podi. Passades tres hores, comencen a sortir més resultats i totes les jugadores femenines properes a la Joana han aconseguit una victòria i el podi dependrà del desempat que s’apliqui. Arribades aquestes altures de la ronda, queden tres taulers per acabar i encara no s’ha decidit res. Per una banda en Víctor ho té molt ben encarat i assoleix la victòria. Per anar bé, l’Héctor Sama pot ajudar a en Víctor a aconseguir un podi, ja que el rival té millor desempat que en Víctor. La partida es troba molt igualada, i en diversos moments l’avantatge es va decantant als dos costats del taulell. Al final, un error de l’aragonès Oscar Torcal ha fet que l’Héctor aconsegueixi la victòria i quedi empatat a 7 punts amb en Víctor. Per últim a la primera taula, la partida és molt igualada i ha acabat amb taules fent que hi hagi un empat en la primera i segona posició i un triple empat en la tercera, quarta i cinquena posició. Per tant, el sorteig del desempat decidirà qui tindrà la primera, segona i tercera posició del campionat, així com la segona i tercera plaça del campionat femení.

Observant els diferents desempats, en Víctor li afavoreix el progressiu mentre que a la resta en surt perjudicat, l’Héctor no té cap desempat que l’afavoreixi i per tant, li pertocarà la cinquena posició i per últim l’andalús Lance l’afavoreixen tres dels quatre desempats. Per altra banda, la Joana li afavoreixen tres dels quatre desempats (excepte el progressiu) i a les seves rival, els afavoreix només el progressiu.

Després d’esperar 5 minuts, s’ha produït el sorteig del desempat i el primer extret ha estat el progressiu, fent que en Víctor després d’una arrancada de 6/6 assoleixi la tercera posició del campionat. Malauradament, la Joana aquest desempat fa que sigui quarta i no aconsegueixi cap medalla. També el resultat d’en Victor fa que obtingui la segona posició sub-11 que és acumulativa i per tant, haurà aconseguit dos premis en aquest torneig.

La resta de catalans han obtingut les següents puntuacions:

7 punts: Víctor Álvarez i Héctor Sama

6 punts: Sergi López

5.5 punts: Llibert Céspedes, Óliver Pérez, Sergi Riu i Joana Ros

5 punts: Aleix Mallol, Guillem Masdemont i Adrià Marcos

4.5 punts: Guerau Masagué, Gabriel Vacas, Marcel Claramunt, Marc Garcia i Gerard Munné

4 punts: Sergio Martínez, Aleix Santiago i Laura Povill

3.5 punts: Jaume Camprubí i Pol Moncunill

2 punts: Daniel Álvarez

A tots ells us volem felicitar en Michael, en Jordi Amigó i jo mateix (Jordi Lladó) pel bon treball que heu realitzat durant i les estones que hem passat junts i animar-vos a que seguiu endavant. Per altra banda volem agrair el suport i entesa que han mostrat els pares i tots els entrenadors durant el torneig i davant les petites adversitats i bons moments. Per últim, jo mateix voldria agrair a la federació l’assistència al campionat com a delegat.

 

Enhorabona a tots!

 

Classificació final

Preguntes Freqüents

Botiga en línia

Cercador

Galeria Flickr