Avui ha estat un dia de transicions en el Magistral Casino de Barcelona. La veritat és totes les partides estan resultant molt interessants. Ja no tenim a ningú amb ple de victòries, ni sense puntuar. Això acaba de començar, segur que les properes rondes donen encara més emocions.

Aroshidze, qui anava líder amb dos punts de dos possibles, ha estat frenat per un Quesada molt sòlid, qui està demostrant la seva classe en cada partida. Després de l'obertura, Levan no estava mal ni molt menys, malgrat la casella “d5”. Però s'ha precipitat canviant dames, i aquí sí s'han notat molt les debilitats en la posició del georgià. A part, el desdoblament de peons ha estat mortal i ja res impedia que el blanc creés un peó passat, pràcticament impossible d’aturar.

Per la seva banda, Joan Fluvia ha puntuat fent taules amb Nikolic, en una Defensa Francesa on aquest últim ha tornat a sorprendre el públic amb la seva elecció de variant, una miqueta rara per qui no estigui molt posat en el tema. De fet li ha sortit bastant bé i fins  ha aconseguit guanyar un peó en el final, però no ha sabut trobar un bon pla i Joan, no només s'ha defensat molt bé, sinó fins i tot ha aconseguit molta iniciativa al final.

Nielsen està jugant molt sòlid també, i avui ha derrotat a Miguel Muñoz en una partida molt didàctica. Li agrada molt sortir a atacar ràpid i normalment no sol tenir pressa en enrocar-se. Dóna gust veure el seu joc. Avui ha maniobrat de manera excel·lent amb el seu cavall bo contra l'alfil dolent de Miguel. Ha estat una d'aquestes rares ocasions on el conjunt cavall i torres és superior al d'alfil i torres.

Àlvar Alonso ha fet unes altres taules, aquesta vegada amb Sjugirov. Tenia molt avantatge després de l'obertura, ja que tenia millor estructura i més espai. Fins a ha aconseguit guanyar un peó i semblava que anava a anotar-se el seu primer punt sencer, però no s'ha pogut rematar.

I finalment - Sokolov contra Oms, una partida que segur li donarà moltes nits en blanc a l'holandès, moltíssim avantatge i peó de més des de l'obertura, un joc molt còmode. Però entre que Josep s'ha defensat amb ungles i dents, i que a Sokolov li està costant calcular temes tàctics en aquest torneig, han fet que se li escapés la victòria.