Magnífica ronda per l'expedició catalana la que s'ha jugat aquest matí: s'han aconseguit 15 victòries, 5 taules (algunes amb rivals més forts) i només set derrotes. El nivell dels esportistes catalans és més que acceptable, la preparació que es porta és molt bona i, per tant, a gaudir del torneig!

A l'inici del campionat es varen conjugarar anar per totes, i així ho estant fent. Ànims!!

Ràpida victòria d'en Liam Valle que ja suma 3 punts. L'Oriol Roure es deixa atrapar la dama i ja no ho pot remuntar. Bona partida d'en l'Ayan Uddin que només se li escapa per detalls dels sempre dificilíssims finals de torre i peons. Curiós final de l'Eloi Puerto que després d'obtenir un peó passat i portar-lo a la setena fila, el rival li troba escac continu. Mauro Alonso contínua imbatible i guanyant amb relativa comoditat. Bona la maniobra de l'alfil que fa en Guillem Torres per atrapar la dama i aconseguir prou avantatge per endur-se el punt. Taules per en Gerard Tallada per repetició de jugades en una posició molt igualada. També taules d'en Rayan Presas en un final de només peons i tots bloquejats. Taules ben defensades de l'Abel Pons que fins i tot es podria haver endut el punt. Molt bon atac de l'Issac Herman en avançar el cavall i deixar el seu rei exposat però calculadament tranquil. Bon domini de final de peons per part d'en Phillipe Arnau que aconsegueix meritòriament el punt. En Grau Barreda atrapada la dama un cop el rival es menja una torre enverinada i s'endú el punt. En Jan Martínez s'endú el punt gràcies a atrapar una torre aprofitant que el rival encara no havia enrocat. Andrei Karpukhin per falta d'espai entra en un final inferior i perd el punt. Magnifica les taules de Pablo Azuara que si no hagués estat per les presses (tenia el temps a favor) fins i tot hauria guanyat la partida. Malgrat els errors comesos a la partida, en Jofre Dea guanya la partida per la persistència a l'atac posant contra les cordes el rei del rival. Partida llarga i lluitada la de l'Oriol Najar que amb trenta jugades pràcticament ja havia esgotat el temps i fa les darreres seixanta al toc cercant un forat en una posició molt tancada, finalment guanyant i tancant la sala. També aconsegueixen victòries en aquesta ronda en Biel Amat, en Ying Jun, en Josep Marsal, en Climent Ferré, l'Abril Massana i en Quirze Pau, mentre que cedeixen el seu punt l'Izan Lopera, en Nil Cardona i en Pau Díez.

L'Oriol Najar guanyant una complexa partida i tancant la sala

 

Pos. Nom Pts. Club
2 Alonso Gimenez, Mauro 4,0 GERUNDA, C.E.
8 Herman Gamazo, Isaac 3,5 BARBERA C.E.
26 Presas Gharbi, Rayan 3,0 BARBERA C.E.
27 Barrera Baucells, Grau 3,0 BARBERA C.E.
28 Tallada Serret, Gerard 3,0 AMPOSTA C.E.
35 Torres Herrera, Guillem 3,0 CATALONIA-JOVIAT E.
37 Martinez Ayala, Jan 3,0 CERDANYOLA VALLES C.E.
38 Najar Arrieta, Oriol 3,0 CARDONA
43 Valle Luis, Liam 3,0 GERUNDA, C.E.
57 Delgadillo Vidal, Philippe Arnau 2,5 PEONA I PEO, C.E.
61 Pons Sancho, Abel 2,5 AMPOSTA C.E.
68 Amat Davins, Biel 2,5 ATENEU COLON C.E.
70 Dea Ruiz, Jofre 2,5 MOLLERUSSA
71 Zhang, Ying Jun Xiong 2,5 TRES PEONS C.E.
76 Mulet Polo, Pau 2,0 MOLLET, CLUB D'ESCACS
80 Uddin Khanam, Ayan 2,0 GRAMENET CLUB ESCACS
87 Roure Sola, Oriol 2,0 MOLLERUSSA
98 Ferre Obrados, Climent 2,0 AMPOSTA C.E.
100 Karpukhin, Andrei 2,0 SALAURIS CLUB D'ESCACS
102 Puerto Fernandez, Eloi 2,0 LLINARS, CLUB D'ESCACS
108 Azuara Cornejo, Pablo 2,0 AMPOSTA C.E.
111 Massana Navarro, Abril 2,0 AMPOSTA C.E.
115 Marsal Calvet, Josep 2,0 AMPOSTA C.E.
123 Lopera Larrea, Izan 1,5 CERDANYOLA VALLES C.E.
129 Cardona Espluga, Nil 1,5 SURIA C.E.
148 Pau Ferrer, Quirze 1,5 FIGUERES C.E.
190 Diez Arjona, Pau 0,0 ESCOLA D'ESCACS DE BARCELONA

 

Per altra banda, ahir a la tarda es va fer unes partides amistoses a ritme blitz davant del popular GM Pepe Cuenca. Els quatre esportistes catalans que varen tenir l'honor de jugar-hi varen ser l'Abril Massana, en Jan Martínez, en Gerard Tallada i en Ying Jun. Destacà la gran victòria d'en Gerard Tallada amb un joc viu, ple d'atac.

El GM Pepe Cuenca signant a la semarreta de l'Abril Massana

Aquesta tarda, a les 17:00 es fa la cinquena ronda, on per retransmissió podrem veure disset taulers amb representació catalana. Ànims que ho esteu fent molt bé!

Resultats i classificació Sub-12

Retransmissió Sub-12

Imatges Sub-12