En la ronda 7 i 8 els resultats dels jugadors catalans millor classificats Gerard Ayats, Victor Alvarez i Andrea Jausas pel pòdium femení, van ser:

Gerard Ayats cau derrotat per l’andalus Lance Henderson i guanya al canari Alberto Alvarez, traient 1 punt de les dues rondes.

Victor Alvarez signa taules amb l’aragonès Pablo Baquedano i amb l’andalusa Ana Redondo, aconseguint 1 punt de les dues rondes igual que el seu company.

Andrea Jausas perd amb el madrileny Alejandro Aguilera i també perd amb el seu company d’expedició Xavier Marzo, sense aconseguir cap punt de les dues rondes, cosa que gairebé la deixa sense opcions al pòdium femení.

En la 8a ronda també es situen entre els 10 primers taulells Albert Castillo i Pau Martin que juguen junts, tots dos amb 5 punts i la victòria va ser per l’Albert.

Arribem a la 9a ronda amb Gerard Ayats i Albert Castillo amb 6 punts i els únics amb la possibilitat de fer-ne 7 i tenir opció a pòdium.

L’Albert acaba signant taules amb l’aragonés Oscar Torcal i Gerard derrota al madrileny Alejandro Aguilera, cosa que el situa amb 7 punts i pel desempat progressiu fa que en la classificació final es situi en 5a posició, quan pels altres tres desempats quedava tercer de la general.

Ha estat una setmana intensa i amb opcions a pòdium fins l’últim dia, l’ambient entre els jugagadors, famílies, entrenadors, etc... va ser d’allò més bona.

El conjunt del campionat ha estat del tot correcte amb l’excepció de les retransmissions, ja que tot i que es retransmeten 40 taulells no van funcionar correctament cap ronda, les partides quedaven penjades i quan no eren les partides eren els rellotges. Realment va ser un aspecte molt negatiu del campionat, ja que les famílies no hi havia forma de poder seguir una partida correctament. Esperem que per altres campionats quedi solucionat.

Jugadors i acompanyants mentre esperen que acabi la ronda

Tot i que la ronda es plantejava bé, per que no hi havia cap enfrontament català, de 17 punts possibles tant sols aconseguim 8, per tant ni tant sols el 50%.

Teníem 5 jugadors entre els 11 primers taulells, dels quals tant sols hem aconseguit 1’5 punts, amb la victòria de Gerard Ayats contra la gallega Mireya Represa i les taules de Ferran Solé contra l’andalusa Ana Redondo. Aquest 1’5 punts a més han anat molt bé a l’expedició per que d’aquesta manera Andrea Jausas es col.loca amb la mateixa puntuació que aquestes dues jugadores per optar al pòdium.

Victor Alvarez,  Xavier Marzo i Hector Sama no han pogut guanyar les partides, el primer en acabar avui ha estat Victor que un error d’obertura li ha costat la partida.

D’aquesta ronda cal destacar la victòria de Sergi Lopez contra l’andalús Francisco Orantes, número 3 de ranking.

Les altres victòries han estat per Andrea Jausas, Pau Martin, Albert Castillo, Pau Toquero i Guillem Masdemont i taules per Marc Garcia.

El millor jugador català es situa Gerard Ayats i en 6a posició de la general.

Ronda 4

Després de la tarda de descans que es va agrair molt tant pels jugadors/es com per delegats, entrenadors i famílies, ja que va permetre disfrutar del bon temps i desconnectar una mica de la pressió dels escacs, arribem a l’equador del campionat i dues de les rondes més complicades, ja que es juga matí i tarda i cada cop es va definint més els dos grups de la taula.

En la quarta ronda tenim tres jugadors amb 3 punts de 3 possibles, però l’emparellament fa que dos d’aquests juguin junts ( Xavier Marzo 1 – 0 Pau Martin). Ha estat una partida molt renyida i tots dos han lluitat fins apurar els rellotges i quedar l’última taula de la sala, finalment l’avantatge del Xavier de tenir dues peces per una torre ha fet que s’endugués el punt, tot i que el Pau no l’hi ha posat fàcil.

Leer más...

Desprès d’aquesta tercera ronda els jugadors Victor Alvarez, Pau Martin i Xavier Marzo aconsegueixen els tres punts dels tres possibles.

La partida més sorprenent va ser la del Xavier Marzo que perd un peó central al mig joc, que el deixa amb molt desavantatge, però la perseverança d’aquest jugador fa que acorrali la dama al rival i això li doni la victòria.

Amb 2’5 de 3 trobem a Gerard Ayats i Daniel Codina que fan taules contra el valencià Alberto Bono i el canari Angel Luis Cubas, respectivament.

Leer más...

Dilluns 13 de juliol dóna inici el Campionat d’Espanya Sub14.

Durant el diumenge van arribar totes les famílies catalanes i a mitja tarda ja estaven tots instal·lats a l’hotel.

La Federació Catalana, presenta 17 participants i una vegada més és la comunitat amb més participants, seguida per la comunitat organitzadora (Andalusia), amb 14 participants.

Els entrenadors de la FCE d’aquesta categoria són Michael Rahal i Àlvar Alonso, delegada Imma Montoliu

Els participants amb el seu número de ranking són:

(11) Ayats Llobera, Gerard - (30) Sama Salinas, Hector - (31) Castillo Dalmau, Albert - (35) Alvarez Albiol, Víctor - (39) Jausas Lopez, Andrea - (46) Lopez Pajuelo, Sergi - (48) Solé Pijuan, Ferran - (66) Toquero Gracia, Pau - (71) Masdemont Serra, Guillem - (74) Sama Salinas, Alejandro - (77) Llados Clos, Jordi - (85) Codina Calvo, Daniel - (88) Marzo Pie, Xavier - (96) Català Ulied, Guillem - (103) Garcia Escoda, Marc - (104) Castillo Martinez, Aran

Leer más...