Dilluns 13 de juliol dóna inici el Campionat d’Espanya Sub14.

Durant el diumenge van arribar totes les famílies catalanes i a mitja tarda ja estaven tots instal·lats a l’hotel.

La Federació Catalana, presenta 17 participants i una vegada més és la comunitat amb més participants, seguida per la comunitat organitzadora (Andalusia), amb 14 participants.

Els entrenadors de la FCE d’aquesta categoria són Michael Rahal i Àlvar Alonso, delegada Imma Montoliu

Els participants amb el seu número de ranking són:

(11) Ayats Llobera, Gerard - (30) Sama Salinas, Hector - (31) Castillo Dalmau, Albert - (35) Alvarez Albiol, Víctor - (39) Jausas Lopez, Andrea - (46) Lopez Pajuelo, Sergi - (48) Solé Pijuan, Ferran - (66) Toquero Gracia, Pau - (71) Masdemont Serra, Guillem - (74) Sama Salinas, Alejandro - (77) Llados Clos, Jordi - (85) Codina Calvo, Daniel - (88) Marzo Pie, Xavier - (96) Català Ulied, Guillem - (103) Garcia Escoda, Marc - (104) Castillo Martinez, Aran

 

En la 1a ronda, l’emparellament es va fer esperar fins gairebé les 11 de la nit, per problemes amb el programa d’emparellaments, però finalment ha arrancat la ronda amb tota normalitat, amb una sala de joc fantàstica per la pràctica dels escacs.

Els catalans han aconseguit 9’5 punts de 14 possibles i això donava un molt bon inici de campionat. La llàstima, com sempre, són els emparellaments entre els catalans i en aquesta ronda hi hagut tres enfrontaments:

Xavier Marzo 1 – 0 Albert Castillo

Guillem Català 0 – 1 Andrea Jausas

Sergi Lopez 1 – 0 Marc Garcia

D’aquesta ronda podem destacar les taules del Pau Toquero contra el jugador de Navarra Iñigo Ortin, mentre la germana Ainhoa Ortin jugava contra el català Guillem Masdemont que ha tingut l’oportunitat de les taules però finalment se li ha escapat el mig punt.

En la 2a ronda, s’ha repetit el resultat amb 9’5 de 15 possibles, ja que hi ha hagut dos emparellaments catalans:

Guillem Masdemont 1 – 0 Aran Castillo

Marc Garcia 0’5 – 0’5 Alejandro Sama

Després d’aquesta ronda, es demostra la bona arrancada amb 6 jugadors catalans amb els dos punts possibles:

Gerard Ayats, Pau Martin, Daniel Codina, Xavier Marzo, Hector Sama i Victor Alvarez.

D’aquesta ronda s’ha de destacar la victòria de Victor Alvarez contra Fabio Sanchez d’Extremadura, que acaba la seva partida en 14 jugades i amb menys d’una hora, guanyant una peça ràpidament i fent escac i mat.

També destacar la victòria de Daniel Codina sobre la veterana jugadora gallega Mireya Represa, en una partida on Daniel ha jugat una partida amb molta combinació, tàctica i entrega de peces, que li ha donat la victòria.

També destacar que els tres primers de ranking del campionat han punxat, i cap dels tres porten els 2 punts, el número 1 (MAD) Juan Plazuelo 1’5 punts, (NAV) Daniel Roldan 1 punt i (AND) Francisco Orantes 1’5.

Dimarts 14 de juliol es farà una ronda al matí i per la tarda tindran jornada de descans.