Ronda 4

Una vegada superat la decepció per la doble derrota contra Madrid i Astúries, la consigna era corregir les petites errades i anar a per totes en las tres últimes rondes, tot recordant que l’any passat el sub16 estava en la mateixa situació i una carambola en la última ronda els van donar la medalla de bronze.

El resultat? Clara victòria de 4-0 contra la selecció de Castella la Mancha. Bon joc en tots els taulers. Només hem patit en el segon tauler on l'Ainhoa ha sortit una mica pitjor de l’obertura, però ha lluitat bé i el seu rival ha menjat un parell de peons enverinats al mig joc, que li ha conduit a la derrota.

Els tercer i quart tauler, Aitor i Júlia (3 de 3!) han guanyat fàcilment per greus errades dels seus rivals, mentre que el rival del Roger en el primer tauler li ha posat les coses molt complicades fins que en el càlcul de variants el català li ha superat.

Al finalitzar la ronda hem aprofitat per anar a jugar a mini-basquet per fer pinya, i l’Aitor/Roger han demostrat molt bones maneres!

 

Ronda 5

Victoria còmoda contra Canàries per 2.5-1.5. Molt contents amb aquesta bona victòria, que podia haver estat un clar 3.5-0.5. L’any passat els canaris ens van guanyar 3.5-0.5 en un matx desafortunat per nosaltres i volíem la revenja.

La Júlia ha tornat a guanyar ràpidament en el tercer tauler(4 de 4). Hem trobat un forat en el joc d'obertura del seu rival i la nostre preparació especifica avui ha estat determinant, i ha guanyat molt fàcil, amb mat en setze jugades.

Mentrestant, en el primer tauler, bona preparació amb l’Edgar en l’obertura italiana que li ha deixat una posició còmoda on ell coneixia els plans de mig joc i el seu rival no. En el moment que ja guanyava de dos peons, li he dit a l’Arami en el quart tauler (amb negres) que demanés taules, que han estat acceptades, i amb això hem garantit la victòria al matx. La posició de l'Arami estava igualada (final de torres amb peons iguals) però tenia poc temps.

Amb el matx ja tancat quedava la partida del Roger on estava millor, però era molt complexa. Amb segons al rellotge no ha vist un parell de continuacions guanyadores i s’ha penjat una torre. Encara així la seva posició era tan bona que amb torre de menys quasi fa taules amb dos peons passats units a la sisena final.

Amb aquesta doble victòria de ronda ens posem en la setena posició (de disset) a falta d’una ronda. Una victòria ens deixarà entre els lloc setè fins al quart (el mes probable cinquè), amb una opció molt de carambola per enxampar la medalla de bronze. A més, la Júlia farà medalla d’or al millor cinquè tauler amb una victòria i tal com està jugant ho te molt a l’abast. (Michael Rahal).

Informació sub-14

 

Sub-16

 

 

Ronda 4

El rival d’avui en la quarta ronda ha estat Murcia. Aquest equip ha anat millorant amb els anys i no és un rival fàcil per ningú. El matx ha estat dur i la victòria per la mínima final ha estat justa.

El Guerau ha jugat una partida complicada amb negres, ha pogut guanyar però també perdre, amb emoció final inclosa degut a la falta de temps. El Llibert tenia bona posició amb blanques, però l’ha anat empitjorant fins a arribar a un final difícil. Podria haver fet taules, però el poc temps l’ha perjudicat i ha acabat perdent.

La Joana ha guanyat una molt bona partida. Ha sorprès al rival en l’obertura amb negres amb una variant poc emprada de la Francesa, per superar-lo en el mig joc i passar a un final amb clara iniciativa de dues torres que ha guanyat de manera implacable. Molt bon torneig de la Joana. La Laura amb blanques no ha tret gaire cosa de l’obertura, però poc a poc i amb un joc posicional ha anat superant a la seva rival. El final ha estat maco, demostrant la Laura quina és la seva veritable força!

 

Ronda 5

El matx decisiu contra Madrid per fi ha arribat. Les expectatives no han decebut i hem tingut de tot: emoció, partides sorprenents i resultat encara més sorprenent amb un empat “in extremis”.

Aquesta vegada el Guerau no ha jugat bé. Ha igualat molt fàcil amb negres, ja que el seu rival, el Quispe, sempre juga l’obertura sense gaires pretensions. Tot i així, el Guerau ha anat equivocant el pla en el mig joc, ha empitjorat la seva posició i s’ha vist superat. El Victor amb blanques ha pogut col·locar una preparació i ha sorprès a les negres. Ha tret clar avantatge, però desprès ha comès un seguit d’imprecisions que l’han fet perdre tot l’aconseguit. Al final, fins i tot ha hagut d’arriscar més del compte per intentar salvar el matx i gairebé li costa el punt sencer. Taules i a esperar resultats.

En la tercera taula la Joana amb negres tenia una partida difícil. Ha entrat sense poder evitar-ho en una preparació de la rival en una Grunfeld. Ha respost de manera molt valenta, lluitant per la iniciativa. Tenia una posició molt bona, però una imprecisió l’ha castigat de sobte a defensar un final amb peó de menys. Quan tot semblava que tocaria patir un llarg final amb peó de menys, la rival ha ofert taules de manera sorprenent. Llavors, la darrera partida ha estat la de l'Anais. Ha passat per diferents fases i ens ha fet patir molt: peó de més a canvi de res, igualtat, posició complicada, fins i tot l’Anais s’ha deixat una peça! Per sort, la seva rival no ho ha vist i l’Anais ha guanyat un final amb dos peons de més.

Resultat final: empat a dos, que ens deixa sense opcions a medalla d’or però sí amb bones opcions de medalla de plata o bronze. Per cert, si l’Anais guanya demà farà medalla d’or al cinquè tauler!

Jordi Magem 

Informació Sub-16