La Copa Catalana 2024 s’ha jugat amb normalitat i molta comoditat a l’espai del recinte de Fabra i Coats de Barcelona. Una edició més, i els 10 equips de les 6 categories representants s’han donat cita a la Final de la Copa després d’haver-se jugat les fases territorials el passat gener. En total, en els diferents equips i rondes, hi han participat un total de 325 esportistes d'arreu de les comarques de Catalunya. D’aquesta manera es conclou els tornejos per equips on els clubs han mobilitzat centenars d’esportistes entre aquesta Copa i cada jornada de la Lliga.

 

Esportivament parlant, el campió de la màxima categoria, la que inclou els equips de la Divisió d’Honor i Primera Divisió, ha estat Mollet amb 24,5 punts que n’ha tingut prou en fer taules a la darrera ronda amb el segon classificat, el Barberà que ha finalitzat amb 24 punts. El tercer classificat ha estat el Colon Sabadell amb 22 punts.

Equip del Mollet, campió de la categoria de Divisió - d'Honor i 1a Divisió

A la categoria de Segona Divisió, el Santa Coloma de Queralt s’ha imposat per segon any consecutiu en aquesta categoria acabant el torneig amb una còmoda victòria amb 29,5 punts. El segon classificat ha estat el Rubinenca amb 24,5 punts. I tanca el podi el Badia amb 22 punts

Equip del Santa Coloma de Queralt, campió de la categoria de 2a Divisió

Pel que fa a la categoria de Preferent, l’Argentona aquest any si s’ha endut el campionat que a la darrera edició no va aconseguir. L’equip del Maresme ha acabat guanyant el torneig amb 24 punts. El segon classificat ha estat el Vila Olímpica B amb 22,5 punts. I en tercera posició, s’ha col·locat els gironins del Santa Eugènia amb 21,5 punts.

Equip de l'Argentona, campió de la categoria de Preferent

A la categoria de Primera Territorial, el Prat A1 ha guanyat amb claredat amb 28,5 punts la categoria amb vint-i-set punts, només cedint una derrota amb l’Ateneu Colon. El segon classificat ha estat els ebrencs del Peó Vuit amb 22 punts. Completa el podi en tercera posició el Gerunda C amb 21,5 punts.

Equip del Prat A1, campió de la 2a Categoria territorial

A la categoria de Segona Territorial, ha tingut un final frec a frec amb tres equips amb totes les possibilitats per endur-se el títol. Finalment el campió ha estat el Gelida amb 25 punts. En la segona posició s’ha col·locat el Sant Andreu D amb 23,5 punts i en tercera el Tres Peons H amb 22,5 punts.

Equip del Gelida, campió de la 2n Categoria territorial

I finalment, a la categoria de Tercera Territorial, duel en tot el torneig dels dos millors equips de la categoria: el Dos Torres Sant Cugat A i el Terrassa D que han acabat en empatats a 30 de punts. En el seu matx particular feren taules també. Finalment pel tercer desempat, el Dos Torres Sant Cugat s’ha endut la victòria, i el Terrassa D s’ha hagut de conformar en la segona posició. Tanca el podi l’equip andorrà del GEVA-GEA D amb 25 punts.

Equip del Dos Torres Sant Cugat, campió de la 3a Categoria territorial

A la cloenda, el vicepresident de la Federació Catalana d’Escacs Ramon Chalmeta juntament amb el director del torneig i delegat territorial de Barcelona Ivan Marina han fet l’entrega de premis a tots els equips guanyadors.

Volem agrair a tots els esportistes, clubs i acompanyants per l’assistència a aquest tradicional torneig del calendari competitiu. Agrair a tot l’equip arbitral encapçalat pe l'AI Manolo Navarro, i als col·laboradors per a tenir la sala a punt per una agradable jornada d’escacs, i com no a tots els esportistes i acompanyants pel comportament cívic i esportiu en tota la jornada de la competició.

Resultats i Classificacions:

DH - 2DIV - PREF - 1Cat - 2Cat - 3Cat

Galeria d'imatges

 

Barcelona, a 21 d’abril de 2024

Federació Catalana d’Escacs