El divendres 5 de juny de 2015, es va celebrar la tradicional Festa dels Escacs Escolars de Barcelona, que organitza el Consell de l'Esport Escolar de Barcelona, l'Institut Barcelona Esports i la Federació Catalana d'Escacs en el bonic pavelló del la Mar Bella. Gairebé 600 nens i nenes, que anteriorment havien rebut classes d'escacs, es van ajuntar per compartir el que havien après durant el curs.

Aquest any hi havia un participant de cada col·legi que es va atrevir a jugar amb rellotge i els va agradar molt. Vam poder comptar amb la presència de les següents escoles: Arc Iris, Carles I, Els Horts, Els Pins, Escola del Mar, Fort Pienc, Gayarre, Gravi, Alba, L´Esperança, Lloret, Lluis Vives, Sagrat Cor , Seat , Turò Blau i Victor Català.
Vam trobar a faltar a sis escoles que, per solapar-se amb colònies, festivals i altres activitats no van poder venir, però que també han realitzat el curs d'escacs com les Escoles: Castella, Costa i Llobera,El Sagrer,Montserrat, Montseny i Ruben Dario. També van venir de Barcelona Televisió i van emocionar als nens i nenes fent-los entrevistes. Gràcies a tots els que han col·laborat per poder dur a terme aquest acte multitudinari, com la Dolors del Consell, la Lola Garcia de l'Institut Barcelona Esports i equip format per Monica, Pere, Albert, Carlos, Pep Melendres i Francisco José. Un any més, ensenyant a practicar aquest esport que tant ens apassiona.

Beatriz Alfonso