Nacional - Divisió Honor - Grup I - Ronda: 5 - 15-02-2020

CERDANYOLA VALLES

7½ - 2½

GERUNDA

COR DE MARINA

6 - 4

SANT CUGAT

TRES PEONS

3½ - 6½

COLON SABADELL CHESSY

FOMENT

3½ - 6½

MOLLET

Nacional - Divisió Honor - Grup II - Ronda: 5 - 15-02-2020

BARCELONA

6 - 4

FIGUERES

ESCACS SALAURIS

4 - 6

ESCOLA D'ESCACS DE BCN

ATENEU COLON

2½ - 7½

VALLS

BARBERA

5½ - 4½

SANT ANDREU

Al grup I de la Divisió d’Honor els equips del Mollet i el Sabadell compten els seus partits com a victòries, mentre la resta d’equips del grup lluiten aferrissadament per la permanència. Després de les victòries de Cerdanyola del Vallès sobre el Gerunda i el Cor de Marina sobre el Sant Cugat, hi ha sis equips del grup que es troben en un mocador i tots tenen possibilitats d’entrar encara al grup de la lluita per al títol.

En el grup II, el Barberà continua amb la seva ratxa de victòries i ja és un dels equips que segur lluitaran pel títol. Les altres tres places correspondran a l’Escola d’Escacs de Barcelona, com a millor posicionat, el Valls, el Barcelona i el Sant Andreu que encara podria fer una remuntada final. Les derrotes de Figueres, Ateneu Colon i Salauris els apropen molt al grup de la lluita per la salvació.

 

Sala de joc del Barberà en el seu matx contra el Sant Andreu.

 

A la Primera Divisió, Grup I, hi ha molta igualtat i el Gramenet es col·loca com a líder provisional, empatat amb el Barcelona B i seguit a mig punt pel Peona i Peó, Lleida i Catalunya Escacs Club.

El Grup II està liderat amb autoritat per l’Andorra, que ha guanyat tots els partits disputats, seguit del Terrassa a un punt de distància.

Dels dos matxs del retransmissió, el Barberà – Sant Andreu va estar molt igualat, guanyant finalment el primer per la mínima. La partida que podia haver canviat el resultat va ser la jugada entre el búlgar Petar Arnaudov, amb blanques, i l’Eric Dominguez amb negres.

 

 

En la posició del diagrama, les blanques han sacrificat dues peces per l’atac. Ara, en comptes de seguir atacant amb la maniobra Dg3+-Dg6, el jugador búlgar va equivocar el camí i va recuperar la peça, amb el que el seu atac va anar a menys. 24. exf6+? La jugada correcte era 24. Dg3+! al que seguiria Rf8 25. Dg6! amb l’amenaça Axh6+

 

 

Les negres no tindrien una defensa fàcil. La millor jugada seria 25. ... Cg8 i seguiria lògicament 26. f6 Axf6 única davant l’amenaça fxe7+ o f7 guanyant 27. exf6 Df7 28. Df5 Cxf6 29. Dxf6!? potser hi hauria alguna altra continuació tipus Af4, però ja no seria tan clara Dxf6 30. Txf6+ Rg7 31. Tb6 b4 32. cxb4 cxd4 33. Td6 amb un final de taules.

La partida va seguir amb 24. ... Axf6 25. Dg4+ Rf8 26. Af4 Dg7 i l’atac de les blanques comença a desaparèixer 27. De2 cxd4 30. cxd4 Axd4+ 29. Rh1 Af6 i les negres no van trigar a guanyar.

Classificacions