Un cop finalitzada la 6a ronda d'aquesta Lliga Catalana 2023, estem arribant al final de la primera fase de la màxima categoria. Al grup I, Valls i Barberà continuen líders després de guanyar els seus matxos contra Andorra i Cor de Marina respectivament. Foment i Ateneu Colon amb 3,5 cadascun, són els altres dos equips d'aquest grup que de moment lluitarien en el grup pel títol, però l'Andorra amb 3 punts encara pot donar un ensurt, ja que a l'última ronda d'aquesta fase s'enfronten al Foment i depenen d'ells mateixos per entrar al grup del títol. La Lira Vendrellenca, tot i la seva derrota per la mínima contra el Foment, encara poden classificar si guanyen al Barberà i si es produeixen una sèrie de resultats carambola. Cor de Marina i Sant Cugat amb mig punt i 0 respectivament s'enfrontaran aquest dissabte en un matx on segur hi haurà molta lluita per endur-se el punt.


Valls - Andorra (Esteve Mateu vs Gerard Año)

 

Al grup II, hi va haver el matx clàssic de cada any amb retransmissió entre el Barcelona i el Colon Sabadell Chessy. La victòria va ser pels Vallesans per 4-6 després d'una gran lluita dels dos equips. Tot i aquesta derrota del Barcelona, ara mateix és líder del Grup II empatat amb el Sabadell amb pitjor desempat. El Platja d'Aro amb 3,5 i el Figueres amb 3 són els dos equips que anirien provisionalment a la lluita per guanyar el títol. Sant Andreu i Olot encara poden sortir del grup de descens, però no depenen d'ells mateixos mentre que Mollet i Cerdanyola lluitaran en el grup del descens.

Amb aquesta ronda, a la categoria de Divisió d'Honor, es definirà el grup per jugar la fase final i el del descens. Màxima emoció! 

A la Primera Divisió no hi ha cap canvi en les primeres posicions. Al grup I continua líder el Tres Peons - EDAMI amb 6 punts de 6 possibles guanyant al Peona i Peó per 7 a 3 i el Llinars HGCRenting va en segona posició on va patir de valent contra el Gerunda en un matx molt igualat amb victòria per la mínima de l'equip del Vallès Oriental.

Al grup II continua liderant el Vila Olímpica amb 5,5 punts de 6 possibles, on va guanyar un matx clau contra un Lleida que estrenava el seu primer tauler, el GM Aramis Álvarez. Tot i això, no va ser suficient i l'equip del Poblenou va guanyar 6 a 4 continuant encapçalant la classificació. Entre els perseguidors es troba el Terrassa amb un punt de diferència i La Lira amb punt i mig, ja que el Sant Boi aquesta jornada els va guanyar per la mínima i ara es troben una mica més lluny del líder.

A Segona Divisió hi ha hagut algun canvi en les classificacions. En el grup de Barcelona, el Foment B continua intractable amb 6 punts de 6  possibles i el seu perseguidor, el Cornellà, porta 5 punts. El grup de Girona ara lidera l'Ateneu Colon B amb 5 punts empatat amb el Calldetenes, ja que van caure contra el Maragall i ara comparteixen les primeres posicions. Al grup de Tarragona hi ha hagut el matx clau entre el Vilafranca i el Santa Coloma de Queralt amb victòria del Vilafranca per 7,5-2,5 i ara són els líders del grup de Tarragona. El grup de Lleida, el Tres Peons B ha passat a ser líder en solitari amb 5,5 punts després de guanyar a l'Andorra B per 1,5-8,5 i amb un punt de diferència es troben el Torà, l'Andorra B i el Balaguer.

Després de resumir una mica aquesta ronda de la Lliga Catalana 2023, deixem les partides de Divisió d'honor annexades en aquest article.