Resta només una ronda per acabar la Lliga regular a la Divisió d’Honor i, tot i que encara hi ha molts fronts per aclarir, el marge d’opcions per ser en el grup que lluitaran pel títol o en el grup per evitar el descens ja no n’hi ha massa. Només el Colon Sabadell, Barberà i Sant Andreu tenen assegurat ser als play-off pel títol. Mentre que Terrassa, Olot, Vila Olímpica, Andorra i Llinars són els equips que matemàticament ja han de treballar per la Lliga del grup que decidirà els tres equips que perden la categoria.

Els matxs de retransmissió d'aquesta cinquena ronda varen ser el Colon Sabadell Ionehipotecas.com - Figueres del Grup I i el Vila Olímpica - Platja d'Aro en el Grup II.

Enfronatament entre el Colon Sabadell i el Figueres a Divisió d'Honor

Leer más...

Després de jugar-se la cinquena ronda de la Lliga Catalana d’Escacs, en resten dues als dos grups de la Divisió d’Honor abans no entrem en el Play-off pel títol o a la Lliga pel descens de la categoria. Alguns equips ja tenen assegurada estar en un lloc o altre, però queden dos punts en joc encara per acabar de decidir la composició completa i molts equips poden estar en un lloc o altra encara. Amb les seves victòries d’aquesta ronda, tant l’Ateneu Colon com el Foment refermen el seu lideratge en els seus grups i d’aquesta manera són dos equips que ben segur lluitaran pel títol. Els matxs de retransmissió d'aquesta cinquena ronda varen ser el Terrassa - Tres Peons del Grup I i el Barberà - Platja d'Aro en el Grup II.

L'equip andorrà GEVA-CEA a la seva visita al Sant Andreu a DH

Leer más...

La Divisió d'Honor de la Lliga Catalana d'Escacs traspassa l'equador de les rondes programades de la primera fase després de jugar-se la quarta ronda. Després dels resultats dels enfrontaments del passat dissabte, ara el capdavant de les classificacions s'ha comprimit en els dos grups després de les derrotes que varen tenir els equips imbatuts fins el moment, el Cerdanyola i el Barberà. A falta de tres rondes per jugar aquesta primera fase, no queda molt clar quins seran els quatre equips de cada grup que entraran a la fase final del Play-off pel títol. El matx de retransmissió d'aquesta quarta ronda varen ser el Tres Peons - Ateneu Colon del Grup I i el Foment - Sant Andreu del Grup II.

L'equip del Vila Olímpica després de la victòria al Barberà.

Leer más...

Jugada la tercera ronda de la Lliga Catalana d’Escacs 2024. A la Divisió d’Honor destaquen el Cerdanyola amb tres punts al capdavant del Grup I i el Barberà també amb tres punts al capdavant del Grup II. En el Grup I, darrere del Cerdanyola hi ha molta igualtat perquè tots els equips només els separa un punt. Mentre que en el Grup II, el Llinars continua sense puntuar i roman a la cua de la classificació. Els partits de retransmissió d’aquesta tercera jornada varen ser el Mollet - Colon Sabadell Ionehipotecas.com i el Llinars - Barbera.

 Moment del partit entre el Terrassa i l'Olot, jugat el passat dissabte al local dels terrassencs.

Leer más...

Segona jornada de la Lliga Catalana d'Escacs 2024. A la Divisió d'Honor alguns equips ja han mostrat evidències que lluitaran pel títol, però encara és d'hora per a confirmar-ho perquè es percep molta igualtat en alguns matxs, i comptarà molt no tenir baixes importants. Si més no, els favorits al títol han aconseguit resultats positius. En aquesta jornada es varen retransmetre els matxos entre Olot - Ateneu Colon i Platja d'Aro - Barcelona.

Moment del matx entre l'Olot i l'Ateneu Colon que va acabar en empat a 5 punts.

Leer más...

Ha començat la Lliga Catalana d’Escacs 2024. Dissabte passat varen jugar els vuit matxs de la Divisió d’Honor amb dos matxos de retransmissió: Cerdanyola vs Olot i Barcelona vs Barberà. Com es poden comprovar amb les alineacions dels equips presentats i dels resultats obtinguts, no hi ha dubte que aquesta Lliga pot portar més d’una sorpresa i emoció a la competició.

Matx entre el Tres Peons i el Colon Sabadell

De fet, només d'arrencar la Lliga, a la primera ronda en el Grup I de la Divisió d'Honor, el Colon Sabadell (campió de la Lliga 2023) perd per la mínima (5,5 a 4,5) a domicili davant del reforçat Tres Peons, equip que acaba d'ascendir de Primera Divisió. Però en detall, qui ha marcat la diferència en aquest matx ha estat els taulers de la cua on els joves del Tres Peons han donat els punts necessaris perquè l’equip s’endugui la victòria.

Leer más...

El cap de setmana que ve, s'inicia la Lliga Catalana d'Escacs 2024. Serà l'edició número 80 des de 1928, quan va començar la competició d'escacs que reuneix més participants.

Pel mig hi ha hagut una guerra i una pandèmia, fets que han provocat la no disputa del torneig, però també canvis en el ritme de joc, la tecnologia del rellotge, la tipologia de les planelles, entre d'altres, com ara el nom que fins a 2013 era conegut com a Campionat de Catalunya per Equips i, a proposta de l'Elies Muratet, es va canviar per Lliga Catalana.

Leer más...