Bona participació en el XXVI Open Internacional d’Escacs Actius de Vallfogona, amb un total de 105 inscrits de 9 federacions diferents, destacant la participació de 6 GM, 6 IM, 6 FM i 3 MC.

Aquest campionat, és el que tanca el circuit català. Molts dels jugadors d’aquest torneig ja són fixes i any rere any no es volen perdre el competir en aquest torneig.

El torneig es va desenvolupar sense incidents. Des de les primeres rondes els favorits es van anar imposant, tret de les taules que el jove Josep Mª Ribera li va treure al IM Jorge Gonzalez o les que Ivan Cano va poder fer davant el GM Alexander Cuartas. A la ronda 3 el GM Marc Narciso va cedir mig punt davant el FM Vicenç Esplugas (en el que probablement sigui un dels darrers tornejos del GM català amb l’Escola d’Escacs Barcelona), i juntament amb les taules de la següent ronda es despenjava dels primers llocs de la classificació provisional. També es va veure el duel lleidatà entre els FM Barbero i Ferran Solé, que va finalitzar en taules.

Finalitzades les rondes matinals, el GM Leandro Krysa encapçalava la classificació en solitari amb 5 punts de 5, seguit amb 4,5 dels GM Miguel Muñoz i Alexander Cuartas, i del IM Arturo Vidarte. Aquest mig punt d’avantatge el GM argentí, el va saber gestionar i mantenir durant la resta del campionat.

A les 4 rondes de la tarda es van viure remuntades per part d’alguns dels favorits i algunes taules prematures, probablement al entrar en acció plantejaments més estratègics.

A les decisives rondes 7 i 8, el que seria el campió es va imposar als seus rivals GM Marc Narciso i IM Arturo Vidarte, deixant força decidit el campionat.

A la ronda final, unes taules entre els GM Krysa i Plaskett, els van garantir la victòria a un i el podi a l’altre, que es definiria amb els desempats, al haver fet 7,5 punts els GM Muñoz i Plaskett i el IM Gallego.

Així doncs, aplicats els desempats, podi per als GM Krysa, Muñoz i Plaskett. Victòria al grup A per al FM Omar Gonzalez, al B i C respectivament per als lleidatansFM Ferran Solè i Edgar Solè, al D i E per als joves germans andorrans Josep Mª i Serni Ribera d’Andorra. Pel que fa al campionat per equips el primer lloc va ser pel C.E. Lleida i el segon lloc va ser pel C.E. Vallfogona.