Entre el 25 de juny i 3 de juliol s’ha disputat el I open internacional a l’Auditori de la nostra localitat. En un escenari fantàstic amb aire condicionat i unes instal·lacions modernes es va poder disputar totes les rondes d’una forma molt agradable. Aquestes instal·lacions que ens ha ofert l’Ajuntament estan situades en un entorn natural excepcional i ben comunicat.

Les circumstàncies han sigut molt difícils a causa de les restriccions de la Covid, però finalment van prendre a finals de març la decisió. Darrere hi ha hagut un gran equip de més de 20 persones que han col·laborat a fer que tot funcioni correctament.

L’arbitratge ha anat capitanejat per Carlos Jiménez secundada per la llinasenca Laura Martin. Tots dos han fet l’ideal del qual ha de ser una tasca arbitral (passar desapercebuts)

Ens hauria agradat tenir una inscripció més gran. Estem segurs que l’any vinent l’assolirem. Però entre els 76 participants comptaven amb diferents nacionalitats. L’any vinent podran participar més escaquistes internacionals. Aquest any, amb les restriccions Covid, no han estat possibles. Així mateix, comptaven amb jugadors de comunitats autònomes de la resta de l’estat com el País Valencià i Canàries. La participació catalana abastava les 4 províncies. Quant a la participació femenina comptaven amb 9 jugadores (un 12% una mica superior a la mitja catalana). D’altra banda, que en aquest open tinguem 42 equips diferents representats és una cosa que ens dóna moltes garanties de creixement de cara al futur, ja que aquests jugadors (molts ens han felicitat) seran els nostres millors ambaixadors.

Quant als resultats la lògica se’n va anant imposant amb victòries dels dos GM Miguel Muñoz (Tabiya Alcoi) i Josep Manuel López (Club Escacs Barberà), primer i segon respectivament. El tercer classificat va ser el nostre MI Alejandro Alvarado i la primera fèmina l’Ainhoa Casares també del Club Escacs Llinars.

Podi del torneig. D'esquerra a dreta: Jose Manuel López, Miguel Muñoz i Alejandro Alvarado.

Si voleu veure fotografies, ho podeu fer aquí.

Jaume Gayoso (Director del torneig)