Gran participació en l'edició d'enguany amb 131 escaquistes

Rècord de participació en la 18a edició del Open Internacional d’escacs actius de Santa Coloma de Queralt, després de 2 anys parats, on 131 escaquistes, entre ells 4 GM, 10 MI i fins a 6 campions de Catalunya per edats van competir al local de L’Estrella el diumenge 5 de juny 2022.

Vista de la sala joc / Club d'Escacs Santa Coloma de Queralt

Va ser una gran sorpresa per part de l’organització la gran afluència de jugadors, on es demostra que els escacs estan més vius que mai després de la pandèmia. I destacar una dada: 80 dels 131 escaquistes participants, de les 4 províncies Catalanes, van debutar per primera vegada a Santa Coloma de Queralt.

A nivell esportiu, destacar la victòria incontestable del Mestre Internacional argentí del del Mollet, Tomás Sosa, on va estar tot el torneig a les posicions capdavanteres cedint només taules a la ronda 5 i a la 8 i guanyant a la penúltima ronda al segon classificat, el Mestre Internacional del Colon Sabadell Chessy Daniel Garcia Ramos, que va fer un gran torneig.

Podi del torneig.

El pòdium el va completar el Gran Mestre ucraïnès Viktor Moskalenko, on després de 10 anys d’absència a Santa Coloma tornava amb molta força i assolia una vegada més un lloc d’honor.

Molt bon ambient en general, molts retrobaments i sobretot molts escacs presencials, que és el que ens agrada.

Associació d’escacs Santa Coloma de Queralt.

Classificació final