Fins a cinc jugadors empatats a 7 punts en el primer lloc 

El jugador del Vila Olímpica Albert Castillo s’ha alçat amb la victòria en el 22è Obert Internacional d’Escacs de Torredembarra, el més igualat dels darrers anys. Ho demostra que cinc jugadors han acabat empatats a 7 punts al capdavant de la classificació final i s’ha hagut de recórrer al desempat per definir el podi, que l’han completat Carles Martín (CE Barcelona) i Ruslan Pogorelov (Salauris), que ha repetit el tercer lloc de la darrera edició.

Un total de 112 jugadors han participat al torneig de referència de la demarcació de Tarragona, la segona millor de la història, organitzat pel Club Escacs Torredembarra. El campionat s’ha disputat del 2 al 10 de juliol al Pavelló Municipal Sant Jordi de Torredembarra i està inclòs dins el Circuit Català d’Oberts Internacionals d'Escacs, organitzat per la Federació Catalana d’Escacs.

Castillo, Mestre FIDE que partia com a tercer del rànquing inicial, ha basat la victòria en una regularitat que l’ha permès moure’s sempre en els primers taulers i acabar imbatut. En la ronda final ha aconseguit unes taules contra el Gran Mestre ucraïnès Ruslan Pogorelov i ha aprofitat que el Mestre FIDE Carles Martín no ha passat de les taules contra el jove del Salauris Alexander Domene. Martín ha acabat segon i Pogorelov, tercer. Dos jugadors joves més han assolit 7 punts. En quarta posició ha quedat l’actual campió de Catalunya sub-18, César Alcalá, i cinquè l’ebrenc del CE Valls Gerard Añó.

En els trams l’ELO, els primers classificats han estat: de 1950 a 2099 punts d’ELO, Santiago Añó (Peó Vuit), 7è amb 6,5 punts; de 1800 a 1949 punts d’ELO, Joseph John Madrià (Cambrils), 12è amb 6 punts; de 1650 a 1799 punts d’ELO, Dan Clotet (Catalònia Joviat), 20è amb 5,5 punts; i menys de 1650 punts d’ELO, Marc Altés (Tarragona) 37è amb 5 punts.

El millor classificat sub-14 ha estat Alexandre Domene, 6è amb 6,5 punts, mentre que el millor sub-12 ha estat Aram Sahakyan (Salauris), 56è amb 4 punts. El trofeu a la millor femenina ha estat per Lidia Sierra (Salauris), 24a amb 5,5 punts.

C.E. Torredembarra

Classificació final