Els catalans Ramon Serrahima, de La Lira, i Pol Ortiz, del Figueres,  campions del grup B i C respectívament


Ahir va finalitzar el 27é Obert Internacional de Sants - Ciutat de Barcelona amb una participació de 548 jugadors de 39 països diferents dividits en tres grups (A,B i C), més del doble de participació respecte l'any passat. Tambè s'han repartit 4 normes internacionals en total, entre elles 2 de GM, 1 d'MI i una de WIM. Pel que fa el primer lloc hi va haver 3 persones empatades a 8 punts, aquestes van haver de jugar els desempats per veure qui quedava campió. El guanyador d'aquesta edició ha sigut el Gran Mestre S.L. Narayanan que partia com a numero 1 del rànquing inicial i es va imposar en els desempats després de guanyar per 2 a 0 al seu compatriota, el GM Vaibhav Suri sub-campió del torneig. Va completar el podi l'australià Bobby Cheng.

 

Podi del Grup A: Bobby Cheng, S.L. Narayanan i Vaibhav Suri


Els guanyadors de les altres categories van ser els següents:

Tram A: MI Harikrishnan. A. RA
Tram B:
Rasti Arvin
Tram C: Xavier Marzo Pie (Peona i peó)
Vetera +60: Skou Niels
Sub-16: MF Roger Bernado Lopez (Scc Sabadell)
Sub-14: CM Sohum Lohia

En el Grup B tambè hi va haver una competitivitat enorme per quedar campió, on finalment va guanyar el jugador de La Lira Ramon Serrahima on va fer 9,5 de 10 punts possibles. L'acompanya en el podi el jugador del Mollet Michael Lambert amb 9 de 10 punts i l'Armando Daguro del Tres Peons amb 7,5 de 10.


Ramon Serrahima (C.E. La Lira) recollint el títol de campió del grup B 

 

Els guanyadors de les categories especials van ser el següents:

Tram D: Andres Fernandez Egea (Sant Adrià)
Vetera +60: Armando Daguro Dasalla (Tres Peons)
Sub-16: Ramon Serrahima Susany (C.E. La Lira)
Sub-14: Luca G Tessiore

I finalment, en el Grup C hi ha hagut un triple empat a 8 punts on, gràcies al desempat, el guanyador va ser el jugador del Figueres Pol Ortiz on partia com a favorit per guanyar el campionat. L'han acompanyat en aquest podi l'ucrainès del Castelldefels Yaroslav Sviridenko i Moises Esteban Cahua del C.E Comtal.

Pol Ortiz (C.E. Figueres) campió del grup C

Pel que fa els premis especials van ser els següents:

Vetera +60: Joan Tortosa Moros (Idel d'en Clavè)
Sub-12: Arnau Puiggene Pascual (Sant Andreu)
Sub-10: Rayan Presas Gharbi (Llinars)

Destacar la bona feina del comentarista el GM Alvar Alonso que va estar les 10 rondes del torneig comentant i entrevistant diversos jugadors del torneig al canal de twitch i també a tots els organitzadors, àrbitres, retransmissors i col·laboradors del torneig que han fet que aquest any es pugui dur a terme aquest open.

Els vídeos del GM Àlvar Alonso es poden recuperar al canal de Youtube.

 
Classificació del torneig

Àlbum de fotografies