El 15 de juliol de 2023 s'ha celebrat el III Open Internacional Vila del Vendrell, aquest torneig està emparat dins del Circuit Català d'Oberts Internacionals d'Escacs https://www.escacscircuit.cat/

En aquesta tercera edició, hem comptat amb un total de 108 escaquistes, arribant al rècord històric, de 9 nacionalitats i federacions diferents (Catalunya, Colòmbia, Cuba, Espanya, Suïssa, Perú, Ucraïna, Veneçuela i Xile). El nivell del torneig ha sigut d'altíssim nivell hem comptat amb un total de 25 títulats (2 GM - Grans Mestres, 8 MI - Mestres internaciomals, 8 MF - Mestres FIDE, 1 CM - Candidat Master i 6 MK - Mestres catalans).

A més a més, hem comptat amb retransmissió en directe dels 12 primers taulers durant 9 rondes, 108 partides d'un total de 475 van ser retransmeses en la sala de joc i pel portal web de la Federació Catalana d'Escacs, així com pel broadcast en viu de la plataforma lichess.

escacs.cat

Lichess

Es va proclamar campió el MF Olexiy Bilych, acompany-lo el podi el GM Miguel Muñoz i el MI Robert Alomà Vidal.

Podi del torneig, amb el GM Miguel Munoz (2on classificat), FM Olexiy Bilych (Campió) i l'MI Robert Alomà (3er classificat)

 

Classificació final

En l'entrega de premis vam podem comptar amb excel·lentíssim alcalde del Vendrell Kenneth Martínez, així com la regidora d'esports Mariona Figueras i per part de la Federació Catalana d'Escacs el vice president Ramon Chalmeta.

Des de la junta d'escacs de la Lira Vendrellenca, volem agraïr l'assistència dels 108 participants, així com a l'entitat de la Lira Vendrellenca per la cessió de l'espai, permetent disposar de servei de bar i la bona logística que brinda sempre al club d'escacs.

En aquesta edició hem superat amb escreix els objectius marcats i hem consolidat el Open Internacional Vila del Vendrell com a torneig ee referència dins dels escacs catalans.

Us esperem a l'edició de l'any 2024!

Club d'Escacs Lira Vendrellenca a 15 de juliol del 2023.