Dissabte, 7 de desembre, es va celebrar a la localitat d’El Vendrell el Campionat de Catalunya d'escacs actius d'edats. XVII Festival d'Escacs Memorial David Garcia Ilundain. Un torneig on es van donar cita més de 200 participants de tota Catalunya i de diferents categories, des de sub-8 a sub-20, cadascú a la seva categoria, exceptuant els sub-16 i els sub-20 que històricament en aquest campionat juguen junts.

Es vol agrair la col·laboració amb el club amfitrió, La Lira Vendrellenca, per poder haver organitzat un torneig sense cap incidència, i a l’equip arbitral per la seva tasca.

Després de les 8 rondes del torneig es van entregar els premis per equips i els individuals de cada categoria.

A la categoria sub-8 va pujar al podi l’Isaac Hernan (Colon Sabadell Chessy) amb 7 punts de 8 punts, l’Oriol Najar (Joviat) i el Gerard Jurca (Montornès) a un punt de distància.El quart jugador va ser el Guillem torres (Joviat) i la Judit Bonillo (Granollers-Canovelles) amb els mateixos 6 punts que els anteriors.

Podi sub-8

A la categoria sub-10, el Daniel Salinas (Colon Sabadell Chessy) no va donar opció a cap dels seus rivals i va aconseguir el 100% dels punts. L’Alex villa (Montornès), amb 7 punts, i el Pau Manel Prada (Paretana), en Xavier Mompel (Tortosa) i Marc Arellan (EDAMI) amb 6 punts, el van seguir a la classificació final.

Podi sub-10

A la categoria sub-12, el jugador del Ruy López, el Ruben Vinuesa, va guanyar el campionat en solitari i van acompanyar-lo al podi els jugadors Dan clotet (Joviat), a mig punt i Pol Ortiz (Tres Peons), Gerard Añó (Peó Vuit!) i Leo Valle (Gerunda) a un punt.

Podi sub-12

A la categoria sub-14, l’Arnau Castillo (Vila Olímpica) i el Marc Martinez (GEVA) van realitzar 7 punts, però el desempat va fer que el jugador de Barcelona quedés campió. Aitor Funes (Montornès) i Jordi Olcina (Olot) amb 6 punts i Roger Bernadó (Colon Sabadell Chessy) amb 5’5 punts van aconseguir la resta de places a la classificació final.

Podi sub-14

A la categoria conjunta de sub-16 i sub-20, on els premis són acumulables, l’Arnau Salvans va aconseguir endur-se dos premis, el campió de la seva categoria, la sub-16, i el subcampió de la sub-20. La resta de la classificació final de la categoria sub-16 va ser per Izan Ramirez (Montornès), Hong Wei Zheng (Montornès), Catriona Dartmann (Peona i peó) i en Nil Aullon (Vilafranca).

Podi sub-16

Pel que fa la categoria sub-20, el campió va ser l’Albert Castillo del Vila Olímpica, amb la totalitat dels punts, mentre que el tercer va ser en Ferran Sole (Lleida), quart l’Eric Alves (Badia) i cinquè l’Abel Lázaro (Olot).

Podi sub-20

 

Classificacions final

La classificació final per equips ha estat la següent:

CATEGORIA SUB-8

Class

Club

Punts

1

Joviat

15,5

2

Montornès

15

3

Mollerussa

15

     
     

CATEGORIA SUB-10

Class

Club

Punts

1

Montornès

16

2

Amposta

14,5

3

Mollerussa

13

     
     

CATEGORIA SUB-12

Class

Club

Punts

1

Tres Peons

16

2

Paretana

15

3

Gerunda

13

     
     

CATEGORIA SUB-14

Class

Club

Punts

1

Olot

14,5

2

Alt Empordà

13

3

Balaguer

12

     
     

CATEGORIA SUB-20

Class

Club

Punts

1

Montornès

16,5

2

Vilafranca

12,5

3

Olot

12

 

 

 

 Si voleu consultar aquestes fotografies ampliades i més, podeu consultar-ho a través de la Galeria de fotografies