En el llistat de beques femenines hi apareixen les jugadores que han puntuat en alguna de les competicions puntuables i que han assolit el mínim de 30 partides vàlides per elo de la Federació Catalana, jugades durant els últims 12 mesos. Les jugadores disposen de 5 dies laborables, a partir del dia de publicació per a fer reclamacions.

El dissabte 21 de març es va disputar a Girona el campionat escolar femení de Santa Eugènia de Ter. Un total de 18 nenes de sots8 i sots14 van passar la tarda fent una de les activitats que més els agrada: jugar a escacs. El torneig es dividia en 5 rondes, amb un ritme de 10 minuts més dos segons d'increment per jugada. Per algunes de les participants, el fet de jugar amb rellotge era tota una novetat, però totes es van adaptar perfectament.

Leer más...

Dins dels actes de la Campanya del dia internacional de les Dones, el club  Peona i Peó organitzarà unes simultànies dirigides a nenes i dones del barri Horta-Guinardó, el dia 8 de març a les 12 hores, a càrrec de la MI Ana Matnadze.

La Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya impulsen la campanya "Tu mous fitxa. Catalunya per l'equitat de gènere", en el marc de la commemoració el 8 de març del Dia Internacional de les Dones.

La campanya, que gràficament es representa amb les peces i el taulell del joc dels escacs, serà àmpliament divulgada per les institucions a través dels mitjans de comunicació propis, així com en insercions a la premsa escrita general, comarcal,  gratuïta i digital. Els ens local que ho considerin podran adaptar l’eslògan al seu àmbit d’acció territorial.

L’objectiu de l’Institut Català de les Dones amb aquesta campanya és promoure la reflexió i la revisió individual de cada ciutadà i ciutadana al voltant del concepte equitat de gènere, ja sigui en l’àmbit professional, com en les relacions familiars i personals. Aquesta presa de consciència individual ha de permetre actuar, moure fitxa,  i  protagonitzar una transformació que ens porti a una societat on el valor de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones sigui una realitat efectiva.

L’Estatut d’Autonomia de Catalunya afirma en el seu articulat que l’equitat de gènere és un valor de la societat catalana i que els poders públics han d’emprendre polítiques actives per a reconèixer les dones com a subjectes socials i polítics, superar el model androcèntric i reconèixer l’expertesa femenina, així com les aportacions que les dones han fet i fan en totes les esferes polítiques, socials, econòmiques i culturals.