Des del 22 i fins el 30 de juliol, s’ha celebrat la 42ena edició de l’Obert Internacional d’Escacs ‘Vila de Sitges’, el torneig més antic de Catalunya (juntament amb Badalona) en la modalitat de 9 rondes diàries, toca fer balanç.


Enguany, amb 181 inscrits, ha tornat a superar la xifra de participants de edicions  anteriors. També he comptat amb una àmplia representació de jugadors titulats (7 GM’s, 18 IM’s i 27 mestres més amb titulació internacional, FM, CM ...). La representació femenina ha estat de 13 jugadores (9 d’elles titulades) i 26 jugadors sub-18. Els jugadors amb mes elo: Jorge Cori (2602) i el rus Sergei Volkov amb 2591). Àmplia representació ‘la armada’ indú amb 18 jugadors i del Perú amb 8 jugadors, la majoria titulats.

La classificació final absoluta ha estat la següent: Campió, el GM rus Sergey Volkov i sots campió el també GM Karen Movsziazian d’Armènia, ambdós amb 7,5 punts. A continuació tres IM’s: Sharma Himanshu (India), Mariano Ortega Amarelle (Cuba) i Deivy Vera Siguenas (Perú); tots ells amb 7 punts. Pel que fa al grup ‘B’, el primer i segon classificats, amb bandera catalana, han estat respectivament: Pedro Valarezzo Ricard i Adrian García Ruiz, ambdós amb 7,5 punts. El tercer lloc del podi, en solitari, ha estat (amb 7 punts) pel també jugador català Jaume Costa Travé. La primera classificada femenina ha estat la WGM peruana Deisy Cori amb 5 punts y el primer jugador sub 18 l’indú Harikrishnan A. Ra amb 6 punts. En general ha estat un campionat molt disputat, amb molt poques ‘taules de mestre’.


Enguany, en la línia de anar convertint-lo en un festival, el dimecres dia 27 pel matí, va tenir lloc una sessió de partides simultànies (a 14 taulers) a càrrec del GM peruà Emilio Córdova. Aquest destacat mestre, amb un elo actual de 2637 punts, és l’actual campió continental d’Amèrica. A la fi de la competició, es va imposar la lògica i va assolir un ple de victòries.