La Federació Catalana d’Escacs traslladarà aquest dissabte, els escacs de competició al Centre Comercial Pedralbes Centre, en el cor de l’Avinguda Diagonal de Barcelona. És la primera vegada que es porta a terme aquesta experiència única, on els jugadors d’escacs mostraran les seves habilitats davant els visitants d’aquest popular centre comercial de Barcelona.

Es disputarà el Campionat individual de Catalunya d’escacs llampec. Les partides, al vertiginós ritme de 3 minuts per tota la partida per cada jugador (amb dos segons d’increment per jugada realitzada), es disputaran als passadissos del Centre Comercial amb les botigues obertes al públic. Aquest ritme és molt espectacular, inclús pels que no han vist mai escacs en directe doncs les peces, literalment, volen pels aires en alguns moments de la partida, quan el temps s’esgota.

D’aquesta manera la Federació Catalana d’Escacs, vol donar a conèixer el mil·lenari joc a tot tipus de públic, demostrant que hi pot participar tothom i que només es necessiten conèixer els moviments de les peces i practicar a l’hora que et diverteixes.

Els escacs són un esport molt divertit i, a més, molt econòmic, perquè només es necessita un tauler i unes peces per començar a jugar. I es pot jugar a (quasi) qualsevol lloc.

Jugar als escacs és saludable, tant pels joves, com per la gent gran, un joc adaptat als temps moderns, ja que es pot practicar per Internet de manera universal amb qualsevol jugador ubicat a qualsevol país del món.

El dia 16 de juny, entre les 10,30 i les 14 hores, esteu tots convidats a assistir com jugadors o com espectadors del Campionat Individual de Catalunya d’Escacs llampec.