El dia 23 de març la Federació Catalana d’Escacs va començar a fer torneigs anomenats “Queda’t a casa”, ja que volia fer el confinament més amè per a tots els escaquistes afiliats a la Federació menors de 18 anys. 

Des de llavors, la Federació ha creat un torneig cada dilluns i dijous en dues categories, sub-12 i sub-18, en un principi, fins que, el dia 30 de març, es va afegir la categoria sub-10. Durant la setmana festiva de Setmana Santa no va haver torneig atès que ja hi havia en joc el Campionat de Catalunya d’edats online, però la resta de setmanes s’ha anat organitzant el torneig.

La participació va començar molt forta, cap uns 70 esportistes inscrits, però actualment hi ha una trentena de participants. És per això que s’ha decidit que el dia 30 d’abril finalitzaran aquests torneigs, i així no saturarem tant les plataformes de joc.

Durant aquest confinament s’han organitzat molts torneigs d’escacs online, ja sigui per la Federació com per altres clubs, així com també seminaris o classes, i torneigs individuals com equips. S’ha donat una visibilitat als escacs com no s’havia donat abans i és molt d’agrair.

Irremeiablement, els torneigs de “Queda’t a casa” s’acaben, però no vol dir que no puguin tornar. No volem tancar aquests torneigs sense comunicar que, tal i com indicava les bases, hi haurà premis per al vencedor de cada categoria. Els premis seran:

  1. Subscripcions Premium a Ches24
  2. Llibres d'escacs
  3. Material d'escacs (cartes, Ocachess, etc)

Tal i com s’indica a la circular CAT/EBA 13/2020, si un esportista ja ha guanyat un premi, el premi es sortejarà entre els 10 primers classificats.

 

Llistat de participants dels torneigs disputats

Sub-10

Sub-12

Sub-18

 

Així doncs, des de la Federació Catalana d’Escacs volem agrair a tots els participants en aquests torneigs la seva participació i esperem que hagi estat més fàcil passar aquests dies de confinament a casa.

Fins ben aviat.