La cinquena ronda, disputada el divendres 1 de maig, va ser molt emocionant, i va deixar veure quins serien els equips que lluitarien pel títol. Des d’un punt de vista tècnic, cal destacar que les incidències relatives a desconnexions i partides no jugades va ser molt menor, i la ronda va transcórrer amb força normalitat. Han calgut quatre dies per tal de que tothom s'acostumi a jugar online en aquest format i a treballar amb normalitat en un programa de videoconferències com és el Zoom, però la diferència entre la primera ronda i aquesta cinquena és abismal. Felicitats a tots els esportistes per aquest èxit!

El Colon Sabadell Chessy, amb dos equips en les dues primeres taules, semblava que volia trencar el torneig, però no ho va aconseguir. El Mollet B va ser un rival molt més dur del que els hi hauria agradat i va guanyar el matx contra el Sabadell B per 9 a 7.

El jugador Michael Lambert, Mollet B, jugant una partida de la ronda.

Per la seva part, el Sabadell A guanyava al Barcelona A, un altre aspirant al torneig, però només per la mínima. A la tercera taula, el Banyoles B es desinflava una mica perdent també per la mínima contra l’Ateneu Colon A. En la quarta taula una sorpresa, el GEVA-CEA derrotava a un dels equips que havien demostrat estar forts, l’Agustí A. Per acabar amb el resum de resultats, dir que el Catalunya Escacs Club va aconseguir un resultat d’escàndol, 13,5 punts dels 16 possibles contra el Montornès A, el que els situa en una segona plaça en el pòdium provisional, una sorpresa per la resta d’equips, i que fa que el torneig guanyi en emoció.

A falta de dues rondes i de 32 punts en joc, ja sembla que el torneig serà cosa de cinc o sis  equips, amb una avantatge clara, de moment, pel Mollet B, que te un còmode coixí de 4,5 punts de marge.

 

Classificació provisional