L’Escola d’Escacs de Barcelona i el Colon Sabadell Chessy comencen la lliga com a favorits

Aquest cap de setmana ha començat la lliga catalana 2018, la tradicional competició per equips que, a tota Catalunya, mobilitza milers de jugadors cada cap de setmana a les diferents categories de la competició.

Dissabte va començar la Divisió d'Honor, amb dos partits en retransmissió, el  Figueres-Lleida que va finalitzar amb una clara victòria del Figueres per 8,5 a 1,5. L’altre partit retransmès va ser el duel vallesà de la Penya d’Escacs Cerdanyola contra el Barberà. La victòria va ser per a l’equip visitant per 4 a 6..

Dels equips, a priori favorits, només l’Escola d’Escacs de Barcelona va aconseguir una victòria ampla de 3,5 a 6,5. L’actual campió, l’equip del Colon Sabadell Chessy va guanyar per la mínima contra un guerriller Foment. I el Mollet, igual que la temporada passada, empatant a la primera jornada també, no va poder passar de l’empat contra un compacte Gerunda.

El Peona i Peó, amb un equip molt jove i sense el seu primer tauler, va empatar contra el Tres Peons, un dels clubs més actius i amb més llicències de tot Catalunya.

El Catalunya Escacs Club, en el seu retorn a la màxima categoria, i el Sant Cugat en la seva estrena, van començar amb derrota.  El primer per la mínima contra el Sant Josep, al qual van estar a punt de donar un ensurt. I el Sant Cugat que va perdre més clarament contra un dels equips més experimentat en aquesta categoria, el  Sant Andreu.

Cal destacar la gran igualtat de la majoria dels partits celebrats aquesta primera jornada a Divisió d’Honor i el retorn de Miguel Illescas com a primer tauler del club EDAMI. La manca d’incidències va ser la tònica general en un Campionat que belluga cada jornada més de 4.000 jugadors, repartits en més de 500 equips arreu de Catalunya.