Les terres de Lleida podrà gaudir per primer cop d'un circuit de partides ràpides i llampec al llarg de tot l'estiu, gràcies a la coordinació portada a terme des de la Delegació d'escacs de Lleida i la Federació Catalana d'escacs.

Des del mes d'abril i fins al mes de setembre, varis clubs lleidatans i la pròpia Delegació de Lleida organitzen torneigs d'aquestes modalitats. L'alicient d'aquest any serà la puntuació acumulativa que pot aconseguir un esportista en participar en vàries proves del circuit.

Els participants queden enquadrats en diferents trams, segons els seus punts d'Elo. Els tres primers classificats del tram d'elo superior a 2100 obtindran un trofeu, a més dels dos primers de la resta de categories.

Els torneigs habituals d'estiu a les terres de Lleida en partides individuals solen ser els de Tàrrega, l'individual provincial, Cervera, Vilanova de Segrià, el Pont de Suert, Vilanova de Bellpuig i Bellpuig. Molts altres clubs es podrien sumar a la iniciativa, a més de que els torneigs situats a més de noranta quilòmetres de Lleida ciutat puntuaran doble de cara a la classificació del circuit.

El primer torneig que va comptar pel circuit va ser el Trofeu Centenari Cooperativa d'Ivars, celebrat el passat 16 d'abril. Amb la participació de 58 inscrits, el torneig es va disputar sense incidències, però sí amb molta emoció fins al final. Alejandro Barbero, mestre fide del Lleida, i el seu company d'equip, el gran mestre cubà Aramis Alvarez, van quedar empatats a 7 punts després de vencer a la darrera ronda. El desempat va afavorir al mestre Fide fent que l'Alejandro Barbero quedés campió seguit de l'Aramis Alvarez. El tercer classificat, i tancant el podi, va ser el Joan Trepat, també mestre fide del Lleida.

El David Guix, de les Franqueses, va quedear campió del seu tram, l'A, com el veterà Joan GEnsana, del Lleida, que va quedar campió del seu tram, el B. Robert TArragó, del Vallfogona, va quedar primer del tram C i millor sub-18. Pel que fa el Guerau Massagué, del Lleida, va quedar millor sub-14 i amb una 9a posició a la classificació general.

 

 

Els tres primers classificats. D'esquerra a dreta: Joan Trepat (tercer), Aramis Alvarez (segon) i Alejandro Barbero (campió).

 

                    

Fotografia d'alguns dels jugadors guardonats a l'Obert Centenari.

 

Classificació final