El dissabte 31 de gener es va disputar a Roquetes (Baix Ebre) la primera jornada del Campionat de Catalunya d’edats d’escacs fase de les Terres de l’Ebre. Van aplegar-s’hi més de 90 xiquets i xiquetes d’entre 7 i 14 anys que van jugar dues partides, d’un total de vuit, que es disputaran al llarg de campionat.

Vista general de la sala de joc de Roquetes.

Els xiquets i xiquetes s’han inscrit pels seus col·legis o bé, si estan federats, pels clubs d’escacs on competeixen. Els jugadors sub-16 i sub-18 s’incorporaran més endavant, ja que el seu torneig és d’abast provincial. Les pròximes partides seran a Batea (Terra Alta), Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre) i Masdenverge (Montsià). 

Aquest campionat d’edats està organitzat pel Consell Esportiu de les Terres de l’Ebre amb conveni amb la Federació Catalana d’Escacs, i són un esport més de tots els que organitza la UCEC (Unió de Consells Esportius de Catalunya) en el sí dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, que cada curs mobilitzen centenars d'esportistes d’arreu del nostre territori.

 

Esportistes jugant a la 1a jornada del campionat.

Encara és aviat per veure qui poden ser els favorits per aquest torneig d’edats, però només veient les dues primeres rondes ja es pot afirmar que el nivell ha pujat exponencialment respecte la temporada anterior, fet que fa palès i demostra el treball en els clubs i col·legis de les Terres de l’Ebre amb els més menuts.

 

Chess-results