Gairebé una trentena de nens i nenes van participar al I Torneig d'escacs escolars "Memorial Francesc Liñan" el passat dissabte 24 d'octubre. El campionat va ser organitzat per l'Escola Escacs Salou en memòria de Francesc Liñan Serra, empresari polifacètic i molt vinculat a l'esport, especialment als escacs, traspassat el passat 5 d'octubre.

El Sr. Liñan va ser fundador del Club Escacs Salou, del qual seria president l'any 1998, i un entusiasta organitzador de 14 edicions de l'Open Internacional d'escacs de Salou, amb una dedicació i compromís encomiables. A més, la seva major fita va ser apropar els escacs als col·legis de la seva ciutat: el Sr. Liñan sempre explicava que "potser no sóc un gran jugador davant l'escaquer, però ningú és més feliç que jo ensenyant escacs als més petits." Prova d'això és el nou club d'escacs de la ciutat, l'Escola Escacs Salou, que combina la veterania amb la joventut i una clara aposta per la formació de nens i joves, i que aquesta temporada 2016 jugarà a la segona divisió catalana de la Lliga Catalana d'escacs.

El torneig d'escacs escolar va gaudir d'una excel·lent participació, amb nens vinguts de tots els extrems de la província. El campió va ser Aaron Alfonso, del Reus Ploms. El sotscampió i el tercer classificats van ser Rubén Vinuesa, del Ruy López, i Adrián Garcia-Arroba, de l'Escacs Reus, respectivament. El millor jugador sub-08 va ser Adrià Martinez de l'Escola Escacs Salou, el millor sub-10 Gabriel Gimenez i el millor sub-12 Joel Romeu del Torredembarra.

Els trofeus als tres primers classificats i als millors en cada categoria van ser entregats per l'Alcalde de Salou, les regidores d'esports i cultura, i un emocionat fill del Sr. Francesc Liñan.