El passat dissabte 23 de juliol es va disputar a la Sénia (Montsià) un matx amistós entre el CE Mollet i una selecció de jugadors de les Terres de l'Ebre. Aquest acte de germanor va estar co-organitzat per l'Ajuntament de la Sénia, pel senienc Néstor Biosca (jugador del Peó Vuit) i per Ramon Caro, president del CE Mollet, junt amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Escacs - Delegació de Tarragona.

La jornada es va composar per 4 actes, repartits entre el matí i la tarda. Després de la rebuda oficial a l'Ajuntament de la Sénia, l'equip de Mollet va visitar el Camp d'Aviació. En acabar la visita van començar els actes escaquístics pròpiament dits, amb el matx a doble volta entre el Mollet i la selecció de Terres de l'Ebre, amb dues partides a 15 minuts + 5 seg/jugada d'increment. El primer partit es va acabar amb un contundent 9 a 1 a favor dels molletans, on l'únic que va puntuar per als ebrencs va ser l'amfitrió Néstor Biosca. Paral·lelament, es disputava un campionat infatil d'escacs, amb partides a 5 minuts finish. Després de 6 rondes el campió va ser Pau Morales, del Ruy López. El van acompanyar al podi Oscar Gonzalvo (Benircaló) i Albert Jovaní (Amposta).

El president del C.E. Mollet, Ramón Caro, rebent la placa d'agraïment per la seva visita a la Sénia que li entrega el Delegat de Tarragona, Ferran Torta.

La segona volta va estar més igualada. Amb canvi de colors, i d'alguns jugadors, el matx va estar una mica més igualat si bé va tornar a caure en favor del CE Mollet per 7,5 a 2,5. Aquest cop pels ebrencs van puntuar Santi Añó (taules al primer tauler), Antonio Sabaté (SU Gandesana) i Gerard Añó (Peó Vuit).

 

El primer tauler del matx, Daniele Vocaturo contra Santi Añó

Per la tarda , després del dinar de germanor, el GM Daniele Vocaturo va jugar unes simultànies amb 26 jugadors de Terres de l'Ebre, amb 21 victòries, 4 taules i 1 derrota (Diego Zafra, CE Ruy López) per al Gran Mestre italià. A mesura que s'anaven acabant les partides, el MI Leonardó Valdés va comentar amb video projector partides clàssiques d'escacs.

 

Simultànies de Daniele Vocaturo contra esportistes de les Terres de l'Ebre.

Des de les Terres de l'Ebre, i la Federació Catalana d'Escacs, s'agraeix al Club Escacs Mollet l'acte de germanor així com a l'Ajuntament de la Sénia la seva imprescindible col·laboració per fer-lo possible.