Cada temporada, i en el marc de la Festa dels escacs catalans la Federació Catalana d’Escacs, s’atorga una distinció a aquelles persones que ha destacat en el seu treball i dedicació als escacs.

Aquest 2018 la menció recaurà per al Sr. Anton Benet Català, que a més d’una llarga trajectòria en el seu club com a jugador, formador i directiu en el seu club, aquesta temporada ha donat un pas al costat en la direcció dels escacs del Reus Deportiu.

Anton Benet disputant una partida de la Final de Copa Catalana amb el seu equip.

A la delegació de Tarragona ens omple de satisfacció que el Sr. Anton Benet Català hagi acceptat la insígnia, que vol posar en relleu tota la seva tasca en el món dels escacs en la seva ciutat i, de retruc, en el nostre territori. El més sincer agraïment per tot aquest temps de dedicació al nostre esport i afició.

A continuació en aquest petit resum, fem constar la següent biografia explicant les seves aportacions, mèrits i col·laboracions en els escacs:

ANTON BENET CATALÀ (Reus Deportiu)

Jugador d’escacs federat de la FCDE des de fa 46 temporades, sempre a les files del Reus Deportiu (1972-2018). Jugador del primer equip del Reus Deportiu des dels tretze anys. Campió escolar, infantil, juvenil i absolut de la Delegació de Tarragona, representant-la a nivell català i estatal. Mestre Català d’Escacs (FCDE, 2003). Mestre Nacional i Sots-Campió absolut d’Espanya d’Escacs Postal (1999; Elo ICCF: 2514).

Metge de professió, combinant la dedicació professional amb l’esportiva i organitzativa, he trobat uns companys d’afició immillorables primer en la meva dona, Teresa, i després amb el meu fill, Damià.

A nivell organitzatiu: president del club Reus Deportiu en dos cicles 1975-1979 i 2014-2018. A tots els companys de club dec aquesta distinció, ja que des de l'inici hem fonamentat el club en un grup d’amics que ha mantingut històricament el Reus Deportiu en un lloc de privilegi en les divisions nacionals catalanes. L’altra gran objectiu sempre ha estat fomentar els escacs, a nivell escolar, femení i popular.

Tot sota els valors de l’amistat, la sana competitivitat, el respecte, la companyonia i la convicció de pertànyer a un grup que estima els escacs.

Finalment, voldríem recordar totes les insígnies d’or i de plata que la Federació Catalana d’Escacs ha atorgat a la demarcació de Tarragona (en aquest enllaç es poden veure totes les entregades a nivell de Catalunya):

Joan Piñol (plata) ; CN Reus Ploms (1994)

Anton Adserias (or) ; CE Vila-seca (2002)

Enric Monné (plata) ; CE Hospitalet de l'Infant (2005)

Josep Solsona (plata) ; CE Capablanca (2007)

Jesús Ariste Justo (plata) ; CE ONCE Reus (2008)

Josep Maria Camell (or) ; CN Reus Ploms (2010)

Ferran Martínez León (plata); CE Tarragona (2010)

Josep M. Pellicer Castillo (plata) ; CE Lira Vendrellenca (2011)

Josep Terrones (plata) ; CE Mora d'Ebre (2011)

Josep Mañé (plata) ; CE Vila-seca (2013)

Josep Maria Alomà (plata) ; CE Masdenverge (2013)

Manuel Tuduri (plata) ; UE Cambrils (2014)

Xavier Mestieri (plata) ; CE Valls (2015)

Joan Amigó (plata) ; CE Espluga de Francolí (2016)

 

Com hem explicat al principi, la insígnia s’entregarà a la Festa dels escacs catalans, que aquest any 2018 es celebrarà a Barcelona, el 23 de setembre.