Ha estat un èxit l’edició d’aquest any, en gran part gràcies a formar part del Circuit Català d’oberts internacionals d’escacs com a torneig aspirant. Ha estat més fàcil fer-ne difusió i a més hem tingut la sort d’aconseguir una fita encomiable, la presència del Sr. Anatoly KARPOV, XII Campió Mundial d’Escacs, el qual ha mostrat una gran fortalesa amb el seu joc, davant de 20 jugadors més dos més en espera, assolint 18 victòries, 3 taules de Gran Mestre abans de la jugada 12 per facilitar l’accés a dos jugadors joves d’EDU-CHESS provinents a totes les edicions anteriors des de Moscú. Únicament unes taules després de 4 hores de joc amb el veterà també incombustible Sr. Adelito Ruiz.

L'ex campió del món Anatoly Karpov va impartir unes simultànies al matí del dia de la cloenda del Festival.

El Festival d’Escacs ha comptat amb moltes activitats paral·leles que entenem s’han de valorar a l’hora de fixar la categoria dins del Circuit Català d’oberts, a mode de resum:

1) torneig de ràpides sub-14, coincidint amb les dues primeres rondes dels Grups A i B.

2) Torneig de lentes sub-14 amb gran presència de jugadors russos provinents d’EDU-Chess i altres de diferents clubs catalans, EDAMI, Sta. Eugènia, Guixolenc i del Club Escacs Platja d’Aro, organitzador de l'esdeveniment, resultant campió el sub-8 Igor PROKUDIN amb 6’5 de 7 partides, en sentirem a parlar com ja s’ha fet ressò el Club d’escacs Gerunda a la jornada d’escacs a la Fresca a on va obtenir el premi al jugador revelació assolint un 6 de 10 lluitant amb jugadors veterans.

3) Grand Prix o torneig de ràpides obert a tothom, 31 jugadors, amb la presència de 8 titulats internacionals i un mestre català que repeteix anualment la seva inscripció Jaume Mundet que va assolir un meritori 4t lloc final, amb 14 jugadors per sobre de 2000 ELO FIDE i 6 jugadors per sobre de 2300 ELO FIDE, resultant guanyador el GM Mikhail Mozharov, seguit per Sergei Matsenko (MI) i en tercer lloc KRYLOV Mikhail.

Grup B de ritme 1:30 + 30” per jugada, després de dura lluita el títol va recaure a favor del número 2 del rànquing inicial Arnau Clot, amb 7 punts, seguit de Sergei Rendakov, monitor d’Edu Chess i nou fitxatge del Club d’escacs Platja d’Aro amb 7 de 9, en tercer lloc el també jugador de Santa Eugènia Jesús Caballero qui va començar amb 5 de 5.

Grup A.- El Campió va resultar el número 1 de rànquing inicial Mikhail MOZHAROV, amb 7’5 de 9, cedint únicament 3 taules. Sots campió el Mestre Internacional Jordi FLUVIÀ POYATOS amb 6’5 de 9, invicte 4-5-0. Tercer classificat GM Mikhail KRYLOV. És a dir el rànquing inicial es va imposar en els tres primers llocs de la classificació. Gran Torneig de la WGM Karina Ambartsumova amb 6 punts amb una sola derrota amb el campió. Cal destacar als jugadors gironins Didier Fernández Pérez i Àlex Vidal Zamora, ambdós amb 5’5 amb bons resultats amb els titulats i 7è i 9è respectivament. Gran torneig de Pavel Dziadyk amb 6 de 9 millorant el seu rànquing inicial ostensiblement, agrair la presència del MI Alfonso Jerez Perez, 6è classificat, era el 5è inicialment i la seva dona Patricia Llaneza Vega (WIM) igualant el seu rànquing inicial i donant molts de punts a la restant activitat paral·lela el matx entre Catalunya i Rússia, novament perdut per un resultat ajustat de 3 a 5, Els integrants dels dos equips eren MI JORDI FLUVIÀ POYATOS & PATRICIA LLANEZA versus MF KOZLOV & WGM AMBARTSUMOVA de Rússia.

 

El GM Mikhail Mozharov (2560) de Rússia venç a Platja D'Aro

El lliurament de premis tal i com s’havia compromès tot i el cansament de la dura simultània efectuada va comptar amb la presència i somriure del Gran Anatoly Karpov qui va rebre una sonor aplaudiment quan va accedir a la Sala per més de 100 expectants amants del noble joc de les 64 caselles. A més va tenir temps de signar gorres i llibres que portaven els aficionats.

A més per sempre quedarà en el record la inauguració de les tres taules d’escacs a l’aire lliure, a la Plaça Major, iniciativa ben acollida per l’Exc. Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, amb la placa commemorativa del dia 2 de juliol de 2016, qui sap si en el futur aquesta plaça s’anomenarà Plaça Karpov o serà coneguda popularment com la plaça dels escacs.

Moltes gràcies a tots/es, salut i escacs, l’any que ve més i millor!!

Platja d’Aro a 4 de juliol de 2016.