Del 13 al 21 de juliol s'ha jugat al centre cívic Sant Martí de Barcelona el XVIII Obert Internacional d'Escacs Sant Martí 2016.

A la competició van participar 276 jugadors reals, que han jugat com a mínim 5 rondes, dels 291 inicials inscrits: 140 al grup A de 26 països diferents i 151 del grup B de 9 països diferents. Es repartien 7.210 € en premis i 16 trofeus.

A l’Obert han participat 12 GM, 18 IM, 19 FM, 3 WIM, 6 WFM, 6 CM, 1 WCM i 8 Mestres Catalans.

El campió de l'Open de Sant Martí, el GM Shyam Sundar M.


El dissabte 16 de juliol, pel matí, vam organitzar el XVIII Obert Blitz Sant Martí 2016, on es van jugar 9 partides de 3 minuts més 2 segons d'increment per jugada feta. A la competició van participar 96 jugadors. Aquest any ha estat el primer que era vàlid per elo Fide blitz i per elo ràpid català. El campió ha estat el GM Miguel Muñoz del Montcada.

Classificació final del Blitz

L'obert d'estiu es jugava en dues sales diferents i tenia tres sales d'anàlisis. S'han retransmès en directe per internet els 9 primers taulers de cada ronda i s'han passat totes les partides de la competició perquè, qui ho vulgui, pugui descarregar-les del Chess-results. El campió del grup A ha estat el jugador indi GM Shyam Sundar M. i el campió del grup B ha estat el jugador de l'Aragonès, Antoni López Manzano.

Classificació del Grup A

Classificació del Grup B

Diverses classificacions finals de trams d' elo i de diverses categories (sots-18, veterans, dones, jugadors locals i jugadors del districte X de Sant Martí.

L'anècdota d'aquest any ha estat que el president de la Federació no va poder estar present a l'entrega de premis per un accident que el va a portar al metge. Desitgem que s'hagi recuperat del tot.

L'entrega de premis la va oficialitzar Evarist Pérez, secretari de la junta del Club d'Escacs Sant Martí. Ha estat per nosaltres un honor i un plaer repetir un altre gran torneig on esperem que la gent s'hagi divertit i hagi gaudit d'uns grans dies d'escacs. També donem les gràcies a tot l'equip organitzador, al extens públic que ha vingut a veure el torneig i especialment als molts jugadors que han desitjat jugar el nostre Open.

Galeria fotogràfica