Finalitzal'Openinternacional de Llucmajor 2017, amb una participaciód'uns 180 jugadors en representació de fins a 35 països, comptant amb la presència de 57 mestres dels quals 23 amb el títol de Gran Maestre, quatre d'ells amb mésde 2600 punts FIDE.

El torneig organitzat perWinterChess, arriba a la seva sisena edició amb un acord amb l’ACP, sent l'únic torneig obert d'Espanya, que forma part d'aquest prestigiós circuit internacional d'escacs, a més es consolida com un dels més importants del calendari nacional, sent el plat fort d'un festival que ha comptat amb 5 esdeveniments, 2 d'ells en format blitz, un escolar per equips amb gairebé 200 jugadors i un amateur.

El guanyador de la prova va ser el GranMestre d'Ucraïna,SergeiFedorchuck, que aconsegueix el títol per segona vegada, doncs ja ho va fer en el 2014, en el que possiblement va estar la més dura de totes les edicions del torneig.

Fedorchuck, es va situar líder en la sisena jornada i va mantenir la distància fins a l'última ronda, proclamant-se campió. En segon lloc trobem alGMEspañol, José Cuenca, que va realitzar una espectacular recta final, empatant amb Hera, i imposant-se aRomanoviPostnyen les tres últimes jornades. Va empatar amb Fedorchuch però va quedar segon per pitjor desempat.

La tercera plaça va ser per al rusGaganova mig punt de distància dels dos primers classificats.

El torneig de Llucmajor aquest any ha format part del ProjecteProescacs, Mallorca Escacs i Turisme, que engloba un total de 5 esdeveniments que es realitzaran durant el 2017 i que compta amb el patrocini de l'Agència de Turisme dels Balears.

Jaque aquest torneig forma part del CircuitCatalàd'Oberts internacional d'Escacs, en el lliurament de premis va estar present el nou president de laFCE, PepoViñas, al costat de Carles Vic de la Balear, a més de LuciaEscribano,la regidorade turisme del'Ajuntament de Llucmajor, i l'OrganitzadorFIDE, Sebastià Nadal.

CLASSIFICACIÓ